New York'ta göçmenlere tavsiyede bulunan İrlanda'dan avukat rahip

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,290
0
0
New York'ta göçmenlere tavsiyede bulunan İrlanda'dan avukat rahip
Bushwick, Brooklyn'deki göze çarpmayan bir dükkanın önünde, birkaç kişi bloktan geriledi.

Kayalık bebekleri durdurdular, küçük çocukları bebek arabalarına ittiler ve kalın kağıt çubuklara yapıştılar. Vize talepleri, çalışma izinleri, yeşil kart ve vatandaşlık evraklarından yapılan başvurular, New York'ta yasal olarak yaşama ve çalışma umuduyla yardım arıyorlardı.

İçeride Sat Msgr.

Sıkışık ofisinden, bölge bölgesindeki göçmenlik hizmetinden yürüttüğü iş hiç sorulmadı ve yardım etme yeteneği hiç bu kadar garantili olmamıştır.

65 yıl önce İrlanda'dan New York'a geldiğinde Peder Kelly için bir tutku olarak başlayan şey, Başkan Trump'ın kitlesel vardiya vaadinden korkan göçmenler için bir yaşam çizgisi haline geldi.

Yardım arayan insanların arama hattı, son hafta içi hiç görünmüyordu. Saat 12: 00'e kadar öğle yemeği molası olarak adlandırılan ilkel bir işaret daha fazla uzatıldı. Açılıştan önce, ofis normalde bir günde 50 müşteri görür; Bu sayı şimdi 80'e kadar.

Bir anne çocuğunu okula göndermekten korktuğunu söyledi. Diğerleri, aile üyelerinin şiddetle gönderilme riskini riske atmak yerine ülkeyi terk etmeye karar verdiklerini söyledi.

Bay Trump, ABD'de doğan çocuklarının vatandaş olarak tanınmasını sona erdirmek isteyen biri de dahil olmak üzere, göreve başladıktan hemen sonra hedefleyen yetkili olmayan göçmenler hakkında yürütme düzenlemelerinin verilmesine başladı, . Yirmi iki devlet, bir federal mahkemede engellenen önlemi durdurmak için dava açtı.

Göçmenlik ve gümrük yetkililerinden ve diğer federal yetkililerden gelen temsilciler, kayıtsız kişilerin de tutuklandığı konusunda artan endişeler olmasına rağmen, göçmenleri sabıka kaydı ile tutuklamak için çalışıyorlar.

Kaos'un ortasında Peder Kelly, tavsiyesini arayanlara ne söyleyeceğinden emin olmadığını söyledi. Sadece yanlış umut vermemek için davaları onaylanması muhtemel müşterilerle çalışır.

Ancak kabul ettiği müşterilerin bile zorluk çekebileceğinden korkuyor.

“Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum – ben de bildiğini sanmıyorum,” dedi Peder Kelly Trump hükümetinin ilk hareketleri hakkında. “Ama büyük bir sorunumuz var.”

Peder Kelly ve ofisinde çalışanlar, iş ve şişlik korkularındaki artışla mücadele ederken, çalışmalarının her zamankinden daha tartışmalı hale gelmesini bekliyorlar.

Son üç yıl içinde yüz binlerce göçmen şehre geldiğinde, New York'un bir sığınak statüsü hakkındaki kamuoyu, federal göçmenlik yetkilileriyle işbirliğini kısıtlayan yasalarla ertelendi.

Bir Siena Koleji araştırması, New York seçmenlerinin yüzde 79'unun suçtan hüküm giymiş gazetesiz göçmenlerin sınır dışı edilmesini desteklediğini, yüzde 39'unun ise ceza kaydı olmadan göçmenlerin sınır dışı edilmesini desteklediğini gösterdi.

Peder Kelly'nin işi her zaman zor değildi. İrlanda'da doğup büyüdü, Roma'daki semineri tamamladıktan sonra 1960 yılında Brooklyn Katolik Diocese tarafından Bushwick'e getirildi. İlk başta, topluluğu esas olarak Almanya'dan savaştan sonra göçmenlerden oluşuyordu. İtalyanlar daha sonra sıralarını sular altında bıraktı.

Bu arada, İrlandalı belgesiz göçmenler, Amerikan vatandaşlığına ulaşmalarına yardımcı olabileceğini evde bildirdikten sonra onu aradılar.

Brooklyn'deki St. John's Üniversitesi'ndeki yasal fakülteye yazdı, geceleri kurslara katıldı ve 1980'de sona erdi.

Yetkili, İrlandalı müşterileriyle daha affedici olan İrlanda soyadlarıyla hakimlerle karşılaşacağını söyledi.

“O zamanlar insanlar göçmenlere karşı değildi,” dedi Peder Kelly. “Bu insanlar iyi karşılandı.”

Bushwick'te Avrupalı göçmenler bulunduğunda, yerel bir tarihçi John Dereszewski'ye göre, özellikle Orta Amerika'dan İspanyol göçmenler taşındı. Mahalle bugün çoğunlukla Hispan ve nüfus sayımı verilerinin gösterdiği gibi Brooklyn'deki en büyük İspanyol nüfusa sahip.

Pater Kelly'nin yerinden edilmesi yavaş yavaş onlarca yıl gerçekleşmesine rağmen, ihtiyaçları son birkaç hafta içinde her zamankinden daha acil hale geldi.

70 yaşındaki Marcello adında bir adam, son zamanlarda bekleme odasında geçti ve tekrar tekrar oturdu ve adının çağrıldığını duyduğunda tekrar kalktı. O bir vatandaş, ancak Dominik Cumhuriyeti'nde yaşayan karısı değil ve iş belgelerinin vizesinden önceki ay doğru olmasını sağlamaya çalıştı. (O ve Haberler ile konuşan diğer müşteriler, akrabalarının vakaları henüz çözülmediği için sadece bir isim tanımlamalarını istediler.)

Annesini ve yeğenini Peder Kelly'nin ofisi hakkında gönderen kendi vatandaşlığını başarıyla sunan başka bir müşteri olan 36 yaşındaki Larissa, kız kardeşinin belgeleriyle bir sorunun üstesinden gelmeyi bekledi.

Kız kardeşinin beklentileri konusunda çok endişe duymadığını, ancak Trump hükümetinin söyleminin endişe duyduğunu söyledi.

Kocasıyla birlikte sadece soyadı Sanchez altında tanımlanmasını isteyen 29 yaşındaki bir kadın vatandaşlığa başvurmayı umuyordu. Uyarıldığını bilen birçok insanın dedi.

“İnsanlar korkuyor ve dışarı çıkmaktan korkuyorlar” dedi. “Diğer insanlar hiçbir şeyin olmayacağına ya da sadece kayıtları olan insanlar olacağına güveniyor.”

Peder Kelly'den yardım arayan göçmenler onu topluluğunda, St. Brigid Katolik Kilisesi'nde ziyaret ettiler. Hizmetlerine olan talep arttığında, Wyckoff Bulvarı'ndaki yakındaki bir ofise taşındı ve etkisini artırdı.

Şimdi mahalleye gider ve sopasına yaslanırsa, genellikle bir ünlü gibi tanınır. “Peder Kelly!” Onu sokakta takip et.

“Oynamak çok önemli bir rolüm vardı,” dedi. “Göçmenlik sorunlarında onlara yardım eden bendim. Ve tüm göçmenlik sorunları vardı. “

Yıllar boyunca yeni gereksinimleri karşılamak için uzandı. Herkese yardım etmek için zaten bildiği İngiliz, Latin ve İrlandalılara ek olarak dört dil – Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca – öğrendi.

“Bu anlamda daha fazla farklı insanlara maruz kaldığımı değiştirdiğimi varsayıyorum.”

“Buraya gelmeyeceğim durumları için beni daha hoşgörülü ve anlayışlı hale getirdi” dedi.

Ofisinin reklam vermek zorunda değil; Yalnız ağızdan alan müşteriler neredeyse kaçınılabileceğinden daha fazladır.

Topluluğundan çekilmesine ve artık mahkemedeki müşterileri temsil etmemesine rağmen, Peder Kelly hala haftada altı gün ofisinde.

Kırmızı kabinler arasında değişir ve insanların yeşil kartlarını yenilemelerine ve vatandaşlık testlerine hazırlanmalarına yardımcı olan esas olarak İspanyolca konuşan kadınlardan oluşan bir ekibi izler.

Zambiya'dan bir göçmen olan Clara Ugbor, altı yıl önce göçmenlik avukatlarının yarım saatlik bir iş için 2.000 dolar – iki çocuğun çalışan bir annesi olarak sahip olmadığı para – ilk kez Peder Kelly'ye gitti.

Peder Kelly onu kimin ücretsiz çalıştığını bildiği avukatlara bağladı ve asistanları belgelerini yaptı. Paha biçilmez, dedi.

“Oh, bu kişiye yardım ettiğimiz bir kağıt.”

Peder Kelly, ofisine 500 ABD Doları maliyeti olan vatandaşlık başvuruları için yaklaşık 200 ABD doları hesapladığını söyledi. Bazen göçmen avukatların maliyetlerini de kapsar veya sübvansiyonludur. Ofisin ana gelir kaynakları, onu Eğitim Bakanlığı'na kiralayan yakındaki bir binanın mülkiyetinden kaynaklanmaktadır.

Ofis, operasyon direktörü olarak görev yapan 26 yaşındaki Prenses Reinoso tarafından yönetiliyor. Peder Kelly, Vatandaşlıklarını kazanmak için Ekvador'dan göç eden Bayan Reinoso'nun ebeveynlerine yardım etti. Yaklaşık 12 yaşındayken Bölgede üç yardım etmeye başladı ve telefonları cevaplamak veya insanları check -tean etmek için gönüllü oldu.

Sonunda bir ofis müdürü olarak işe alındı ve aslında Peder Kelly'nin doğru karısı olduğu mevcut rolü üzerinde çalıştı.

Bayan Reinoso, çoğu ekvadorik olan müşteriye oturduğunda, kavgasına bağlı hissediyor. Son tarihler nedeniyle kendisinden daha fazla sinirlendiğini ve nihayet izin verildiği kadar duygusal olduğunu söyledi.

“İnsanların burada ağladığını ve bunun gibi şeyler gördüğünde, kalbimi iyileştiriyor” dedi. “İnsanlarla ilgileniyoruz.”

Ama herkes aynı şekilde hissetmiyor. New York'a gelen en genç göçmenler için, serbest koruma ve iş izinlerinin güvence altına alınmasında yardımcı olmak da dahil olmak üzere en yüksek ünlü avantajlar ve yaygın bir dikkat çeken bir pilot program tarafından dağıtılan gıda için banka kartları – kızgınlık duyguları ile yola çıktı. Bazı göçmenler için onlarca yıldır şehirde yaşayan ve çalışan duygulara.

“İnsanların bize geldiğini görüyoruz ve dediler:” 25 yıldır buradayım. İş iznim yok, sosyal güvenliğim yok, Hükümete asla yardım etmiyorum ”dedi. “” Bütün yıllar boyunca burada bulunmam ve yeni gelen ve bir kargaşaya neden olan yeni insanları almam nasıl mümkün olabilir? “

Müşterilerinin yeni gerçekliğine uyum sağladıkları için, Bölge Bölgesi de bilinmeyene hazırlanıyor – Peder Kelly'nin artık ofise rapor veremeyeceği bir zaman.

Geçen Şubat ayında onu hastaneye gönderen ve nefes almakta zorluk çeken bir sağlık teklifi vardı, ancak hemen işe döndü. Henüz “Tanrı'nın bekleme odası” olarak adlandırdığı bir yer olan Long Island'daki rahipler için bir huzurevine gönderilmediğini kanıtlamak istedi.

Peder Kelly'nin kendi bekleme odasında, Bayan Reinosos'un kardeşi, Richard, Field'ın stresli müşterilerden gelen sonsuz soruşturmaları. Geceleri Peder Kelly'nin batonuyla bir gün sürme ve bölgeye gelen göçmenleri yardım almak için temsil etme umuduyla yasal fakülteyi ziyaret ediyor.

Ama şu anda bu hala Peder Kelly'nin bölgesi. Müşteriler bekleme odasını doldurduklarında, kendi rahiplerine geri dönülmez bir şekilde bağlı olan ofisin uzun tarihinin kalıntıları altında oturuyorlar. Anayasanın bir kopyasına ek olarak duvara karşı bir kitaplık, çeşitli İrlanda tarih kitapları ve Katolik faillerin yanı sıra bir İspanyol cep sözlüğü içerir.

Peder Kelly, müşterileri kontrol etmek ve hikayelerini duymak için dışarı çıktığında burada oturuyor.

“Buenos Días,” diyor.

“Baba!” Cevap olarak çığlık atıyorlar.