“Yürüyüşümüzden birkaç adım sonra arkamda muazzam bir darbe duydum”

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,430
0
0
“Yürüyüşümüzden birkaç adım sonra arkamda muazzam bir darbe duydum”
Kapanış Çağrıları

Sevgili Günlük:

New York köpek sahiplerinin düzenli rotaları vardır. Yıllarca benim Yorkville binamdan sağa dönüş başladı.

Bir akşam sola dönmeye karar verdim. Teriyerim sağa çekildi, ama traktörüm kazandı.

Yürüyüşümüzden birkaç adım sonra arkamda muazzam bir darbe duydum. Bir pencereden binamın ön kapısının diğer tarafındaki kaldırımda birkaç hikaye atmış bir klima sisteminin etrafında döndüm.

Genç bir adam yanımda idi. Ayaklarında dalmış ağır metalin izlemesi için zaman içinde durmuştu.

Ona gittim ve aramızdaki klima ile durdum. Hayal ettiğim gibi yüzü ürkütücü soluktu.

Bir kadın binadan acele etti.

“Aman Tanrım!” Ağladı. “Klimam! Penceremi açtım ve cihazı yerinde durdurduğunu fark etmedim!”

“Ya da belki,” dedi genç adam, “bu senin.” Birkaç metre uzaklıktaki yerde ikinci bir klimaya işaret etti.

“Ah hayır!” dedi kadın. “Benimki aşağı inerken bir başkasına çarptı.”

– Sylvie Farrell

Così fan dövmesi

Sevgili Günlük:

25 yılı aşkın bir süredir operaları ziyaret ediyorum ve neredeyse iki kat daha uzun süredir dövmeler alıyorum.

2018'de New York'a yapılan bir gezide, Mozart'ın Coney Adası'nda sahnelenen ve aslında bir ateş yiyen, kılıç yavaş, bir yılan dansçısı ve bir yılan anahtarı da dahil olmak üzere yan gösteriler içeren “Così Fan Tutte” in metropol opera üretimine katıldım.

Daha sonra yaz aylarında Manhattan'da yıllık dövme gösterisi yapmak için şehre döndüm. Aynı Sideshow aktörlerinden bazıları eğlence sağladı.

Bir kadın sahneden çıktığında, onu yıl başında operada gördüğümü söyledim.

Güçlü dövmeli ve delinmiş miktara baktı.

“Bu hafta sonu bana söyleyen tek kişi olacağından şüpheleniyorum” dedi.

– Jil McIntosh

Kayıp ve Bulundu

Sevgili Günlük:

Son zamanlarda özgürlüğe gittim ve terminalin yeraltı köşesindeki küflü bir ofis olan Grand Central'da bulundum.

Oradaki adama, yaklaşık bir ay önce bir trene bıraktığım parlak turuncu AirPods davamı aradığımı açıkladım.

Daha sonra kayboldu ve her biri dikkatlice bölünen ve işaretlenmiş en az 100 AirPods kutusu çöp kutusu ile geri döndü. Onları birbiri ardına kontrol ettik.

Tezgahta genç bir kadın ortaya çıktı. El çantasını aradığını söyledi. Başka bir çalışan arkaya kayboldu.

“Salı gününden beri görünüp görünmediğini görmek için dört kez buradayım,” dedi kadın, sesinde umutsuzluk dokunuşu. Cüzdandaki en önemli şeylerden bazılarını tuttu: cüzdanı, favori bir ruj, sevdiği bir deodorant.

Ona kayıp AirPods davamdan bahsettim. Orada durduk ve birlikte baktık.

Ona yardım eden çalışan arkadan geldi. Bir el çantası tuttu. Yüzü parladı.

“Aman Tanrım!” dedi. “İnanamıyorum!” Kollarını etrafıma attı ve sarıldık.

O zamana kadar, bana yardım eden adam, Airpods'un çöp kutusunun dibine girmişti. Benimki orada değildi.

“Davanı geri almadığın için üzgünüm,” dedi genç kadın.

“Eh, el çantasını bulduğunuz için gerçekten mutluyum,” diye yanıtladım.

“Teşekkürler!” Dedi ve bir trene koştu. “Eğer bir teselli ise, eldivenlerimi bulamadılar.”

– Jennifer Bleyer

Evde Yalnız

Sevgili Günlük:

Bana SMS yazdığında Brooklyn'de evdeydim: “Daireni yeni geçtim.”

Bir gülümsemeyle cevap verdim: “'Beyaz Lotus'un dulcet seslerini duydun mu?”

“Ah, izle!”

Bir mola verdim ve nadir bir kendiliğindenlik anıyla flört ettim.

“Benimle görmek ister misin? Yeni başladım.”

Metin geri geldi: “Trenimi sadece kaçırdım! Ama yaparım.” Zaten U -bahn'daydı.

“Ah, o zaman önemli değil,” dedim ona ve utanmış hissettim.

“Ama yapardım,” diye ısrar etti.

Ona penceremin önündeyken kükremesini söyledim.

On dakika sonra ismimi duydum.

– Louisa Savage

Kolay değişim

Sevgili Günlük:

1980'lerdi ve Manhattan'daki akrabaları ziyaret etmek istedik.

Otobüslerdeki tarife kutularının herhangi bir dolar faturası almadığını okumuştum. Ücret ödemek için çeyrekleri olması gerekiyordu. Ziyarete gitmeden önce bankaya gittim ve 10 dolarlık çeyrek rol aldım.

Şehirde olduğumuz gibi, Central Park yakınlarındaki Beşinci Cadde'de Greenwich Köyü'ne gitmek için bir otobüse bindik. Ücretim ve kocam için para ödedim.

İnsanlar otobüse girmeye devam ettiler ve diğer yolculardan bir dolar civarında değişiklikler istediler. Dört kişi için değişiklikler yaptım.

Önümde oturan adam bana döndü.

“Sen nesin?” diye sordu. “Bir tür iyi Samaritan falan mı?”

– Marlene Hellman

Okumak için Tüm son girişler Ve bizim Gönderme Yönergeleri. Bizi E -Mail tarafından kullanın diary@Haber veya takip et
@Nytmetro Twitter'da.

Agnes Lee'nin çizimleri

New York'ta yakın bir çağrı içeren unutulmaz bir deneyim hakkında bir hikayeniz var mı? Lütfen aşağıya gönderin veya yorumlarda paylaşın. Orada olduğunuzda sohbete katılın.