New York’ta artan pil yangını riski

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
New York’ta artan pil yangını riski
Günaydın Bugün Salı. En son birkaç ay önce incelediğimiz bir konuya geri döneceğiz – e-bisikletlere ve scooterlara güç sağlayan lityum iyon pillerin neden olduğu yangınlar.

Arama bir hafta önce bugün saat 1:41’de geldi. Brooklyn, Bushwick’te boş bir arsanın yanındaki iki katlı düzgün bir sıra evde yangın çıktı.

Yangını geçen hafta itfaiyecilerin karşılaştığı diğer itfaiyecilerden ayıran şey, içinde e-bisikletlere ve e-scooter’lara güç sağlayan şarj edilebilir cihazlar olan yaklaşık 50 lityum-iyon pil bulmalarıydı. İtfaiyeci Daniel Flynn, birçoğunun bir gecede suçlandığını söyledi.

“Kimse onları görmedi,” dedi ve itfaiyecilerin şehir evinde yaşayan birinin pilleri tamir ettiğine inandıklarını da sözlerine ekledi. “Aynı yerde 50 kişinin olması son derece tehlikeli.” Sadece bununla da kalmayıp, 50 pilin “düzgün çalışmadığını, dolayısıyla arızalanacağını” söyledi.

İtfaiyeciler için endişe verici derecede sık bir çağrıda büyük bir değişiklik oldu. Flynn, bunun New York City’de bu yıl lityum-iyon pilleri içeren 24. yangın olduğunu söyledi; Geçen yıl, 2021’de 104 yangın, 79 yaralanma ve dört ölümle karşılaştırıldığında, pillerin dahil olduğu 216 yangın ve 147 yaralanma ve altı ölüm meydana geldi.

Flynn, “Sayı her yıl ikiye katlanıyor gibi görünüyor” dedi.

Federal yardım aranıyor

Bushwick yangını, İtfaiye Komiseri Laura Kavanagh’ın Federal Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu başkanından “üreticilerin, güvenlik standartlarını karşılamayan lityum-iyon piller olan sertifikasız ürünlerle ticaretini durdurmasını” istemesiyle federal yardım istemesinden dört gün sonra geldi. yerine getirmemek.

Evrensel pil şarjının yasaklanmasını ve üreticilerin, e-bisikletler ve scooterlar olarak adlandırılan “e-mikromobilite cihazlarının” yalnızca tasarlandıkları pillerle çalışmasını sağlamaya teşvik edilmesini önerdi. Ve “profesyonel olmayan kurcalama ve elden geçirmenin bir güvenlik sorunu kaynağı gibi göründüğünü” belirterek, pillerin açılmasını zorlaştıracak düzenlemeler de önerdi.

“Tüketicilere maliyeti önemli ölçüde artırmadan e-mikromobilite cihazlarını daha güvenli hale getirebilecek temel adımlar olduğunu biliyoruz” diye yazdı. Ayrıca Komisyon’dan, toptancılara veya perakendecilere gitmeden önce limanlardaki düşük kaliteli pillere el koymasını istedi.

Komisyon sözcüsü, ajansın Kavanagh’ın mektubunu incelediğini söyledi. Sözcü Patty Davis, komisyonun Aralık ayında pil üreticilerine, ithalatçılarına, distribütörlerine ve perakendecilere yazarak cihazlarının e-mobilite pil standartlarını karşıladığından emin olmalarını istediğini söyledi. Ayrıca komisyonun, uzun süredir Underwriters Laboratories olarak bilinen test ve güvenlik şirketi UL Solutions ile e-bisikletlerin standartları üzerinde çalıştığını söyledi.

Kavanagh, Bushwick yangınından sonra “bu konuya her açıdan yaklaşıyoruz” dedi. Belediye Başkanı Eric Adams’ın kurumlar arası bir görev gücü kurduğunu ve belediye meclisinin pil yangını riskini azaltacak birkaç yasa tasarısını değerlendirdiğini kaydetti. New York City Konut İdaresi geçen yıl binalarında e-bisiklet bulundurma yasağı önerdi, ancak işleri için bisiklet ve pillere güvenen teslimatçıların muhalefetiyle karşılaştı.

Teslimat işçileri için daha yüksek ücretler ve daha iyi çalışma koşulları için kampanya yürüten Workers Justice Project/Los Deliveristas Unidos’un yönetici direktörü Ligia Guallpa, grubunun, düzenlemelerin teslimat işçileri üzerinde orantısız bir etkiye sahip olacağından endişe duyduğunu söyledi.

“İnsanlar lityum pillerin sadece e-bisikletler için kullanıldığını düşünüyor” dedi ve “bu doğru değil. Telefonunuz ve bilgisayarınız da dahil olmak üzere birçok şey üzerindedirler. Ajanslar farklı pil türlerini anlamıyor. Şehir, kimin ne tür piller kullandığını anlamıyor.” Grubunun Brooklyn, Williamsburg’da inşa ettiği 1,7 milyon dolarlık dağıtım merkezini desteklemek için şehrin her yerine şarj istasyonları kurulması gerektiğini söyledi.

Baş itfaiye şefi Flynn, Bushwick’te piller üzerinde çalışan adamın yangın çıktığında orada olmadığını söyledi. Ancak yangın 67 yaşındaki bir kadını en üst katta mahsur bıraktı.

Flynn, “Yavaş gelişme eğiliminde olan geleneksel bir yangında, bu kurbanın kendi yolunu bulabileceğine inanıyoruz,” dedi ve konakta duman dedektörleri ve yağmurlama sistemi olduğunu belirtti. Ancak pil yangınları “o kadar şiddetli bir şekilde vurur” ve o kadar hızlı yayılır ki, kaçmak için çok daha az zaman kalır. İtfaiyeciler kadının adını açıklamadı, ancak birkaç gün sonra durumunun kritik olduğunu söyledi.

Şimdilik, Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’nunki gibi, lityum iyon pillerle ilgili itfaiye kılavuzu dikkatli olunmasını vurgulamaktadır. Bushwick yangınından sonra Kavanagh, “Uyurken onları şarj etmeyin” dedi. “Onları evinizin veya koridorların tek çıkışına koymayın.” Komisyon ayrıca, piller tam kapasiteye ulaştığında şarj cihazlarının fişten çekilmesi gerektiğini söyledi.

Hava durumu

Bulutlu bir günde sıcaklıkların 40’lara ulaştığı yağmura hazırlıklı olun. Akşam 30’ların ortalarında şiddetli rüzgar ve sıcaklıkla birlikte çoğunlukla açık olacak.

İKAMELİ OTOPARK

Bugün geçerli. Yarın askıya alındı (Kül Çarşambası).

Sevgili günlük:

Los Angeles’tan New York’a taşındığımda, yanımda “kışlık kıyafetlerim” olarak gördüğüm şeyleri getirdim: yün bir ceket ve deri botlar.

Geldiğimde hava ılımandı ve insanların neden New York’un sert, acımasız kışlarından bahsettiğini merak ettiğimi hatırlıyorum. Ceketim ve botlarım, sonraki Kasım ve Aralık aylarında bana çok yardımcı oldu.

Ardından, tek haneli sıcaklıklar ve görünüşte bitmeyen karla bir sonraki Ocak geldi. Dondurucu soğukta birkaç gün geçirdikten ve kar yığınları arasında savaşmaya çalıştıktan sonra, bunun gerçek bir New York kışı olduğunu ve bunun için yeterli donanıma sahip olmadığımı fark ettim.

Ocak ayı ortasında herkes alışverişini erkenden yaptığı için bulması kolay olmayan çok sıcak tutan bir kaban ve kar botu arayışına girdim.

Saks’ta bir palto buldum ama kasabanın hiçbir yerinde benim numaramda bot bulamadım.

Sonunda Bloomingdale’de raflar dolusu kar botu gördüm. Yaşasın!

Ama bulabildiğim en küçük beden 9 ½ idi ve ben 7 alacağım.

Bir satıcıyla iletişime geçtim.

“7 numara kar ayakkabın var mı?” diye sordum.