New York şehrinin en acımasız (ve en küçük) gazete savaşında

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
New York şehrinin en acımasız (ve en küçük) gazete savaşında
Basının öldüğünü ve yerel haberlerin öldüğünü söylüyorlar. Ancak aşağı Manhattan’ın Greenwich Village adlı küçük zerresinde, üstünlük için yarışan dört yerel gazete var. Baskı burada çok canlı.

Ve yerel haberler kötü.

Bu, 95 yaşındaki huysuz bir yayıncının, hırslı bir bakıcının, haydut bir ekibin, 11 Eylül komplo teorisinin, liberal bir mahallenin ve bir hiç uğruna çalışmaya hazır bir grup adanmış yazarın hikayesidir.

“Bunun için hazır mısın?” diye sordu. Döner sandalyesinde öne doğru eğildi, gözleri parlıyordu. “Sana inanmayacağın hikayeler anlatacağım” dedi. “Gazete hırsızlığı hakkında haber yapmak – o kadar kolay değil.”

Sarah Jessica Parker’ın bir zamanlar “Batı Köyü’nün Vaftiz Babası” olarak adlandırdığı Bay Capsis, belki de en çok bir polise vurması ve ardından polisi gereksiz güç kullanmaktan veya bir Senatör olan Brad Hoylman’ı dövmekten dava etmesiyle tanınır. Sinyal. Ya da bir köy hastanesini kurtarmak için uzun ama başarısız bir haçlı seferi için.

Geçenlerde evde bir öğleden sonra, personelinin gazetesini çalmak için kurduğu komployu anlattı. Görüşmemizden yedi dakika sonra bana vurdu.

“Anlatacak çok güzel hikayem var” dedi. “Belki daha büyük bir parça yapmalısın.”

Yumruk bir noktayı vurgulamak için dizineydi. Demek istediğim, “Arthur Schwartz bir fare.”

Kendini “gerilla davacısı” ilan eden Arthur Schwartz, son on yıldır WestView News için siyasi yazarlık yapıyor ve kendisini Bay Capsis’in halefi olarak görüyor. 70 yaşındaki Bay Schwartz, yerel ilerici davaların ve demokratik siyasetin emektarlarından biri ve köyde bölge lideri. 2013’te polise karşı açtığı davada Bay Capsis’i temsil ettiğinde, yayıncıyla – belirli koşullar yerine getirildiği takdirde – sonunda gazetenin kontrolünü ele geçireceği bir anlaşma yaptı.

Yıllardır anlaşmadan bir şey çıkmadı. Bay Schwartz köşe yazıları yazdı; Bay Capsis onları yayınladı.

Bay Schwartz geçenlerde bir sabah, yığınla yasal belge tarafından yutulan darmadağınık hukuk bürosunda, “Hayattaki amacım bir gazeteye sahip olmak mıydı?” diye sordu. “Bu ofis yapacak hiçbir şeyim yokmuş gibi mi görünüyor?”

bakıcıya girin.

61 yaşındaki Dusty Berke ve bir iç mimar mahallede yaşıyordu ancak WestView News’i okumadığını çünkü umursamadığını söyledi. “Moda yoktu, ailevi şeyler yoktu” dedi.

Ancak 2016’da, 11 Eylül terör saldırılarının kurbanlarını anmak için el boyaması çinilerle bir mahalle anıtı hakkında yazmak için Bay Capsis’in kapısına geldi. Bay Capsis makalesini yayınlamadı ama kısa süre sonra ona kalacak bir yer verdi.

“Boşanmıştı” dedi. “‘Üstte uyumak istersen üst katta bir sürü yatak var’ dedim. Sadece kaldı.

Kapsis Bey’e bir bardak tarçın-zencefil çorbasıyla odaya giren Berke Hanım, kendisinin Kapsis Bey’in refakatçisi ya da hemşiresi olduğu iddiasına karşı çıktı. “Ben onun sağ koluyum,” dedi. “Hemşire değilim ama yardıma ihtiyacı olduğu için George’a yardım ediyorum. Ben ev hanımı anne kişiliğim. her şeyi yaparım Kahve yaparım.”

Yol boyunca Bay Capsis ile gazeteyi satın almak için bir anlaşma yaptığını da söyledi.

Bay Schwartz, Bayan Berke’yi yaşlı bir adamdan gazeteyi çalmaya çalışmakla suçlar. Berke Hanım ve Capsis Bey, hırsızın Schwartz Bey olduğunu söylüyor.

Berke Hanım bu kadar çok konuştuğu için Kapsis Bey’den özür diledi.

Bay Capsis başını geriye attı. “Evet, beni uyuttun,” dedi.

WestView News, ayda bir kez insanların mağazalarında ücretsiz çıkan küçük bir mahalle gazetesidir. Editörler saati 10 dolara çalıştı; Katkıda bulunanlar ücretsiz çalıştı. Ancak kapılarında gazete tutkusu yüksekti.

İlan vermeye başlayan Berke Hanım, gazetenin diğer sayfalarında giderek daha fazla yer almaya başladı.

“Eh, Dusty’nin başka görüşleri var,” dedi Bay Capsis diplomatik bir tavırla.

2018’de Berke Hanım, Dünya Ticaret Merkezi Binası 7’nin uçaklar yerine önceden yerleştirilmiş patlayıcı cihazlar tarafından düşürüldüğü vakasını sunmak için 11 Eylül Soruşturması için Avukatlar Komitesi adlı bir grubu eve davet etti. Personelin itirazlarına rağmen, gazete teori hakkında makaleler yayınlamaya başladı, bunlardan ikisi teoriyi destekleyen grupların üyeleri tarafından yazıldı.

Berke Hanım ayrıca aşırı sağcı LaRouche Partisi’nin Senato adayı Diane Sare’nin yazılarını da getirdi.

Gazetede yaklaşık 10 yıl trafik müdürü olarak çalışan Liza Whiting, “O yakıcı bir güçtü” dedi. “Makul görünüyor. Ama Dusty ile yarım saatten fazla vakit geçiren herkes onun biraz deli olduğunu anlayabilir.”

Barry Benepe, Bay Capsis’in uzun süredir arkadaşıdır ve geçen yaza kadar gazeteye düzenli olarak katkıda bulunmuştur. 94 yaşındaki Bay Benepe, New York’taki Greenmarkets’ın kurucusudur ve eflatun tüvit ceketli at sineği olarak biliniyordu. Arkadaşına erişiminin azaldığını ve ardından Bay Capsis’in sağlığı kötüleştikçe tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Benepe Bey, Berke Hanım’ı kastederek, “Üzerinde kalkan görevi görüyor” dedi. Resmi bir editörlük rolü olmamasına rağmen, “Perde arkasında gazeteyi kontrol ediyordu” dedi.

Bir başka müdavim, Roger Paradiso, köyde bir sapkınlık suçlaması ekledi: “Trump MAGA yelpazesiyle ilgileniyor.”

Berke, muhafazakar olduğunu ancak Donald Trump’a oy vermediğini söyledi. “Saçlarını karıştırmak için liberal bir köylüye söyleyebileceğin her şeyi benim hakkımda söyle” dedi.

Geçen sonbaharda her şey alt üst oldu. Bayan Whiting ve gazetenin editörü Kim Plosia ya istifa ettiler ya da kovuldular. Bay Schwartz ve WestView News ekibinin çoğuyla birlikte kendi gazetelerini çıkardılar ve ilk sayısını 10 günde bir araya getirdiler. Buna Yeni WestView Haberleri adını verdiler. Her iki gazete de birbirini kınayan yazılar yayınladı.

Üçüncü bir kağıt girin.

Lincoln Anderson, başka bir yerel gazete olan The Villager’da 20 yıl sonra The Village Sun’ı üç yıl önce kurdu. Bay Anderson için, WestView News ve New WestView News arasındaki – iki tanınmış yerel karakter olan Bay Capsis ve Bay Schwartz arasındaki ve Bayan Berke’nin ilave baharat için atıldığı – arasındaki kavga saf bir kedi nanesiydi.

Bay Anderson, “Bu konuda yaklaşık 10 makale yazdım” dedi.

Bay Capsis, Bay Schwartz’ı gazetesinin adını ve tasarımını ve ayrıca genel ahlaksızlığı kopyaladığı için dava etmekle tehdit etti. Bay Schwartz, Bay Capsis’i iftira nedeniyle dava etmekle tehdit etti. nerede tehdit ettiler Köy güneşinde. Bay Schwartz’ın 100 yaşındaki annesi Bay Capsis’i kaçırdığı bir gazeteden şikayet etmek için aradığında, The Village Sun da aradı. (Bay Anderson’ın eski işvereni olan köylü, çatışmanın dışında kaldı.)

Bay Anderson, “Eğlenceliydi ve okuyuculardan iyi tepkiler aldı,” dedi. “Köy sahnesindeki önemli karakterler.”

Bay Schwartz, bir sayıdan sonra Bay Capsis’i arayıp bir teklifte bulunduğunu söyledi: “Sadece Dusty’yi gazeteden uzak tutun, herkes geri dönecektir.”

Ama bu bir satış değildi. Böylece New WestView News, adını New WestView ve ardından The Village View olarak değiştirdi.

Bay Capsis’in gazetesi son sayısında 5G cep telefonu kulesi radyasyonu hakkında üç makale ve çıplak açığa satış adı verilen bir finansal uygulamayı kınayan üç makale yayınladı (bir manşette “Sermaye piyasalarımız kuşatma altında”) – tam olarak Art of tales eski personeli reddetti.

Gazete kısa süre önce New York Post’ta haber editörü olarak yarı zamanlı çalışan 31 yaşındaki Shane Galvin adında yeni bir baş editör işe aldı. Gazete için kendi emelleri var.

“Anlayışlı ve Harper’s dergisi veya New York gibi hissettiren gerçekten güzel bir gazete yaratmak istiyorum” dedi. “Ben sadece güzel ve mutlu yapmak istiyorum. O dramanın hiçbirini istemiyorum.”

11 Eylül saldırılarıyla ilgili makalelerin “bir West Village gazetesi için ilgili bir konu olmadığını” söyledi.

The Village View’a gelince, editör Bayan Plosia, amacının, eski WestView News gibi müdahale olmaksızın yerel bir gazete çıkarmak olduğunu söyledi. “Topluluk için iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum ve bu benim için önemli hale geldi.”

Bay Capsis, üç saatlik bir görüşme boyunca dikkatli ve ilgi çekici, genellikle tutkulu, yalnızca ara sıra tekrarlayıcı kaldı.

Uzun bir teğete başlayarak, “Bitirdiğimde gri olacaksın,” dedi. “Size anlattığım bu hikaye harika bir hikaye. Ve bundan sonra ömrünün sonuna kadar anlatacaksın.”

İleri yuvarlandı. Geri döndü.

“Diyelim ki işinizi kaybettiniz,” dedi. “Bu gazete için çalışmak eğlenceli olmaz mıydı?”