Türkiye’nin birinci siber güvenlik lisesi öğrencileri bekliyor

Glavrone

New member
23 May 2021
148
0
1
Teknopark İstanbul’un alanında birinci siber güvenlik mesleksel lisesi ‘Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’ bu yıl da başarılı öğrencilere konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Teknopark İstanbul; Türkiye’nin birinci Siber Güvenlik Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi ile yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişmenine ve siber güvenlik alandaki yetişmiş insan gücü açığını kapatmaya odaklanıyor. Lisenin; Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih kılavuzu belirtildiktan daha sonra öğrenciler için değerli tercih seçenekleri içinde yer alması bekleniyor.

Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi başarılı öğrenciler tarafınca tercih ediyor

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisinde faaliyetlerine başlayan Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, daha birinci yılında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) İmtihanı’nda yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan meslek liseleri ortasına girmeyi başardı. LGS’de başarılı olan öğrencilerin tercih ettiği liseye geçtiğimiz devir, yüzdelik dilimleri 0,47 ile 5,41 içinde değişen 30 öğrenci kabul edildi. bu biçimdece Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, ASELSAN Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir arada en başarılı yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan meslek liseleri ortasına katıldı. Türkiye’nin birinci siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul MTAL, 30 Haziran’da başlayacak tercih devrinde de siber güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencileri kabul edecek.

Siber güvenlik ekosistemine uzman işçi yetiştiriyor

Türkiye’nin birinci siber güvenlik lisesi olma özelliğine sahip Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim kalitesiyle siber güvenlik ekosisteminin gelişmenini yetiştirdiği uzmanlarla sağlamayı hedefliyor. Başarılı öğrenciler tarafınca tercih edilen Teknopark İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknik programında bilişim teknolojileri ağ işletmenliği ve siber güvenlik kollarında eğitim veriliyor. Teknopark İstanbul MTAL, Türkiye’nin Ar-Ge üssü pozisyonunda yer alan Teknopark İstanbul bünyesinde yer alıyor. Tercih devrinde öğrenciler ortaöğretim merkezi yerleştirme imtihanı LGS puanı ve tercihlerine göre kabul ediyor. Birinci yılında 30 öğrenci alan MTAL, İngilizce hazırlık sınıfıyla bir arada 5 yıl boyunca yatılı olarak siber güvenlik odaklı bir eğitim sunuyor. Sızma testi, isimli bilişim, yapay zeka ve siber tatbikat laboratuvarları da yer alan lisede eğitim nazarancek öğrencilere Teknopark İstanbul başta olmak üzere siber güvenlik faaliyeti yürüten firmalarda geniş staj imkanları sunuluyor. T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafınca desteklenen lisede T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’nın da okul inşaatı büsbütün bittiğinde sınıf atölye konseyimi, öğretmenlere mesleksel hizmet dayanağı, mevcut öğrencilerin yetkinliklerine nazaran eğitim verilmesi ve mezun öğrencilere meslek fırsatı üzere konularda takviye vermesi bekleniyor. Öğrenciler; Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmalarda özel atölye çalışmalarında eğitim alabiliyor ve uzmanlaşmak istedikleri alanı keşfetmeleri ismine bilişim teknolojileri firmalarına teknik seyahatler yapabiliyor.

“Yerli ve ulusal siber güvenlik ekosisteminin oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz”

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Siber güvenlik artık tüm dünyanın üzerinde titizlikle durduğu bir alan haline geldi. Devletlerin bilgilerinin inançta olması büyük değere sahip bir husus olarak dikkat çekiyor. Ülkemiz şu anda da siber güvenlik alanında kuvvetli ve dünyada en zirvede sayılacak ülkeler ortasına girecek pozisyondayız. Lakin yerli teknolojilerimizin daha da fazla gelişmesi ve dünyaya ihraç edilebilir pozisyona gelmesi gerekiyor. Dalda nitelikli uzman açığı da her geçen gün artıyor. Bu noktadan hareketle Teknopark İstanbul olarak Türkiye’nin birinci ve tek siber güvenlik meslek lisesine mesken sahipliği yapıyoruz. Her yıl olduğu üzere LGS imtihanlarına girmiş öğrencilerimiz lise tercihi yapacaklar. Teknopark İstanbul olarak yüzdelik dilime girmiş başarılı öğrencilerimizi lisemizde ağırlamaya hazırlanıyoruz. Öğrencilerimiz lisemizde siber güvenlik alanının biroldukca farklı kolunda kaliteli eğitim alma fırsatına sahip olacak. Öte yandan Teknopark İstanbul MTAL, siber güvenlik özelinde çalışan firmalarla bir ortada olması niçiniyle burada yetişen öğrencilerimiz için pek verimli bir lise pozisyonunda. Yeni periyotta de lisemizi yeğleyen gençlerimizi Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da faaliyet gösteren firmalarımızla biroldukça uygulamada bir ortaya getirmeye devam edeceğiz. Meslek lisemiz ile ülkemizde yerli ve ulusal teknolojilerle donatılmış bir siber güvenlik ekosisteminin oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”dedi.

Hibya Haber Ajansı