Trump yönetimi, Columbia Univeristy'ye 400 milyon ABD doları hibe ve sözleşmeyi arttırıyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,326
0
0
Trump yönetimi, Columbia Univeristy'ye 400 milyon ABD doları hibe ve sözleşmeyi arttırıyor
Trump yönetimi Cuma günü yaptığı açıklamada, Yahudi öğrencileri tacizden korumak için okulu tanımladığı için Columbia Üniversitesi'ne 400 milyon ABD doları iptal ettiğini açıkladı.

Duyuru, Columbia'nın geçen yıl Gazze'deki savaşa karşı, konuşma, kampüs ve anti -semitizm özgürlüğü hakkında ülke çapında bir tartışmayı tetiklediği ve ülke çapında okullarda benzer gösterilere yol açtığı yönetim tarafından hedeflemesini artırdı.

Pazartesi günü, Eğitim Bakanı Linda McMahon, Columbia'nın kampüste anti -semitizmle mücadele etmek için ek önlemler almazsa federal finansman kaybına sahip olacağı konusunda uyardı.

Columbia'da devam eden protestoların ve Semitik karşıtı rahatsızlıkların finansman kesintilerinin açıklandığı dört federal makam tarafından yapılan bir açıklama.

Adalet, Eğitim, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanları, Genel Hizmetler İdaresi ile birlikte açıklamayı yayınlamıştır. Beyanname hangi hibelerin feshedileceğini fark etmese de, sağlık ve insan hizmetleri ve eğitim departmanları departmanlarının, üniversitenin bazı fonlara erişimini derhal dondurmak için durdurma iş emirleri konusuna katkıda bulunacağı söyleniyor.

Açıklama, iptallerin “ilk eylem turu” olduğunu ve ek iptallerin beklendiğini belirtmektedir. Açıklama, Columbia'nın şu anda federal sübvansiyonlarda 5 milyar ABD dolarından fazla sahip olduğunu söylüyor.

Okul ayrıca, son birkaç hafta içinde açıklanan kampüste anti -semitizm iddiaları üzerine üç federal soruşturmaya maruz kalıyor.

McMahon, “Üniversiteler, federal finansman almak istiyorlarsa tüm federal ayrımcılıkla mücadele yasalarına uymalıdır.” Dedi. “Columbia, kampüsünde çok uzun süre okuyan Yahudi öğrencilere bu bağlılığı bıraktı. Bugün Columbia ve diğer üniversitelere artık korkunç hareketsizliklerini tolere etmeyeceğimizi gösteriyoruz. “

Columbia sözcüsü, üniversitenin duyuruyu incelediğini ve finansmanı geri kazanmak için federal hükümetle birlikte çalışmayı üstlendiğini söyledi.

Sözcü, “Columbia'nın yasal yükümlülüklerini ciddiye alıyoruz ve bu duyurunun ne kadar ciddi olduğunu anlıyoruz ve anti -semitizmle mücadele etmeyi ve öğrencilerimizin, fakültelerimizin ve çalışanlarımızın güvenliğini ve iyi olmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz.” Dedi.

Bu gelişmekte olan bir tarihtir ve güncellenir.