Savunma endüstrisine özel lise kapılarını açmaya hazırlanıyor

Teknotrat

New member
17 Şub 2021
515
0
0
Savunma endüstrisine özel lise kapılarını açmaya hazırlanıyor Şile Ayet Azer Ortan Savunma Sanayi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Valiliği, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile REPKON ve Şile Belediyesi içinde imzalanan protokol kapsamında yeni eğitim-öğretim devrinde faaliyete başlayacak.

Lise 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Şile Balibey Mahallesi’nde bulunan REPKON şirketinin ortasında açılacak ve ikinci yıl bir daha birebir bölgede yapılacak yeni binasına taşınacak.

Okulda, savunma endüstrisine yönelik verilecek üst seviye eğitim yardımıyla istihdam ve gelecek garantili bir meslek fırsatı sunulacak. Kamu ve özel bölüm imkanları dünya standartlarında verilen mesleksel ve teknik eğitimle birleştirilecek.

Öğrenciler birinci yıl İngilizce hazırlık eğitimi alacaklar ve öğretim müddeti 5 yıl olacak.

Okulda Makina ve Tasarım Teknolojileri Alanı Savunma Mekanik Sistemleri Kısmı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Kısmı açılacak.

Kontenjan 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için 40 öğrenciyle sonlu tutulacak. Gelecek eğitim-öğretim senelerında bu sayı artacak.

Hazırlık sınıfları 20 öğrenci kapasiteli 2 şubeden oluşacak. Öğrencilere REPKON tarafınca işletmelerde marifet eğitimi ve staj imkanları sağlanacak. Başarılı öğrencilere şirket burs verecek. Mezun öğrencilerin istihdamı REPKON tarafınca desteklenecek.

Okulun pansiyonu da 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda hizmet vermeye başlayacak.

REPKON İş Geliştirme ve Kurumsal Bağlantı Sorumlu Uğur Cem Gürpınar, AA muhabirine, şirketin, yüzde 50’den çoksı lisans, yüksek lisans ve doktora diplomasına sahip çalışanlardan oluşan uzman bir mühendislik firması olduğunu söylemiş oldu.

Bu manada kağıt üstünde değil, gerçek manada Ar-Ge’ye önemli yatırım yaptıklarını söz eden Gürpınar, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda teori ve uygulamanın birlikte yürümesi gerektiğini bildiğimiz için Ulusal Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Bu protokolün hedefi, Makine ve Tasarım Teknolojileri Alanı Savunma Mekanik Sistemleri ve Bilgisayarlı Makine İmalatı Kısımları ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri kolunda eğitim veren okulu açarak ülkemizin üretim ve Ar-Ge merkezinde muhtaçlık duyduğu teknolojiyi üretebilen nitelikli insan gücünü yetiştirmek, mezunlarının istihdamına dayanak olmak ve rekabet kabiliyetini yükseltmek. Bunun yaparken de kesim gereksinimlerine ve dinamizmine uygun aktiflik ve verimlilik temeline dayanan tecrübeleri de dikkate alan bir idare ve işleyiş modeliyle hareket edilecek.”