Testere Hanım Pazar günlerini nasıl geçiriyor?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Testere Hanım Pazar günlerini nasıl geçiriyor?
Testere Hanım olarak da bilinen ve genellikle metrolarda ve diğer halka açık yerlerde dişsiz bir testere üzerinde performans sergileyen Natalia Paruz, “Çoğu insan için müzikal testere çalma kavramı, bir çello ile bir kütüğü ikiye bölmeye benzer,” dedi.

“Testereyi müzik ve şiirle değil, yıkım ve ormansızlaşmayla ilişkilendiriyorsunuz” dedi. “Hayatta her şeyin yıkıcı ve yaratıcı bir yanı vardır. Her şey görmek istediğin şeyde.”

İsrail’in Tel Aviv banliyölerinde dünyaya gelen Paruz Hanım’ın çocukluğu Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere ve New York City’de geçti. Piyano, gitar ve dans eğitimi aldı. Ancak Avusturya’da bir Testere performansına katıldıktan sonra bağımlısı oldu.

45 yaşındaki Bayan Paruz, eşi besteci Scott Munson, dört ev kedisi – Junjoon, Itsy-Bitsy, Stashi ve Tooli – iki sokak kedisi, Blackie ve Granny, antika mobilyalar ve Koleksiyon ile birlikte Queens, Astoria’da Edward döneminden kalma bir evde yaşıyor. yaklaşık 20 müzikal testere. “Testereleri hiç saymadım,” dedi, “ama en azından o kadar çok olduğunu biliyorum.”

GÜNÜ GETİR Pazar günleri uyuma şansım olmuyor ama umursamıyorum çünkü en sevdiğim şeylerden birini yapıyorum: Trinity Lutheran Kilisesi’nin zilini çalıyorum. Servis sabah 10:30’da başlasa da bazen sabah 9:30 gibi prova yapmak için orada oluyorum. Çoğunlukla solist olarak ses veriyorum ve geleneksel ilahiler söylüyorum. Öğlen ayin bittiğinde çocuklara ve yetişkinlere çanların ve alayların nasıl çalınacağını öğretiyorum. Diğer enstrümanlar için yazılmış müzikleri, sahip olduğumuz zillere ve zil sayısına uyacak şekilde düzenliyorum. Bu parçaları öğretmeyi seviyorum çünkü kısa, öz ve bir kilise ayini bağlamında işlevseller. Zil korosu ile de prova yapıyorum.

sunak ilhamı Ziller çaldıktan sonra, sadece komünyon kaplarını kullanmayı sevdiğim için sunak loncası işlerine yardım ediyorum. Sunağın gümüş kadehleri ve testileri ve süslü ahşap işçiliği atmosfere büyü katıyor. Mihrap üzerine kurgulamak ölümle ilgili kısa filmlerim için bana fikir veriyor çoğu zaman. Ölüm beni her zaman büyülemiştir çünkü hayaletlerle çevrili büyüdüm. Babamın ailesi Holokost’ta öldürüldü ve annem genç yaşta öldü. Bu filmler benim için ölümle ilgili tüm düşüncelerimi bırakmamın bir yolu. Bana ve onları görenlerin çoğuna tedavi edici oldukları söylendi. Son filmimde Kabala’da bahsedildiği gibi ibadet etmeye hazırlanan bir meleği canlandırıyorum. Meleğin sesi, kocamın bestelediği müziği çalan müzikal testerem tarafından söyleniyor.

HIZLI BİR ISIRMA Kiliseden ayrıldığımda saat 3:00, bu yüzden brunch dediğim ama çoğu insanın muhtemelen bir atıştırmalık olarak kabul edeceği şey için eve gidiyorum. Genelde haşlanmış yumurta, kızarmış ekmek ve biraz salata yerim.

ÇİFTLİK İŞİ Öğleden sonranın geri kalanı ev işlerine ayrılmıştır. Kapalı saksılarımdaki bitkileri sularım. Her zaman biraz bahçe işi vardır – ön ve arka bahçelerdeki bitkileri sulamak, yaprakları tırmıklamak, budamak (süper yayıcı oldukları için mersin ve naneye dikkat etmeliyim) ve bitkileri bağlamak. Ön kapının üzerindeki kemeri kaplayan Virginia sarmaşığını kesmek en sevdiğim bahçe işidir. Bir de sebze bahçemiz var; domates, sucuk ve turp var. Ancak hepsi iş değil. Ön bahçedeyken, yoldan geçen komşularla sohbet etmek ve köpeklerini okşamak için harika bir bahane.

TÜYLÜ ARKADAŞLAR Yıl boyunca yaptığım başlıca dış işlerimden biri kuşları beslemek. İkisi arkada, biri önde olmak üzere üç besleyicimiz var. Yemeklerini hazırlarken beni izleyen kuşları izlemek çok eğlenceli. Bilirsin. Mavi alakargalara, kardinallere, ardıç kuşlarına, ispinozlara ve güvercinlere ek olarak, çok güvenilir hale gelen birkaç güvercin vardır. Biberonu doldururken yanıma geliyorlar. Her zaman birlikteler, bu yüzden karı koca olduklarını tahmin ediyorum. Onlara Perry ve Sterry adını verdim çünkü birlikte Yunanca güvercin anlamına gelen peristeri’yi oluşturuyorlar.

TESTERE BAKIMI Hafta boyunca çalacağım yeni müzikleri incelemek ve Pazartesi performanslarım için bir amfi ve MP3 çalar içeren performans setimde pilleri şarj etmek için oldukça fazla zaman harcıyorum. Bu aynı zamanda testeremi temizleme zamanımdır. Bu gerçekten basit, hızlı bir işlemdir. Birikmiş pası çıkarmak için bıçakta en iyi zımpara kağıdını kullanıyorum. Pas sesten uzaklaşır ve çok uzun süre kalmasına izin verirseniz metalin derinliklerine yerleşir ve çalınabilirliği azaltır.

EV YEMEĞİ Haftanın hiçbir günü akşam yemeğini asla dışarıda yemeyiz. Kocam yemek yapıyor çünkü o çok daha iyi bir aşçı ve en azından çoğu zaman bundan keyif alıyor. Eskiden yemek yapardım ama işi o kadar uzun zaman önce devraldı ki nasıl olduğunu bile hatırlamıyorum. Benim katkım temizlik ve ardından bulaşıkları yıkamak. Menü, pişmiş sebzeli çekilmiş domuzdan en sevdiğim pane tavuğa kadar her şeyi içerebilir.

NOSTALJİK MANZARA Günün sonunda kedilerimizle birlikte küçük salonumuzda televizyon izlemek için kıvrılıyoruz. BritBox’a abone oluyoruz ve BBC kostüm dramasını seviyoruz. 1920’lerin Londra’sında bir terzi dükkanı işleten iki kız kardeşi konu alan The House of Eliott’ın ortasındayız. Ben de bazen yatmadan önce okurum. Şu anda Laura Ruby’nin çocuk macera serisi ‘York’u okuyorum. Üç kitap var ve ikinciyi bitirmek üzereyim. 19. Yüzyıl New York’u ve geleceği konu alıyorlar ve çocuklar için olsalar da, onun yerleri tanımlama biçimini seviyorum.

yatak arkadaşları Gece yarısı civarında ışığı kapatıyoruz. Junjoon, Itsy-Bitsy, Stashi ve Tooli ile yatağımız biraz sıkışık.

Sunday Routine okuyucuları, Natalia Paruz’u Instagram @TheSawLady ve Twitter’da takip edebilir @SawLady.