Yerleşke bahçesinde ders vermek isteyen Can Candan okula alınmadı: Rektörlük talimat vermiş

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Yerleşke bahçesinde ders vermek isteyen Can Candan okula alınmadı: Rektörlük talimat vermiş Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerinin yüzde 95 güvensizlik oyu vermesine karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca rektör olarak atanan Naci İnci tarafınca bakılırsavine son verilen öğretim nazaranvlisi Can Candan, 14 yıldır verdiği sinema dersini bugün Güney Meydan’da açık ders formunda vereceğini açıklamıştı. Ders için okula gelen Candan, güvenlik vazifelileri tarafınca içeri alınmadı.

Toplumsal medya hesabından okula alınmadığını duyuran Candan, “Dersime geldim. Kale Kapı’dan okuluma alınmıyorum. Öğrencilerime, meslektaşlarıma, hekimime ve bankama (Garanti Bankası) ulaşamıyorum. Boğaziçi hocası eşimi ofisine bırakamıyorum” dedi.

‘REKTÖRLÜK TALİMAT VERMİŞ’

Okula alınmamasıyla ilgili Gazete Duvar’a açıklamada bulunan Candan şöyleki konuştu:

“Bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde saat 10’da öğrencilerimle birinci buluşmam gerçekleşecekti. Okulun Kale Kapısı’na yani Aşiyan Kapısı’na geldik. Yanımda da eşim vardı, Doç. Dr. Ayfer Bartu Candan, Sosyoloji Kısmı öğretim üyesi kendisi. Ve güvenlik nazaranvlisi arkadaşlar beni görür görmez beni yerleşkeye alamayacaklarını söylemiş olduler. öne sürülen sebebini sorduğumda rektörlüğün talimatı olduğu bana söylendi.

Şu an da kapıda bekliyoruz. Akademisyen arkadaşlar ve dersime katılmak isteyen kimi arkadaşlar geldi. Bu ortada çevik polisten arkadaşlar ve sivil polis arkadaşlar var. Artık okulun Kale Kapısı’nda bu biçimde bir bekleyiş halindeyiz. Şunu söylemekte yarar var. Eşimde yanımda olduğu için kendisini ofisine bırakmam gerekiyordu, onu da yapamıyoruz şu anda. hem de ben Garanti Bankası müşterisiyim. Garanti Bankası Boğaziçi Şubesi’nde benim hesaplarım. Bankaya para yatırmam gerekiyor onu da yapamıyorum. Aile sıhhat merkezim de burada, buraya kayıtlıyım ben, oraya da giremiyorum. Bir tutanak tutturduk. Bu durumu tutanakla belgeledik. Alışılmış ki yasal haklarımız kullanacağız. Şu an da bekleyiş devam ediyor. Zira öğrencilerime kelamım var hem onu tutabilmek hem öbür işlerimi halletmek istiyorum.

Bugün öğrenciler ve akademisyenlerle bir arada açık ders olarak Güney Meydan’da dersi yapacaktım. Alternatif oryantasyon dediğimiz yani gelen öğrencilere okulumuzu tanıtmak için yaptığımız bir etkinlikti. Onun kapsamında benden de arkadaşlar birinci dersi alanda yapmamı istediler. O da engellenmiş durumda, saat 10’da başlayacaktı. Eğitim hakkı engellemesi bende derin ıstıraba sebep oldu. Türkiye’de 2021 yılında bu biçimde şeylerin olması hiç güzel değil.”