UEFA, Futbol programını başlatıyor: “Çeşitlilik ve kapsayıcılık, Avrupa futbolunda önemli değerlerdir” – Calcio

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
932
0
0
İSTANBUL – Turnuvada Marmara Deniz Köyü’nde nişanlanan Türk efsanelerinin formaları Nihai Şampiyonlar efsanelerle Uefaİtalyanlar tarafından İstanbul’da resmen başlatılan Nyon’un katılım kampanyasının logosunu taşıyordu. Michele Üzümü, Sürdürülebilirlik sektörünün UEFA direktörü. Mesele sadece ırkçılığı ve diğer hoşgörüsüzlük biçimlerini tekmelemek değil, aynı zamanda Avrupa futbolunda kapsayıcılık ve eşit fırsatlar için bir dizi girişimin başlatılması meselesidir. Hedef, “UEFA’nın tüm sosyal sürdürülebilirlik girişimlerini, etkinliklerini ve kampanyalarını birleştiren üç sütundan (Kampanya, Platform ve Aktivasyon) başlayarak olumlu sosyal değişimi teşvik etmektir”.

Özellikle bu girişim, UEFA’nın futbolu bir katalizör olarak kullanmaya yönelik sürekli taahhüdüne dayanmaktadır: “Basit ama anlamlı bir mesajla toplumda olumlu değişimi teşvik etmek istiyoruz: futbola herkes davetlidir”. Futbol bu nedenle, yeni eğitim eylemlerini teşvik edecek ve Öfkeli eğitim programı gibi mevcut olanları güçlendirerek, UEFA’nın bağlı kuruluşları ve futbol ortakları tarafından Avrupa futbolunda kapsayıcılık ve eşitliğe yönelik çabaları hakkında kamuoyunu daha fazla bilgilendirecektir. Avrupa futbolu bağlamında sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemek için kolektif eylemi harekete geçirme ve hızlandırma stratejisidir. Footb ALL lansman video kampanyası, hepsi farklı geçmişlere sahip ve futbolda farklı rollere sahip futbol topluluğu üyelerinin hikayelerini anlatıyor: hakemden bahçıvana, taraftardan antrenöre. İzleyicinin kahramanlar hakkındaki önyargılarına ve varsayımlarına meydan okumayı ve farklılıklarına ve benzersiz niteliklerine rağmen hepsinin futbola ait olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Videodaki böyle bir örnek, hikayesidir. Linda RepettiCenova’daki Luigi Ferraris Stadı’nda bahçıvan olarak çalışan Dr. .”

Şampiyonlar Ligi finali, maçın öncesinde, sırasında ve sonrasında hem çevre skorbordlarında, tabelalarda ve stadyumun maksi ekranında ve son olarak UEFA sosyal medya kanallarında açıkça görülebilen logo ile lansman için bir vesiledir. Referanslar arasında Fransız öne çıkıyor Patrick Vieirafutbolda karşılıklı saygının savunucusu: “Futbol benzersizdir, çünkü milliyet, etnik köken, cinsiyet ve din sınırlarını aşabilir. Çocuklar küçük yaşlardan itibaren birlikte oynamayı ve ortak bir futbol dili konuşmayı öğrenirler. Futbolda çeşitliliği koruyun ki herkes kendini toplumun saygın bir parçası gibi hissedebilsin.”

Bu ayın ilerleyen saatlerinde, açılış töreni yapılacak olan Footb ALL ödülleri, futbolda kapsayıcılık, eşitlik ve çeşitlilik projelerine olağanüstü katkılarda bulunan ulusal federasyona, kulübe, oyuncuya ve lige takdim edilecek. 2023-24 sezonunda ve sonrasında, Footb ALL programı UEFA müsabakalarında ve ulusal düzeyde UEFA üyesi federasyonlarla yakın işbirliği içinde uygulanacaktır.