WILL SMITH OSCAR MÜKAFATINI İADE EDİYOR

Bilgin

Global Mod
Global Mod
18 Eki 2020
558
0
16
WILL SMITH OSCAR MÜKAFATINI İADE EDİYOR Will Smith, geçtiğimiz gün Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden ayrıldığını duyurdu. 94. Oscar Ödülleri’nde Chris Rock’un eşi Jada Pinkett-Smith hakkında yaptığı latifeden daha sonra sahneye çıkıp Rock’a tokat atan Will Smith dakikalar daha sonra ‘King Richard’ sinemasından ‘En Güzel Başrol Erkek Oyuncu’ mükafatını kazanmıştı. Bu aksiyonu ve mükafatı eleştirildikten beş gün daha sonra Smith, Akademi’den istifa ettiğini duyurdu.

“Akademi’nin disiplin soruşturması bildirimine direkt cevap verdim ve davranışımla ilgili her türlü kararı büsbütün kabul edeceğim. 94. Akademi Mükafatları sunumundaki hareketlerim şok edici, acı verici ve affedilemezdi. İncittiklerimin listesi epeyce uzun ve Chris’i, ailesini, biroldukça sevgili arkadaşımı ve sevdiklerimi, orada bulunanları ve meskendeki izleyicilerin hepsini içeriyor. Akademinin inancına ihanet ettim. Başka adayları ve kazananları olağanüstü çalışmalarını kutlama ve kutlanma fırsatından yoksun ettim. Kalbim kırık. Muvaffakiyetleri niçiniyle ilgiyi hak edenlere bir daha odaklanmak ve Akademi’nin sinemadaki yaratıcılığı ve sanatı desteklemek için yaptığı inanılmaz çalışmaya geri dönmesine müsaade vermek istiyorum. Bu niçinle Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa ediyorum ve Konseyin uygun goreceği başka sonuçları kabul edeceğim. Değişim vakit alır ve şiddetin mantığın önüne geçmesine tekrar asla müsaade vermemek için bu işi yapmaya kararlıyım” diye bir açıklama yapan Will Smith aldığı mükafatı iade etme sonucunı bildirdi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Lideri David Rubin, Smith’ten daha sonra yaptığı açıklamada, Akademinin Smith’in istifasını kabul ettiğini söylemiş oldu. “Will Smith’in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden istifasını aldık ve kabul ettik,” diyen Rubin, “Akademinin Davranış Standartlarının ihlali niçiniyle Smith aleyhindeki disiplin soruşturmalarımızı 18 Nisan’da planlanan idare konseyi toplantısından evvel sürdürmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

İstifası, Smith’in artık Akademi’nin oy veren bir üyesi olmayacağı ve kelam konusu sinemaların gösterimlerine erişimi olmayacağı manasına geliyor. Şimdilik, Smith’in gelecekteki Akademi Mükafatlarına ve ilgili etkinliklere katılmasına müsaade veriliyor, lakin bu gelecek disiplin cezasına göre değişebilir. Pazartesi günü Instagram hesabından yaptığı bir açıklamada Rock’tan özür dileyen Smith, ödül törenindeki davranışının “kabul edilemez ve affedilemez” olduğunu söylemişti.