Tribeca Festivali mercek altında

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Tribeca Festivali mercek altında
Tribeca Festivali'nde en çok ilgiyi kimin çektiği denildiğinde akla kırmızı halıda yürüyen oyuncular, yönetmenler ve ünlüler geliyor.

Ancak perde arkasında, ilgi odağı olmayan ama yine de olayın ayrılmaz bir parçası olan birçok insan var. Onlar olmasaydı, Çarşamba'dan 16 Haziran'a kadar sürecek olan festival gerçekleşemezdi.

Robert De Niro ve Craig Hatkoff'la birlikte festivali kuran festivalin genel müdürü Jane Rosenthal'e göre, bu aktörler arasında ziyaretçiler ve çalışanlar da yer alıyor; bunların sayısı 600'den fazla. Bu çalışanlar güvenlikten gişeye, üretimden operasyona kadar 18 departmanda çalışıyor.

Rosenthal onları festivalin görünmez figürleri olarak adlandırıyor. “Bir konuk ve destekçi olarak elbette harika vakit geçirmek istiyorsunuz, ancak festivali hayata geçiren ekip buna da sahip olmanızı sağlıyor” diyor. “Misafirlerin memnun kalmasını ve programa uyulmasını sağlıyorlar.”

İşte parıltıdan gizlenen ancak festivalin merkezinde yer alan insanların dört anlık görüntüsü.

“Festival New York'un dayanıklılığını kutluyor.”

50'li yaşlarının ortasındaki Angela Robinson, festivalin bilet satış çağrı merkezinde müşteri hizmetleri müdürü olarak çalışıyor.

Robinson, 2003 yılında film gösterimlerinde gönüllü olarak festivale katıldı ve ertesi yıl gişede ücretli bir pozisyona geldi. Robinson, “O zamanlar insanlar internetten biletlerini bizzat satın almaya veya teslim almaya geliyordu” dedi. “Durmadan çalışan 20’den fazla kişiden oluşan bir ekiptik.”

Sonraki yıllarda ziyaretçiler biletlerini telefonlarına indirerek yüz yüze etkileşimleri azalttı. Ancak çağrı hacmi arttı.

Robinson, “İnsanlar bizden mekanların yol tarifini, gösterilerin ne kadar süreceğini ve restoran önerilerini istedi” dedi. “Ayrıca hangi filmlerin en çok gürültü çıkardığını da bilmek istediler. Yabancılar otel ve gezi tüyoları istiyordu.”

Robinson, çağrı merkezi personelinin festivalle ilgili soruları yanıtlamanın yanı sıra aynı zamanda kapıcı olarak da hareket ettiğini ve etmeye devam ettiğini, New York şehrine dair içgörülerini ziyaretçilerle paylaştığını söyledi.

“En son konumlarla sürekli olarak güncellediğim bir bilgi klasörü oluşturdum” dedi.

Pandemi sırasında çağrı merkezi ekibi öncelikle evden çalışarak Robinson'un iki saatlik işe gidiş geliş süresini ortadan kaldırdı. Ancak ekibindeki dostluğu özlediğini söyledi. “Festival New York'un dayanıklılığını kutluyor ve bu gurur, ben fiziksel olarak orada olduğumda canlanıyor” dedi. “Günümüzde ve etkileşimde kalabilmek için her fırsatta gişeye gidiyorum ve gösterimlere katılıyorum.”

Robinson bazı tanıdık yüzlerle tanıştı. Biri, geçen festivalden bu yana izlediği en sevdiği filmlerden bahseden bir belgesel hayranı. Bir diğeri sadece matinelere gidiyor, gülüyor ve festivalde yeterince matine olmadığından yakınıyor. Robinson, “Bu insanları bir yıl boyunca göremeyeceğim ama kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.

“New York'un ruhunu hissedebiliyordunuz.”

65 yaşındaki Marty Shapiro, Tribeca Grill'in yönetici ortağıdır.

Durum ne olursa olsun Shapiro değişmez. De Niro'nun da sahibi olduğu ve 2002'deki açılış yılından bu yana festivalin birçok gösterim sonrası etkinliğinin ana mekanlarından biri olan 30 yılı aşkın restoranın yemek odasını yönetiyor ve servis lojistiğini yönetiyor. .

Shapiro, “Festival boyunca burada çok fazla hayat var” dedi. “Ülkenin her yerinden filmleri izlemek için gelen aktörlerimiz, yazarlarımız, sanatçılarımız, yönetmenlerimiz ve en önemlisi insanlar var.”

Tribeca Grill'in birçok film için 200'den fazla misafirin katıldığı partilere ev sahipliği yaptığını söyledi. Öne çıkanlar arasında 2022'de Yogi Berra belgeseli It Ain't Over, 2022'de Al Sharpton belgeseli Loudmouth ve 2012'de Tony Bennett hakkında bir belgesel olan The Zen of Bennett yer aldı.

Shapiro, “Bu partiler sırasında odadaki ruh hali güçlü bir topluluk duygusuydu” dedi. “New York ruhunu hissedebiliyordunuz.”

Bu yıl restoran, “Diane von Furstenberg: Sorumlu Kadın” belgeselinin galasında gösteriminin ardından buluşma noktası oluyor. Shapiro, restoranın yönetici şefi Stephane Motir ve diğer ortak sahibi Drew Nieporent ile birlikte her etkinlik için özel menüler oluştursa da Sezar salatası, baharatlı rigatoni ve ton balıklı tartar gibi Tribeca Grill klasiklerinin neredeyse her zaman menüde yer aldığını belirtti. kart standı.

Tribeca Grill'deki yıllık jüri öğle yemeği Shapiro Festivalinin en önemli anıdır. Toplamda 80'den fazla kişiden oluşan çeşitli jüri komiteleri, katılan filmleri değerlendirmek üzere bir araya geliyor.

Shapiro, öğle vakti olduğundan yemeğin yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi. “Yemeği hemen bitirmemiz için baskı altındayız ama herkes saatlerce orada kalıyor” dedi. “Buraya iş için gelen misafir olarak geliyorlar. Onlar arkadaş olarak ayrılıyor ve ben de buna şahit olma ayrıcalığına sahibim.”

“Doğduğum ve büyüdüğüm New York'un kutlanmasını izleyeceğim.”

Linda Reynolds, 73, güvenlik yöneticisidir.

Reynolds, New York Şehri Şerif Ofisi'nde şerif yardımcısıydı ve festivalde paketleri açarak ve hediye poşetlerini paketleyerek gönüllü olarak çalıştı. Festivalin güvenlik danışmanıyla tanışıp polis memuru olarak tam zamanlı kariyerini öğrendiğinde Reynolds ona güvenlik müdürü işini teklif etti.

Festivalin en az 80 kişilik güvenlik ekibinin bir üyesi olan Reynolds'un yıllar içindeki görevleri arasında oyunculara kırmızı halıda eşlik etmek de vardı.

Geçen yıla kadar görevleri arasında festivalin after partilerinin güvenliği de vardı.

Reynolds'a göre, önemli bir ünlüye eşlik ettiğinde, performans boyunca sıklıkla onların yanında kalıyor.

“200'den fazla yıldızla etkileşime girmiş olmalıyım” dedi. “En konuşkanı Olympia Dukakis'ti. Bana ailemi sordu ve hatta yanağımdan iyi geceler öpücüğü verdi.

Reynolds'un günleri 12 saatten fazla sürüyor ve gece saat 2'ye kadar bitebiliyor ama o uzun günlerin umurunda değil. “Sadece üç hafta oldu ve tüm bu süre boyunca çok heyecanlandım çünkü doğup büyüdüğüm New York'un kutlanmasını izliyorum” dedi.

“Bir genç gibi sıkıştım.”

Joy Kutaka Kennedy, 71, pandemi nedeniyle 2020 yılı hariç 2016 yılından bu yana her yıl festivale katılıyor.

Boulder Creek, California'da yaşayan ve National University'de özel eğitim profesörü olan Kutaka-Kennedy, New York'a olan sevgisinin ve şehirdeki devremülk dairesinin buraya seyahat etme konusunda ona ilham verdiğini söyledi. “Ziyaret etmek için herhangi bir bahane arıyordum ve o da Tribeca Festivaliydi” dedi.

Bugün cazibeyi yaratan festivalin kendisidir. Kutaka-Kennedy, “Filmlerin hikaye anlatımı çok güçlü ama festivalin ev sahipliği yaptığı film yapımcılarıyla yaptığım sohbetler ve onların geçmiş hikayelerini öğrenmek beni daha da çok etkiliyor” dedi.

İki hafta boyunca şehirde kalıyor ve çoğu film gösterimine ve önemli etkinliklere öncelikli erişim sağlayan Hudson Pass bilet paketine (1.350 $) yatırım yapıyor.

Kutaka-Kennedy, günde en fazla beş film gösterimine ve etkinliğe katıldığını, arada bir şeyler atıştırdığını ve hatta yol için yiyecek paketlediğini söyledi. “Mutfak için New York'ta değilim. Festival için buradayım” dedi. “Günüm sabah 10'da başlıyor ve gece yarısına kadar bitiremeyebilirim.”

Kutaka-Kennedy, özellikle de bir filme konu olan bir sanatçının performansına tanıklık edebildiğinde, festivalin saatlerce vakit ayırmaya değer olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz yıl hayatını anlatan “Carlos” belgeselinin gösterimi sonrasında seyirci önünde şarkı söyleyen kişi Carlos Santana'ydı.

Kutaka-Kennedy, “Onun 'Black Magic Woman' şarkısını söylediğinde seyircilerle birlikte yüksek sesle söyledim” dedi. Dansın, Cyndi Lauper'in hayatını anlatan bir belgesel olan “Kanarya Şarkı Söylesin” sonrasındaki performansı sırasında başladığını söyledi. “Cyndi 'Girls Just Want to Have Fun' şarkısını söylediğinde bir genç gibi şarkı söyledim” dedi.