Timur Soykan: Korkmuyorum, yazmaya devam edeceğim

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Timur Soykan: Korkmuyorum, yazmaya devam edeceğim İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nın 6 yaşında ‘evlendirilmesi’ ve o yaştan itibaren cinsel istismara uğradığı sebebi öne sürülerek şikayetçi olmasını haberleştiren gazeteci Timur Soykan, kimi kısımlar tarafınca gaye alınması hakkında konuştu. Soykan, “Bu epey karanlık bir zihniyet. İnsanın en geri noktası diyebilirim” diye reaksiyon gösterdi.

Sözcü’den Fırat Fıstık’a konuşan Soykan şunları kaydetti:

“Bir iddianame kelam konusu ve bir bayan 6 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını anlatıyor. Artık bu biçimde bir durumda vicdanlı insanın vereceği refleks nedir? Vicdanlı ortalama bir insan, çocuğa bu yaşatıldıysa bunun ortaya çıkarılmasını ister. Ne siyaset ne ideoloji vardır. Bunların hepsinin haricindedır çocuk. Lakin bakıyoruz birtakım şahısların birinci refleksleri tarikatlarını korumak oluyor. Bu kadar vahim sav karşısında bile hem istismara uğrayan bayanı birebir vakitte gazetecileri amaç alan bir anlayış görüyoruz. Bu epeyce karanlık bir zihniyet. İnsanın en geri noktası diyebilirim.”

‘KORKMUYORUM, YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Tarikatları kutsal bir yere koymak istediklerini belirten Soykan kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Tarikatlar kutsal yerler değil. bir daha dine atakmış üzere göstermeye çalışıyorlar ve kendi karanlık bataklıklarını, zihniyetlerini bunun ardında gizlemeye çalışıyorlar. Şunu unutmamamız lazım. Biz buna müsaade verirsek daha fazla çocuk bu karanlığa düşer. Bu karanlık çocukları yutar. 28 Şubat’ı da katıp, bu epeyce vahim, ses kayıtlarının, iddianamenin, fotoğrafların olduğu olaya bu türlü saldırıp susturmaya çalışıyorlar. Tarikatların eleştirilemez noktaya konulmasını istiyorlar. tıpkı vakitte her insanın susması için de bir hücum gerçekleştiriyorlar.

elbet bu fazlaca boş bir taarruz. Korkmuyorum, yazmaya devam edeceğim. Bu toplumun yüzde 70-80’i tarikatlar kapatılsın diyor. Ensar’dan Uşşaki tarikatı olayına kadar o kadar epeyce olay yaşadık ki tüm bu olaylara baktığımızda birebir karanlığı görüyoruz. Toplum da artık laiklik olmadığında nasıl bir karanlıkla karşı karşıya kalınacağının farkında.”

Soykan iki gündür fazlaca fazla takviye bildirisi aldığını da belirterek, “Çok takviye olan var, ülkenin aydınlık yüzü fazlaca daha kalabalık. Tarikatlar dediğimiz, devlet ortasında de örgütlenen bu yapılar sesi epeyce çıkan azgın bir azınlık” dedi.