Uygulama Simgeleri Nasıl Küçültülür ?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Uygulama Simgeleri Nasıl Küçültülür?

Adım 1: Simgeleri Seçme

Öncelikle, uygulama simgelerini küçültmek istediğiniz belirli uygulamaları seçmeniz gerekir. Bilgisayarınızdaki veya mobil cihazınızdaki tüm uygulamaların simgelerini küçültmek yerine, yalnızca belirli uygulamaları seçmek, işlemi daha yönetilebilir hale getirir. Bu adım, gereksiz karışıklığı önler ve belirli uygulamaları öne çıkarır.

Adım 2: İlgili Ayarları Bulma

Herhangi bir uygulamanın simgesini küçültmek için, genellikle ilgili uygulamanın ayarlar menüsünde bir seçenek bulunur. Bilgisayarlar için, bu ayarlar genellikle "Görünüm" veya "Ayarlar" menülerinde bulunabilir. Mobil cihazlarda ise, genellikle "Ayarlar" veya "Uygulama Ayarları" gibi bir bölüm altında bulunur.

Adım 3: Boyut Ayarlarını Değiştirme

Simgeleri küçültmek için, genellikle boyut ayarlarını değiştirmeniz gerekir. Bu ayarlar, uygulama simgesinin ne kadar büyük veya küçük görüneceğini belirler. Bilgisayarlarda, bu genellikle bir sürgü veya açılır menü şeklinde sunulur. Mobil cihazlarda ise, genellikle bir "+" veya "-" düğmesiyle boyut ayarları yapılır.

Adım 4: Özelleştirilmiş Boyut Ayarları

Bazı platformlarda, özellikle de Android gibi, uygulama simgelerinin boyutunu daha fazla özelleştirebilirsiniz. Bu, belirli bir uygulama için farklı boyutlar belirleme veya hatta simgelerin tamamen özelleştirilmiş boyutlarını seçme anlamına gelir. Bu özellik, simgeleri istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanır.

Adım 5: Değişiklikleri Kaydetme

Boyut ayarlarını değiştirdikten sonra, genellikle bu değişiklikleri kaydetmeniz gerekir. Bu, genellikle bir "Kaydet" veya "Onayla" düğmesine tıklamayı gerektirir. Değişiklikler genellikle anında etkili olur, böylece simgelerin boyutunu hemen görebilirsiniz.

Adım 6: Değişiklikleri Kontrol Etme

Son adım, simgelerin boyutunu değiştirdikten sonra, değişikliklerin istediğiniz gibi olup olmadığını kontrol etmektir. Bu, uygulama simgelerini küçültmek için yaptığınız değişikliklerin beklendiği gibi işlevsel olup olmadığını doğrulamanızı sağlar. Eğer istenmeyen bir sonuçla karşılaşırsanız, değişiklikleri geri alabilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz.

Uygulama simgelerini küçültmek, masaüstünüzü veya ana ekranınızı daha düzenli ve erişilebilir hale getirebilir. Bu adımları takip ederek, istediğiniz uygulamaların simgelerini istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz. Unutmayın ki, her platformda ve cihazda bu adımlar biraz farklılık gösterebilir, bu yüzden özellikle mobil cihazlarda veya farklı işletim sistemlerinde bu işlemi gerçekleştirirken ilgili kılavuzları dikkatlice okumak önemlidir.