Rektör Kalan’a rüşvet suçlaması: Atama için 50 bin lira istedi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Rektör Kalan’a rüşvet suçlaması: Atama için 50 bin lira istedi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında rüşvet isteme suçlaması ile Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) şikayet başvurusu yapıldı.

Yeni Alanya gazetesinden Gülşah Anak’ın haberine bakılırsa; Alanyalı iş insanı H.B, kardeşinin ALKÜ tarafınca ilan edilen öğretim nazaranvlisi alım ilanına müracaat yaptığını, tüm süreçleri geçerek imtihanı kazandığını, üniversite tarafınca yapılan resmi ilanda kardeşinin atanmaya hak kazandığını belirtti. H.B, tüm süreçlerin tamamlanmasına karşın Rektör Ekrem Kalan’ın kendisinden 50 bin TL istediğini, kabul etmedikleri için de kardeşinin atamasının gerçekleştirilmediğini öne sürdü.

H.B. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na da müracaat yaptı. Husus hem savcılık tıpkı vakitte YÖK tarafınca incelemeye alındı. Ayrıyeten iş insanı H.B’nin, bu argümanlarıyla ilgili ALKÜ’de nazaranvli üst seviye bir yetkiliyi şahit olarak gösterdiği, bu yetkilinin de şahit olarak söz vereceği belirtiliyor.

Öte yandan iş insanı H.B, Rektör Kalan’ın kendisine “Beni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atadı. Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan beni destekliyor. Bu yüzden YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar beni vazifeden alamaz. Git istediğin yere şikayet et. Gücün yetmez” söylemiş olduğini de argüman etti.

ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan, savların temelsiz olduğunu ve hususla ilgili rastgele açıklama yapmak istemediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMI