Polis Murat Hatası, ‘İntihar etmeyi düşünüyorum’ diye tabir vermiş

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Polis Murat Hatası, ‘İntihar etmeyi düşünüyorum’ diye tabir vermiş İZMİR – Şırnak’ta vali muhafazası olarak misyon yaparken hayatına son veren özel harekat polisi Alpaslan Soylu’nun arkadaşı, özel harekat polisi Murat Hatası’nın intiharı ile ilgili başlatılan isimli ve idari soruşturma sürerken yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA VERDİĞİ SÖZDE ‘İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ’ SÖYLEMİŞ

Alpaslan Soylu’nun intiharının akabinde başlatılan idari soruşturma kapsamında Şırnak Özel Harekat Şube’de nazaranv yapan polislerin tabirleri alınmıştı. Sözü alınan polisler içinde Murat Cürmü da bulunuyordu. Kabahati ile birebir anda söz veren bir arkadaşının savcılık sözüne bakılırsa Hatası, müfettişe, mobbing’e uğradığını, kendisine hakaret edildiğini anlatmıştı. Bu niçinle günlerce uyuyamadığını ve intihar etmeyi düşündüğünü lisana getiren Sucu’ya müfettişin ise “Bu başa takılacak şey mi oğlum?” diye cevap verdiği açıklandı.

Soruşturmaya ait bilgileri anlatan ağabeyi Haydar Cürmü, polis Alpaslan Soylu intiharında Cürmü ile tıpkı anda söz veren bir arkadaşına ulaştıklarını söylemiş oldu. Ağabey Cürmü, “Bu mevzu ile ilgili kardeşimle birebir anda söz veren bir arkadaşına ulaştık. Onun anlatımı bu türlü. Savcılıkta da yaşanan olayı anlattı ve mahkemede de tanıklık edeceğini belirtti” diye aktardı. Savcılığın soruşturmasının devam ettiğini, önümüzdeki hafta da idari soruşturma kapsamında söz vereceğini söyleyen ağabey Hatası, kardeşinin intiharı ile ilgili adalet arayışlarının sürdüğünü de lisana getirdi.

Sucu’nun intiharı ile ilgili savcılıkta söz veren arkadaşının anlatımları ise şöyle;

“İfade verdiğinde ben de odadaydım. Kabahati, başkomiser ile ilgili ilçe misyonunda kendisini timin ortasında rencide ettiğini, ağza alınmayacak kelamlar dediğini, kendisinin bunu epey başa taktığını, günlerce uyuyamadığını söylemiş oldu. Müfettiş de “Bu başa takılacak şey mi oğlum” dedi. Murat Cürmü, “Bu fıtrat problemi ben taktım kafaya” dedi. Hatta başını yere eğip çok mazlum biçimde kısık ses tonu ile ‘Sırf bu yüzden bir orta intihar etmeyi bile düşündüm’ tabirlerini kullandı.”

Ne olmuştu?

Şırnak’ta vali müdafaası olarak bakılırsav yapan özel harekat polisi Alpaslan Soylu, 9 Haziran günü kaldığı meskende beylik tabancası ile kendini vurarak intihar etti. Soylu’nun Şırnak Özel Harekat Şube’de yaşananları anlattığı intihar notu, emniyet ortasındaki mobbing tezlerini bir daha gündeme getirdi.

Soylu’nun intiharı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında söz veren birfazlaca arkadaşının anlatımı mobbing savlarını doğruladı. Birebir şubede misyon yapan Murat Hatası’nın tabirleri de mobbing’i doğrular nitelikteydi. bir süre daha sonra kendi isteği doğrultusunda nazaranv yeri değiştirilen özel harekat polisi Murat Cürmü da 30 Temmuz günü intihar etti.