New York kompostlama açısından katı. İşte bilmeniz gerekenler.

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,388
0
0
New York kompostlama açısından katı. İşte bilmeniz gerekenler.
Günaydın Çarşamba. Bugün kaldırımı kompostlamakla ilgileneceğiz. Şehir, kompostlanabilir malzemeyi önümüzdeki aydan diğer atıklardan ayırmayan binaların finansmanı ile başlıyor.

1 Nisan yaklaştığında yolun kenarında kompostlama konusundaki karışıklık arttı. Bu durumda, New York'taki kompostlanabilir atıkları başka bir çöpten ayıran binalar, ihlal başına 300 ABD dolarına maruz kalacak.

1 Nisan 13 gün uzaklıktadır. Öyleyse neden şimdi düşünelim? Çünkü kompostlanabilir malzemenizi bir konteynere almadan önce eklemek için bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Compostable ve gıda atıkları dağınık olabilir. İşte her şeyi sıralamak için bir ipucu.

Ne kompostlayabilirim?

Şehrin Sıhhi Departmanı Bakanlığı'na göre. Buna et, kemikler, süt ürünleri, pizza kutuları ve yağlı kaplanmamış karton plakaların yanı sıra kompostlanabilir olarak işaretlenmiş ürünler de dahildir. Hatta yapraklar ve bahçe atıkları bile var.

Hiçbir şey yok. Bebek bezi ve kişisel hijyen ürünleri kompost kabına gitmez. Düzenli çöp kabınıza atılmalıdırlar. Ayrıca, kompost kabına değerli malzemeler – metal, cam veya plastik – eklemeyin. Birçok geri dönüştürülebilir ürün kompostlanabilir değildir.

Ya yağlı alüminyum film? Bunu nereye koymalıyım?

Alüminyum film metal, bu yüzden sıhhi komiser yardımcısı Joshua Goodman, metal için geri dönüşüm kabına giriyor.

Yağ için endişelenme. “Geri dönüşümlerin tüm kalıntılardan kesinlikle kurtulması gerektiği fikri bir efsanedir” dedi. “Biraz yağ geri dönüşüm sürecine karşılık gelir.”

Gerçekten et, kümes hayvanları ve yumurtaları kilitleyebilir miyim? Önceki bazı kompostlama programlarında NO'lar değildi.

Evet. Bazı topluluk kuruluşları, et veya süt ürünlerini kabul etmeyen atık kompost programları yürütmektedir.

Goodman, “Şehir tarafından yürütülen büyük ölçekli kompostlama bu bileşenleri karşılıyor.” Dedi. “Neden mutfağınızdan ve bahçenizden simitin kompostlanmadığına dair bir kaldırım almalıyız, ancak krem peynir istenemez.

Onları elden çıkarmadan önce hurda ile ne yapmalıyım?

Goodman, mutfak kompostunun etrafındaki en iyi kompost kabının “zaten sahip olduğunuz bir şey” olduğunu söyledi-örneğin dondurucuda tutabileceğiniz eski bir paket kapsayıcısı. Ve meslektaşım Josh Ocampo'nun Aralık ayında belirttiği gibi, Wirecutter nihayet bir kompost kabına getirecekleri kompostlanabilir hurda için birkaç kap – kaseler, çantalar ve diğer konteyner türleri – öneriyor.

Yiyecek atıklarımı plastik bir torbaya koyabilir miyim?

Evet, berrak bir plastik torba olduğu sürece. Goodman, “Geri dönüşümünüz için kullanacağınız gibi,” dedi.

Ancak kompostlamanızı plastik bir torbaya koymanıza gerek yok. Okumaya devam edin.

Yiyecek atıklarımı bir kağıt torbaya koyabilir miyim?

Hayır, dedi Goodman. Plastik bir torba kullanın.

Süpermarkette satılan kompostlanabilir çantalar ne olacak?

“Tabii,” dedi Goodman, “ama sen gerekmiyor.”

Bu tür torbalar biyolojik olarak parçalanabilir malzemelerden oluşur. Bazı pilot programlar, Goodman'ın kompostlama için “giriş engelleri” olarak hizmet ettiği başka kuralları talep etti ve başka kuralları vardı. Kentsel kompostlama için sıhhi departmanının yol gösterici ilkesi, tüketicilerin ne yapmaları gerektiğini basitleştirmekti.

Açık plastik torbalar neden kabul edilebilir?

Sıhhi Bakanlığı artık plastik torbalar gibi inorganik malzemeleri tanıyabilen ve filtreleyebilen sensörlere sahip ekipmanlara sahiptir.

Makineler çantaları kıran çaldı. Kompostlanabilir malzeme, pişirilmemiş kompostlanabilir malzeme ile yönelir. Torbanın kalıntıları geri dönüştürülmek için farklı bir yola gider. Goodman, sistemin kompostun “bu plastik parçalarını çıkaracağını” söyledi.

Ya artıklarımı çanta olmadan çöp kutusuna koyarsam?

Muhtemelen daha sonra ellerinizi yıkamak istesen de sorun değil. Ve birisi, tek aileli bir evde veya ev sahibinde çöp kutusunu durularsanız, zaman zaman bir konut binasında binanın süper veya üyesinde.

Bir dairede yaşıyorum ve tüm bina için sadece bir kompostlama tankı var – aşağıda, bodrum katında. Damlayan, yapışkan yiyecek artıklarımla ne yapmalıyım? Sadece normal çöpümle takmalı mıyım?

Hayır, onları aşağı çek. Muhtemelen asansöre dökülmemek için onları paketlemek isteyeceksiniz.

Bununla birlikte, her şeyden önce, geçmişte yapmış olabileceğiniz gibi, kompost bedenlerinizi ev atıklarınızla kullanmayın. 1 Nisan'dan sonra, kompostlanabilir malzeme attıkları diğer atık türlerinden ayrılmazsa şehir para cezası verebilir.

1 Nisan'da gerçekten değişen tek şey icra mı?

Sağ. Zaten kompostlamalısınız. Sıhhi Departmanı, 2022'de Queens'ten İlçe Şehri programını başlattı ve 2023'te geçen sonbaharda Brooklyn'e ve diğer üç bölgeye taşındı. Hijyen Departmanı, geri dönüşümcular ve diğer çöpleri topladığı gün aynı gün kompostlama toplar.

Para cezalarını kim ödüyor ve ne kadara mal oluyorlar?

Ev sahibi, kiralık bir binada ve kiracı kiralar para cezalarını kapsayacak şekilde toplanamaz. Kooperatif veya bir dairede, yönetim kurulu istediği takdirde aylık bakım ücretini artırabilir.

Cezalar geri dönüşüm yaralanmaları ile aynıdır. Sekiz daireye sahip bir bina için, tutarlar ilk suç için 25 ABD doları, ikinci için 50 dolar ve üçüncü taraflar için 100 dolar ve daha sonra ihlallerdir. Dokuz veya daha fazla daireye sahip bir bina için, para cezaları ikinci kez daha yüksek -100 ABD doları ve ikinci kez 200 ABD dolarıdır. Bundan sonra ihlaller 300 ABD doları.

Binamın kompostlama için çöp kutusu yok.

Birçok sokak köşesinde turuncu “akıllı kompost tankları” vardır. Ancak bunları açmak için NYC Compost uygulamasına kaydolmalısınız.

Ayrıca, uygulamanın gerekmediği yeşil çöp kutularına sahip bir teslimat noktası da bulabilirsiniz. Ancak mevcut oldukları saatler değişebilir.

Yasa, dört veya daha fazla daireye sahip her binanın kompostlama için erişilebilen bir alana sahip olması gerektiğini belirtmektedir. Goodman, “erişilebilir” ne anlama geldiğini yorumlamaya açık. “Her binada” sakinler tarafından erişilebilir görünecek “ve bir kompostlama kabının günün her saatinde bulunacağını veya her katta bir çöp kutusu olacağını garanti etmeyin.

Büyük, kompostlama tanklarının hataları veya daha kötüsünü çektiğinden endişe duyuyor.

“Zararlılar kompost için gitmeyecek,” dedi Goodman. Ancak sıçanlar, kompostlama için ayrılması gereken malzeme içeriyorsa çöpleri tercih ederler.

Ya bir bina kompostlanmazsa?

1 Nisan'dan itibaren, kompostlama için çöp tenekesi olmayan binaları bildirmek için 311'i arayabilirsiniz. Goodman, 311 çağrısının “kompostlama uygulamamızı kesinlikle bilgilendireceğini” söyledi – yani sağlık departmanı ajanlarının önce bir mahallede düzenlemeden önce bildirilen binalara gittikleri anlamına geliyor.

Hava durumu

Yaklaşık 60 sıcaklık ile güneşli bir gün bekleyin. Geceleri sisli olacak, -1940'ların ortalarına kadar bir kırılacak.

Alternatif park yeri

Aslında 31 Mart'a kadar (Eid al-fitr).

En son New York haberleri

Metropol günlüğü

Esrarengiz

Sevgili Günlük:

Mürekkep benden kaçtığında U -bahn'da mutlu bir bulmaca yaptım. Onu salladım, ama şans değil, bu yüzden ve bulmacayı el çantama koydum ve bir dergi çıkardım.

Birkaç saniye sonra önümde yanımdaki adam tarafından tutulan bir kalem belirdi. Ona çok teşekkür ettim ve bulmacamı geri aldım, ama kalemi de işe yaramadı. Ona geri verdim ve dergiye döndüm.

Birkaç saniye sonra, aynı adam bana başka bir kalem daha teklif etti. Bu işe yaradı. Ona tekrar teşekkür ettim ve bilmeceye döndüm.