Venezuela medyası: Öteki ülkeler dayanak olmazken Türkiye bize yardım etti

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,542
0
0
Venezuela medyası: Öteki ülkeler dayanak olmazken Türkiye bize yardım etti Venezuela Devlet Lideri Nicolás Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile salı günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşme daha sonrası Venezuela merkezli Merco Press’de Türkiye’nin yardımseverliğine yönelik bir yazı yayımlandı.

TÜRKİYE’NİN YARDIMLARINA VURGU

Yazıda, Türkiye’nin öbür dünya ülkelerinin tersine Venezuela’ya yardım ettiğine vurgu yapıldı. M5 mecmuasının haberine bakılırsa, şu sözlere yer verildi:

Türkiye, İran ve Rusya’yla bir arada başka dünya başkanlarının Güney Amerika ülkesine uyguladığı yaptırımların tersine Maduro’ya yardım eden ülkeler içinde yer alıyor.

“ERDOĞAN EGEMENLİĞİMİZE SAYGILI”

Türkiye, Venezuela’nın egemenliğine hürmet gösterilmesini destekledi ve talep etti. Erdoğan, Latin Amerika ve Karayip ulusunun kurumlarına ve yetkililerine yönelik atakları kınadı.

“TÜRKİYE TAKVİYESİNİ ESİRGEMİYOR”

Türkiye, Rusya ve İran ile birlikte Maduro’ya en büyük diplomatik takviyesi veren ülkelerden biri. Her iki devlet de ekonomik yaptırımlara karşı “karşılıklı kalkınmadan ve Birleşmiş Milletler Mukavelesi, Milletlerarası Kamu Hukuku ve gayret prensiplerinin ve gayelerinin savunulmasından” yana.