Zabar'ın yöneticisi pazar günlerini nasıl geçiriyor?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,216
0
0
Zabar'ın yöneticisi pazar günlerini nasıl geçiriyor?
Scott Goldshine, çok kısa bir tercih edilen yiyecek listesiyle seçici bir yiyiciydi.

“Ortaokulda kek, çırpılmış yumurta, çizburger, patates kızartması ve biraz kızarmış pilav yerdik” dedi. Onun özel zevkinin nedenlerini belirlemek zordu.

“Annem ve babam beni ilk önce sosisli sandviç ve bir dilim pizza yediren bir psikoloğa götürdüler” dedi. Ve kendine özgü tercihleri ergenlik döneminden sonra da devam etti: Yaklaşık 40 yaşına gelene kadar soğuk yemek yemedi.

63 yaşındaki Bay Goldshine'ın, Yahudi ve uluslararası lezzetlerin satıldığı bir alışveriş merkezi olan Yukarı Batı Yakası'ndaki Zabar'ın bakkalında 46 yıldır çalıştığı göz önüne alındığında, tüm bunlar özellikle şaşırtıcı. 17 yaşında çöp toplayıcı olarak işe başladı ve genel müdürlüğe kadar yükseldi.

Zabar'ın çeşitli tekliflerini keşfetmek için harcanan zaman, sonunda Bay Goldshine'a yeni şeyler denemeyi öğretti. Artık şarküterideki konserve sığır eti, pastırmalı sandviçler, prosciutto, knishes, doğranmış ciğer ve İber jambonunun tadını çıkarıyor.

“Eğer babam bugün hayatta olsaydı, ne kadar ilerlediğimizi görünce şaşırırdı” dedi.

Pazar, Bronx'ta doğan ve 61 yaşındaki eşi Jackie Goldshine ile Yukarı Batı Yakası'nda yaşayan Bay Goldshine için bir iş günüdür.

AÇIK GÖZLER Gözlerimi açtığımda “Ah, [expletive]! Bugün gerçekten içeri girmek istemiyorum.” Pazar genellikle böyle başlar. Yıllar önce kendimle bir anlaşma yaptım; eğer işimin dışarı çıkıp müzik dinlememe engel olmasına izin verirsem, hayatımda asla müzik dinlemeyeceğim. Sabah 5'e kadar dışarıda olsam da sabah 7.30'da kalkıp işe gitmek için hazırlanabiliyordum.

HER ZAMAN Telefonum komodinin üzerinde. Günün 24 saati aktiftir. Bu yüzden bir sorun olduğunda sabahın 2'sinde, 3'ünde, 4'ünde aranmaya ve mesaj atmaya alışkınım. Ya bir çalışan hasta, ya tutuklanıyor, ya trajedi, ya da müzisyen arkadaşlarımdan birinin sorunu var. Bu yüzden hemen ilgilenmem gereken bir mesaj olup olmadığını kontrol ediyorum.

Parmak uçlarında dolaş Bunların hiçbirinin olmayacağını varsayarak kendimi yataktan kaldırıyorum. Dairenin etrafında parmak uçlarımda yürümeye çalışıyorum. Karımı uyandırmayı sevmiyorum. Bazen bunu başarıyorum ve o uyanmıyor ama çoğu zaman kapıdan çıkarken şunu duyuyorum: “Öpücüğüm nerede?”

OKEMPİK BEBEK Ben kahvaltı insanı değilim. Tatildeyken kahvaltı yapmayı seviyorum. Kahvaltı benim için şu anlama geliyor: Markete geldiğimde acıktığımda çörek alırım. Ancak kilo durumum yıllar geçtikçe değişti. Eskiden çok ama çok ağırdım. 100 kilodan fazla kaybettim. Kimse ne olduğunu bilmeden önce ilk Ozempic bebeklerinden biriydim. Ve bunu itiraf etmekten mutluyum. Yemek benim için her zaman çok büyük bir sorun olmuştur.

SEKİZ BLOK, BEŞ DAKİKA Şanslıyım ki işe yürüyerek gidebiliyorum ve gelmeden beş dakika önce çıkabiliyorum. Sekiz blok ama bazı açılardan daha uzun olmasını isterdim. İşe gitmek genellikle sakinlik ve kaygının bir karışımıdır çünkü sürekli endişeleniyorum. Ya müzik dinlerim ya da Howard Stern. 10 dakikalık bir yürüyüşle de olsa geldiğimde dengemi koruyorum.

Yanılmış olursun İçeri girdiğimde doğrudan müdürün masasına gidiyorum ve o günkü açılış müdürüyle konuşuyorum. Saat 17.30 ile 21.00 arasında hiçbir şey olmadığını düşünebilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Bazen hiçbir sorun olmuyor. Ancak bazen soğutma başarısız oluyor. Ekmek teslimatları zamanında gelmedi. Et bölümünün yarısı henüz gelmedi. Kesme makinesi bozuk. Olabilecek pek çok şey var ama konuşmamız bitene kadar devam etmeyeceğim.

YÜRÜYÜŞ Mağaza turuyla başlıyorum, kafeden depoya, peynir reyonundan, mutfaktan balığa kadar her departmanda duruyorum ve herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için sorumlu kişiyle konuşarak her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol ediyorum. TAMAM. Bazen kısa bir yürüyüştür. Bazen uzun bir yürüyüştür.

BİR PARÇA Birkaç masamın olduğu bir balkon var. Orada olup biteni izleyebilmem için kameralarım var. Evrak işlerinin çoğunu orada yapıyorum. Temelde perakende katının üstünde. Orada olmanın çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir kuralım var: Çok şey olduğunda yere yatarım. Pek bir şey olmadığında evraklarımı yapıyorum. Gerçekten artık öğle yemeği bile yemiyorum. Bir parça rugelach beni saatlerce uzak tutabilir.

Scott nerede? Saul Zabar 95 yaşında ve hâlâ her gün geliyor. Bu noktada aslında hiçbir şey yapmıyor. Onu alması için minibüsü gönderiyoruz ve bir yardımcısı var. Önde oturacak ya da etrafta dolaşacak ve alışveriş yapacak. İçeri girdiğinde ilk aradığı kişi benim. Beni görmediğinde “Scott nerede?” diye soruyor. Scott nerede?” Balkondayken aniden ayak sesleri duyuyorum ve şöyle düşünüyorum: “Buraya gelmene gerek yok.” 95 yaşında. Merdiven çıkmasına gerek yok.

Herkesle ilgileniliyor Asla ölmez ama bir noktada biraz yavaşlar. Saat 16.30 civarında başlayan ve Pazar günleri 17.30'a, saat 18.00'e kadar devam edebilen mini bir akşam yemeği telaşı var. Bugün pazar olduğu ve mağaza saat 18.00'de kapandığı için mağazada her zaman insan oluyor. Herkesin dikkate alındığından emin olmaya devam etmeliyiz. Biz kapıyı kilitlemeden önce mağazada olduğun sürece sorun olmaz. Çoğu zaman diğer üç mağaza müdürüyle birlikte oluyorum, dolayısıyla ne olursa olsun her gece mağazadan en son çıkanlar biz oluyoruz. Genellikle akşam 7 ile 7:30 arasında dışarıda oluyoruz.

Okul çalışıyor Bazen eşimle birlikte yemeğe çıkıyoruz. Çalışanlarımı, ön uç yöneticilerimi, şarküteri yöneticimi ve birkaç kişiyi daha yanıma aldığım biliniyor. Onlara iyi konserve sığır eti ve pastırma öğrettim. Bizimkinin iyi olmadığından değil ama bu, mesela Katz'ın sıcak ve muhteşem olduğu yere gitmekle aynı şey değil.

KOKTEYL FRANKLARI Genellikle eve gidip eşimle akşam yemeği yerim. Eve döndüğümde genellikle bir özet olur. Ama bu pazar Super Bowl'u izliyorum. Akşam 6:25'e kadar işteyim ve sonra “Arkadaşlar, tek başınızasınız” diyorum ve eve koşuyorum. Super Bowl akşam yemeğimde Zabar'ınkini yiyorum. Bu küçük mini kokteyl sosislerimiz var. Yani onları karım pişirecek. Bu küçük sosisli sandviçlerden bir kaseyi yanımdaki kanepeye koy. Nathan'ın patates kızartmasını her şeyden çok seviyorum. Bu yüzden bir kase Nathan'ın patates kızartmasını yapıyor. Sosisli sandviçimi alacağım. Patates kızartmamı alacağım. Ve son derece mutluyum.

ŞANSLIYIM Eşim bazen kanepede uyuyakalır. Daha sonra gece yarısına doğru bilgisayarımın bulunduğu diğer odaya geçiyorum ve müzik izlemeye ya da kitap okumaya başlıyorum. Onu kaldırabildiğimde, onu alıp yatağına sürüklerim. Yatma saatim genellikle gece 2 civarındadır. Fazla uykuya ihtiyacım olmadığı için şanslıyım.