Tokatköy’de imar planı iptal edildi ancak bakan temeli attı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Tokatköy’de imar planı iptal edildi ancak bakan temeli attı AK Partili Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesi geçen ay yargıya takılmıştı. Mahkeme, imar planını hukuka uygun bulmadı ve iptaline karar verdi. Mahkemenin iptal sonucuna rağmen Tokatköy’de dün temel atma merasimi vardı.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine nazaran; konutlarından zorla çıkarılan bölge Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ‘temel atma törenini’ uzaktan izledi.

Mahalle, 22 Ağustos’ta resmen abluka altına alındı. Sabah 05.00’te polis baskınları yapılan bölgeye, TOMA, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet grupları sevk edildi. Mahalleyi abluka altına alan gruplar, girişleri engellendi. Akabinde, bölge halkının meskenleri imza vermemelerine rağmen polis eşliğinde yıkıldı. Yıkımlar sırasında polisin de sert müdahalesiyle birlikte birfazlaca insan gözaltına alındı.

Sabaha karşı yapılan polis baskınıyla konutundan edilen bir insan, “Bizi zorla attılar, üç gün sokakta kaldım. Beni bu türlü nasıl tahliye edersin? Eşyalarımızı da depoya kaldırdılar. Televizyonumu ekranı kırık bir biçimde aldım” dedi.

Beykoz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Emre Genç bölgedekileri dinledi. Yaşananlara reaksiyon gösteren yurttaşlar, “böyle olmamalıydı. Bizi polisle karşı karşıya getirdiniz, düşman ilan ettiniz. Görüşmeye geldik, muhatap almadınız. AKP bize kendini farklı gösteriyor, biz fark etmemişiz” dedi. Projede çıkan borçların aşikâr olmadığını söyleyen mahalleliye Genç, “Kura kararında çekilen konutların meblağları 2 haftaya belirli olacak. bu biçimde öğrenirsiniz” diye karşılık verdi. (KAYNAK)