Parktaki taşa ‘tecavüz’ notu yazan çocuk bulundu

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Parktaki taşa ‘tecavüz’ notu yazan çocuk bulundu Antalya Kepez’de bir taşın üzerine “Yaşım 12, adım A. Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin” yazan kız çocuğu bulundu. Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu tarafınca yapılan açıklamada, çocuğun sıhhatinin güzel olduğu, husus ile ilgili avukatların hukukî çalışma başlatmış olduğu duyuruldu.

Antalya Kepez ilçesi Osman Yüksek Fedai Caddesi’ndeki yeşil alanda bulunan bir taşın üzerinde “Yaşım 12, tecavüz edildim, adım A. Hala tecavüz ediliyorum. Lütfen yardım edin” notu yazıldı. Toplumsal medyada yapılan paylaşımlar üzerine harekete geçen polis notu yazan çocuğun kimliğini tespit etti. Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada çocuğun yaşının küçük olması niçiniyle daha fazla ayrıntı verilmeyeceği, psikologların çocukla ilgilendiği açıklandı. Hususun isimli boyutunda da Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu avukatlarının çalışma başlattıkları aktarıldı.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Uğraş Derneği kurucusu ve Genel Lider Yardımcısı Yücel Ceylan ise toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada “Antalya-Kepez’de istismara uğradığını taşa yazan 12 yaşındaki Altun bulundu. 5 yaşından beri komşusunun istismarına uğruyormuş. TC. İçişleri’ne teşekkür ediyoruz. Çocuğumuzun ve davanın takipçisi olacağız. Bu haysiyetsizler gün ışığı görmemeli” tabirini kullandı.

55 YAŞINDAKİ KOMŞU GÖZALTINA ALINDI

Çocuk İzlem Merkezi’nde psikolog eşliğinde tabirine başvurulan 12 yaşındaki A.K.’ye komşuları H.E.’nin (55) beş yıldır cinsel hücumda bulunduğu argüman edildi. bir süre öne Adana’ya taşındığı belirlenen H.E., gözaltına alındı. H.E.’nin bir süre evvel vakit zaman Antalya’ya gelerek cinsel saldırıyı sürdürdüğü ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ/DHA)