“Washington Square Park’ta bir arkadaşımla dondurma yedim”

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
“Washington Square Park’ta bir arkadaşımla dondurma yedim”
Kişisel alan

Sevgili günlük:

Güzel bir yaz gününde Washington Square Park’ta bir arkadaşımla dondurma yiyordum. Park insanlarla doluydu ve gölgedeki tüm banklar doluydu.

Bir süre sonra bir koltuk bulduk ve sonunda yanımızdaki bank da açıldı.

Piknik sepeti olan bir adam yanımıza geldi ve boş sıraya oturup oturamayacağını sordu. İnsanların kişisel alanlarını çok koruduklarını söyledi, bu yüzden sordu.

Kafamız karıştı ama evet dedik ve sohbetimize geri döndük.

Birkaç dakika sonra baktım. Adam piknik sepetini açmıştı ve içinden bir güvercin çıktı!

Erkek arkadaşım ve ben sadece güldük ve konuşmaya devam ettik.

– Laura Taylor

zalim Ocak

Sevgili günlük:

Los Angeles’tan New York’a taşındığımda, yanımda “kışlık kıyafetlerim” olarak gördüğüm şeyleri getirdim: yün bir ceket ve deri botlar.

Geldiğimde hava ılımandı ve insanların neden New York’un sert, acımasız kışlarından bahsettiğini merak ettiğimi hatırlıyorum. Ceketim ve botlarım, sonraki Kasım ve Aralık aylarında bana çok yardımcı oldu.

Ardından, tek haneli sıcaklıklar ve görünüşte bitmeyen karla bir sonraki Ocak geldi. Dondurucu soğukta birkaç gün geçirdikten ve kar yığınları arasında savaşmaya çalıştıktan sonra, bunun gerçek bir New York kışı olduğunu ve bunun için yeterli donanıma sahip olmadığımı fark ettim.

Ocak ayı ortasında herkes alışverişini erkenden yaptığı için bulması kolay olmayan çok sıcak tutan bir kaban ve kar botu arayışına girdim.

Saks’ta bir palto buldum ama kasabanın hiçbir yerinde benim numaramda bot bulamadım.

Sonunda Bloomingdale’de raflar dolusu kar botu gördüm. Yaşasın!

Ama bulabildiğim en küçük beden 9 ½ idi ve ben 7 alacağım.

Bir satıcıyla iletişime geçtim.

“7 numara kar ayakkabın var mı?” diye sordum.

“Hanımefendi,” dedi, “7 numara kar botu istiyorsanız kasım ayında almalıydınız.”

Gururla söyleyebilirim ki artık her Kasım ayında görev bilinciyle depodan aldığım üç çift kar botum var.

Michael Langfelder

taş

Sevgili günlük:

Hatırlamak
belirli bir aşk türü
Adam
bu kesin
Baharın yeni tomurcukları gibi kesin,
Sadece bir büyükanne getirebilir
masaya
Beklenmedik bir şekilde gelen bir hatıra
Kanyonlardan geçen sıcak bir rüzgar gibi
Sessizlik,
Bana aldığı bileziğe dokunduğumda
aylar önce
bir yapay elmas
Broadway’deki ucuz bir dükkandan
parıldıyor
Hudson üzerinde bir ay ışını gibi
Ve dağları hareket ettirir.

– Kathryn Anne Sweeney-James

kapatma anahtarı

Sevgili günlük:

Açık bir gecede Park Slope’daki evime doğru yürüyordum ki yüksek bir akan su sesi duydum. Etrafa baktım ve yaşadığım yerin yanındaki kumtaşının sular altında kaldığını fark ettim.

Bu bina aylardır boştu ve son zamanlarda bir soğuk hava cephesi olmuştu. Bir boru patlamış olmalı diye düşündüm.

911’i aradım ve itfaiye hızla cevap verdi. Su ana hattı kaldırımın altından akıyordu ve itfaiyecilerden biri suyu kapatmak için büyük bir kapatma anahtarını çevirdi.

Başka bir itfaiyeci “Su hala akıyor” diye bağırdı.

“Ah,” dedi anahtarlı olan. “Doğru, sıkı; sola, kolay.”

Anahtarı diğer yöne çevirdi ve su akmayı bıraktı.

– Rebecca Silberman

Metro sandviçi

Sevgili günlük:

96. Cadde’deki Q’ya girdim. RuPaul’s Drag Race’i izlemeden önce hızlı bir akşam yemeği yemek için Hell’s Kitchen’a gidiyordum.

86. Cadde’de bir kadın geldi ve hemen yanıma oturdu. Muhtemelen 50’li yaşlarındaydı, kıvırcık sarı saçları vardı ve görevini kaybetmek üzere olduğuna dair bir telefon aldı.

72. Caddeye yaklaştığımızda, kadın çantasını karıştırdı ve bir sandviç çıkardı: çavdar ekmeği üzerinde somon füme.

Tren doluydu ama o sandviçi yemeye kararlıydı. 63. Caddeye yaklaştığımızda çantasını tekrar karıştırmaya başladı. Bu sefer bir karabiber değirmeni çıkardı.

Etrafındakilerden habersiz gibi görünen sandviçi doğradı, somonun üzerine biraz taze biber serpti ve öğütücüyü tekrar çantasına koydu. Sonra yemeye başladı.

Şimdi hepsi baktı. Birkaç kişi kendi kendine kıkırdadı.

“Vay,” dedi bir adam kadına. “Oldukça bir deneyimdi. Bunu daha önce hiç görmedim.”