NYPD, Brooklyn'deki kadınlar için profesyonel İsrail miktarının saldırısını inceliyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,431
0
0
NYPD, Brooklyn'deki kadınlar için profesyonel İsrail miktarının saldırısını inceliyor
Crown Heights'tan bir kadın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, geçen hafta bir protesto bölümünde yürüyüş yaptığını ve belediye başkanı Eric Adams'ın incelendiği bir bölüm olan sözlü ve fiziksel olarak istismar ettiği öfkeli bir profesyonel İsrail ile çevrili olduğunu söyledi.

Perşembe akşamı, Propalestinli göstericiler, İsrail güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir'in konuşacağı Brooklyn, Crown Heights'taki Doğu Parkway'deki Chabad Lubavitch dünyasının merkezinin önünde toplandı. Merkezi Hassid topluluğunda önemli bir dini konumdur ve göstericiler ve karşı protesterler arasındaki yoğun çatışmalar, her iki tarafın üyeleri tarafından sosyal medyada yayınlanan videoları ortaya çıkardı.

Polis memurları kalabalığı bastırmak için karargahlara geldi. Bölümün polisi ve videolarına göre bir noktada yüzlerce erkek ve erkek, çoğu, bir kadın, bir kadın. Onu etrafında kapatmak için neyin neden olduğu belli değildi.

Haberler tarafından yapılan bir açıklamada, bir kadın kurban olarak tanımlandı, ancak adının misilleme korkusu için kullanılmayacağını istedi. Protestoya karışmadığını, ancak komşularla gördüğünü ve insanlar filme başladığında yüzüne bir eşarp çektiğini söyledi. İstismar ettiği öfkeli bir kalabalık tarafından hızla çevrili olduğunu ve korumak için bir dizi polis memurunun yanına gittiğini söyledi.

Kalabalık “Araplar İçin Ölüm” şarkısını söylemeye başladı ve onu ve ona eşlik etmeye başlayan bir memur izlemeye başladı. Birçoğu ırkçı, cinsiyetçi ve Arab karşıtı gözlemler olarak da adlandırıldı. Görüntülerde, en az biri memurun bir polis aracına koyabilmesi için başında turuncu bir bina konisi fırlattı.

Kadın, kalabalığın üyeleri ona geri döndüğünde, ona tükürdüğünde ve kafasına nesneler attığında korktuğunu söyledi.

Kadın, onu kalabalığın içinden geçen tek memurun yanı sıra, polis onu güvenliğe götürecek kadar yapmadığını söyledi. Kapısının önünde önde gelen göstericilerden korktuğunu ve şimdi neredeyse on yıllık mahallesinde yaşamaktan korktuğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, kadına eşlik eden yetkilinin onu çevrelediğini ve onu güvenliğe getirmek için gruptan ittiğini söyledi. Açıklama, bir departman aracında eve götürüldüğünü söylüyor.

Başka bir olayda, İsrail yanlısı karşı protestocular, Filistin yanlısı göstericiler tarafından ayrılan ve yaralanan ikinci bir kadını taciz etti.

Polis, Perşembe akşamı protestoda altı kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bunlardan beşi beş adli dua tarafından yayınlandı ve serbest bırakıldı ve New Jersey'den 28 yaşındaki Oscar Vidal'dan biri saldırı, taciz ve cezai yaramazlık ile suçlandı. Protestoların hangi sayfalarını temsil ettikleri belirsizdi.

Adams, Pazar günü Pazar günü Pazar günü Pazar günü bir Brooklyn sinagogunun yakınında patlak verdiği bir açıklamada, “Bunların hiçbiri kabul edilebilir değil,” dedi. Bay Adams iki kadından polis soruşturmasını desteklemesini istedi.

Chabad Lubavitch dünyasının sözcüsü Haham Motti Seligson, örgütün ilk kadını takip eden “küçük bir Renegade Gençler grubunun kaba dilini ve şiddetini” mahkum ettiğini söyledi.

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Bu tür eylemler tamamen kabul edilemez ve tamamen Tevrat değerlerine karşı.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Muhtemelen katılmayan bir izleyicinin yakın savaşa çekilmesi, noktanın altını çiziyor.”

Bununla birlikte, aynı zamanda, “Yahudilerin soykırımının teröristleri ve terörizmi desteklemesini istediği göstericileri de kınadı – bir Yahudi çeyreğinde bir sinagog dışında, Amerikan tarihindeki en kötü anti -Semitik şiddetin işlendiği ve birçok sakinin 7 Ekim'in kurbanlarıyla derin bağlar paylaştığı”.

Gösterilerden birkaç gün sonra, Bay Ben-Gvir'in ziyareti, büyük ortodoks Yahudi popülasyonları olan Brooklyn City parçalarında onlardan olan Filistin yanlısı ve İsrail yanlısı grupların ısıtmalı değişim ve rahatsız edici bölümlerin yüz yüze yüzüne çıktığı ziyaretlerden önce geldi.

Bay Ben-Gvir'in ziyareti, Mart ayından bu yana İsrail'den Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetine geri döndüğü ilk resmi gezisi oldu.

Onlarca yıldır İsrail'de siyasi bir aşırılık yanlısı. Sağcı aşırılık yanlıları nedeniyle, askerlik hizmetinin zorunlu olduğu bir ülkede nadir bir olay olan bir genç olarak İsrail Ordusu'ndan dışlandı. Evinde, Bay Ben-Gvir, Batı Şeria'daki bir camide bir camide 29 Filistinliyi ölümcül bir şekilde vuran bir adamın portresini tuttu.

Çarşamba günü, Bay Ben-Gvir, Yale Üniversitesi'nde bulunan ancak okula bağlı olmayan özel bir Yahudi tartışma toplumu olan Shabtai'deki New Haven, Connecticut'ta yer aldı. Yüzlerce gösterici dışarıda toplandı ve Bay Ben-Gvir gittiğinde, diğer İsrail ve Filistin bayrakları sallanırken, bazı su şişeleri ona attı.

Perşembe günü, New York Demokrat ve evin en uzun hüküm süren Yahudi üyesi temsilci Jerrold Nadler, Bay Ben-Gvir'in konuştuğu Manhattan'daki bir restoranın önünde serbest bırakıldı. Nadler, şehir yöneticisi ve belediye başkanı için aday birkaç haham ve Brad Lander ile birlikte Batı Şeria'ya ekonomik yerleşimler uygulamak için yasalar getireceğini açıkladı.

Pazar günü yapılan bir röportajda, Bay Ben-Gvir üzerinde çok az etkisi olsa bile protestoların önemli olduğunu söyledi.

Nadler, “Herkesin bunu desteklemediğimiz mesajı,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Demokratik, barışçıl bir İsrail'i destekleyen ve temsil ettiği ırkçılık ve şiddet türleriyle çelişen büyük Yahudi grupları var.”

İsrail konsolosluğuna derhal bir yorum için ulaşılamadı.

Pazar sabahı, Brooklyn, Gravesend'teki Edmond J. Safra Sinagogunun önünde bir başka protesto, polis ve video materyallerine göre patlak verdi. Her iki sinagog üyesine göre, bu sinagog Bay Ben-Gvir'in beklendiği sinagog Cemaati Shaare Zion ile konuşmaktır. Üyeler, sabah 9:30 civarında planlanan dersinin iptal edildiğini söyledi.

Protesto kelimesi yayıldığında, İsrail destekçileri mahalleden bölgeye akın etti. Polis, en az altı kişinin gözaltına alındığını söyledi. Makal veya İsrail yanlısı göstericiler olup olmadıkları belirsizdi.

İsrail Amerikalı olan 45 yaşındaki Stephanie Benshimol, gösteri tarafından duyuldu ve Filistin yanlısı aktivistle yüzleşmek için blokta geldi. “Geiseln'i serbest bırak” ve yakasında bir “Trump” NICHT masası ile mavi bir kot ceket taşıdı ve cebinde biber gazı vardı.

Bir noktada savaşa yakalandı ve sol dizini yaraladı. “Ben iyiyim,” dedi, “ama sadece Amerika'daki herhangi bir ibadet evini protesto etmediğiniz nokta – ibadet evinde değil.”

Protesto 13: 00'da sona erdi. ve bloktaki polis barikatları kaldırıldı. Filistin yanlısı bir işareti olan bir kadın, hayranlık evinden cadde boyunca bisikletle koştu. Yarmulke giyen bir adam ona hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Nicholas Fandos Rapor raporları.