Ranieri: “Avantajı yönetmeyi düşünürsek kederli. Roma saldıracak”

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
1,065
0
0
“Sahaya girmemiz ve avantajı düşünmeden oyunumuzu oynamamız gerekecek. Eşit olabileceğimiz düşüncesiyle girersek kaybedeceğiz”. Claudio Ranieri, atletik Bilbao ile Europa Ligi dönüş maçının arifesinde açık. “Zor bir oyun bizi bekliyor. Atletik diğer İspanyollardan farklı bir takımdır, doğrudan, hemen sevdiğim gibi kapıyı aramaya gidiyor, bizi baskıya sokmaya çalışacaklar, sadece bir turu geçmek için bir sonuç aldıklarını bilerek halk tarafından yönlendirilecekler. Bir kişilik ekibi inşa etmek zorundayız ve korkusuzca alıp, 11” içinde saldırıya uğrayacağız.

Empoli-Rome 0-1: Giallorossi yükselişe devam ediyor, 22 saniyeden sonra Soulé'ye karar veriyor

Niccolò Maurelli

09 Mart 2025

“Sezonun Kavşağı? Yaşayarak bileceğiz”

Ranieri, Valencia'nın bir koçu olarak Al San Mams'ta zaten kazandı: Şubat 1996'da 0-3. Ona atletik ile yarışın sezonun bir kavşağı olup olmayacağını soranlara: “Sadece yaşayarak bileceğiz. Sonuçtan bağımsız olarak her zaman önceki oyunu silmeyi istiyorum. Yapılan su, yarın düşünelim. Bundan sonra, Cagliari'nin tüm videolarına sahip olduğumdan sonra, bu sezonun çapraz çizimi ise umurumda değil”.

“Roma'nın gücü oyuncular, çok az hasar vermeye çalışıyorum”

Kesin olan şey, Ranieri sayesinde birkaç ay önce randevuya çok farklı bir Roma'nın gelmesidir. Giallorossi teknisyeni kendini koruyor: “İyi koç, daha az hasar veren kişidir, gücümüz oyuncular ve beni takip eden ve iyiysem şanslıyım. Eğer yanılıyorsam iyi niyetle yaptığımı biliyorlar. Bunu hak etseler bile sahipleri başlatmayan 5 oyuncuya sahip olmak bir servet olsa da”.

Dybala: “Ranieri sayesinde liderlik ediyorum, bana güven verdi”

Şans, her şeyden önce, Ranieri'nin yanında bir “toplam lider” tanımladığı Dybala'ya sahip olmaktır, çünkü “Roma'nın ortak iyiliğine katılıyor”. Joya'nın, Bilbao'daki 200 kariyer hedefini kutlamayı umup kutlamayı umduğunu soranlara, “Güzel olurdu:” Eğer önemli olan en önemli şeydir: bu, Roma'ya niteliğe geri dönmektir. Niteliklerle Roma'ya geri dönmek. Bu yüzden daha az bencilce düşünmeniz gerekir. Lider olarak kelimeler, sadece daha teknik değil, aynı zamanda karizmatik. “Ranieri bana yardım ettiği bir dönüşüm – Dybala'yı açıklıyor -, çünkü deneyimiyle bana arkadaşlarına, özellikle de en genç olanlara yardım edebilme güvenini gönderdi. Soyunma odasında çığlık atmam veya vurma vurmuyorum, ama her zaman gerektiğinde güvenilir bir söz vermeye çalışıyorum”. Böylece, hedef Budapeşte finalini silmek için olur. “Bize çok acı bir lezzet bıraktı – Arjantin'i itiraf ediyor – sonuncusu hala çok eksik, ama San Mams'a dönmek istiyoruz”.