Selvi: Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Selvi: Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor Hürriyet müellifi Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP başkanı Devlet Bahçeli tarafınca daha evvel seçimlerin kendi tarihinde yapılacağına yönelik açıklamalar yapılmasına karşın AK Parti milletvekilleri içinde kasım ayında baskın seçim yapılabileceğine yönelik bir beklenti oluştuğunu yazdı.

“Erken seçim hazırlığı mı yapılıyor” başlıklı yazısında Selvi, “Meclis eylülde toplanıp seçim sonucu alırsa kasımın rastgele bir tarihinde seçim yapılmasına bir mahzur yok” dedi. Selvi, Altılı Masa’nın çabucak hemen cumhurbaşkanı adayını belirlememesinin erken seçim beklentilerinde kıymetli olduğunu belirtirken AK Parti oylarının da son iki ayda yükselişe geçtiğini ve seçmenin muhalefetten umduğunu bulamadığını aktardı.

Asgari fiyatta yapılan orta artırımın, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanmasının ve tarım mamüllerinin taban meblağlarının siyasi iklimi değiştirdiğini söyleyen Selvi, AK Partili milletvekillerinde kış aylarına girmeden seçime gitmenin mantıklı olabileceği fikrinin oluştuğunu belirtti.

Selvi, “Ben erken seçim tezlerine itiraz edenlerden birisiydim. AK Parti’deki toplantıyı da seçimlere hazırlık toplantısı olarak gördüm. Lakin eski bir bakanın, ‘Reis eski futbolcudur. Kaleyi boş görür görmez şutu çekebilir’ uyarısı başımı karıştırmadı değil” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)