Yargıtay, eski CHP milletvekili Eren Erdem’e verilen mahpus cezasını bozdu

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Yargıtay, eski CHP milletvekili Eren Erdem’e verilen mahpus cezasını bozdu DUVAR – Yargıtay 3. Ceza Dairesi, kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında yargılanan eski CHP milletvekili Eren Erdem’e, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” hatasından verilen 4 yıl 2 ay mahpus cezasını bozdu.

Anadolu Ajansı’nın haberine bakılırsa, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eren Fazilet, Emre Erciş ve Turan Atabey hakkında 1 Mart 2019’da verdiği mahkumiyetlere ait temyiz incelemesini tamamladı.

Kararda, yardım hatasının ögelerinin oluşabilmesi için cürüm işlemek maksadıyla kurulmuş örgüte bilerek ve isteyerek yardım edilmiş olması gerektiği tabir edildi.

“Basında, özgürlük hudutlarını aşar biçimde, terör örgütlerinin propagandasının yapılması yahut örgüte ilişkin bildirilerin yayınlanması hallerinde cürmün ögelerinin oluşacağı” belirtilen kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına atıf yapıldı.

Yerel mahkemece sanıklar hakkında, “silahlı terör örgütüne yardım etmek” hedefiyle hareket ettiğine dair, her türlü kuşkudan uzak somut kanıta dayanmadan mahkumiyet kararı kurulduğu söz edilen kararda, “Sanıkların beraatleri yerine kanıtların değerlendirilmesinde düşülen yanılgı kararı yazılı biçimde mahkumiyet kararı kurulması bozma sebebi yapılmıştır” denildi.

Erdem ve Atabey’in “silahlı terör örgütüne üye olmamakla bir arada bilerek ve isteyerek yardım etmek” kabahatinden 4 yıl 2 ay mahpusla cezalandırılmasına hükmedilmişti. Erciş’e de birebir suçlamadan 3 yıl 1 ay 15 gün mahpus cezası verilmişti. (HABER MERKEZİ)