New York metrosunda kundaklama saldırısıyla suçlanan adam suçsuz olduğunu iddia etti ve sarhoş olduğunu söyledi

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,196
0
0
New York metrosunda kundaklama saldırısıyla suçlanan adam suçsuz olduğunu iddia etti ve sarhoş olduğunu söyledi
Geçen ay New York metrosunda bir kadını yakmakla suçlanan adam, savcılık tarafından Salı günü yayınlanan sorgusunun tutanağına göre, soruşturmacılara o sırada sarhoş olduğu için olayı hatırlamadığını söyledi.

33 yaşındaki adam Sebastian Zapeta-Calil, Salı sabahı Kings County Yüksek Mahkemesinde yapılan beş dakikalık duruşmada birinci ve ikinci derece cinayet de dahil olmak üzere beş suçlamayı reddetti.

Saldırı günü yapılan sorgusu sırasında, bütün gece süren içki aleminin bilinç kaybıyla sonuçlandığını ve ertesi gün Debrina Kawam adlı kadının ölümüyle tutuklandığını anlattı.

İspanyolcadan tercüme edilen tutanağa göre Bay Zapeta-Calil, “Çok üzgünüm” dedi. “Öyle demek istemedim. Ama gerçekten bilmiyorum. Ne olduğunu bilmiyorum ama o kadına çok üzülüyorum.”

57 yaşındaki Bayan Kawam, New Jersey'dendi ancak yakın zamanda Bronx'ta bir barınakta kalmıştı. Polis, 22 Aralık sabahı erken saatlerde Coney Adası'nda hattın sonuna park edilmiş bir F treninde uyurken Bay Zapeta-Calil'in ona doğru yürüdüğünü, çakmağı çıkardığını ve onu ateşe verdiğini söyledi.

Bayan Kawam'ın ölümüne eşlik eden şiddet ve olay yerini gösteren video, polisin burada suçun genel olarak azaldığına dair güvence vermesine rağmen son aylarda metro sisteminin güvenliği konusunda giderek daha fazla endişe duyan birçok New Yorkluyu dehşete düşürdü.

Sosyal medyada geniş çapta yayılan videoda, Bayan Kawam'ın bir metro vagonunun kapısında durduğu, alevlerin vücudunu sardığı ve çerçevenin dışındaki insanların korku içinde çığlık attığı görülebiliyor.

Bir polis memuru oradan geçiyor ve polis memurları onun olay yerini güvenlik altına aldığını söylemesine rağmen yanıt vermiyor gibi görünüyor.

Videoda daha sonra metro bankında elinde gömlekle ayakta duran bir adam görülüyor. Ancak alevleri söndürmek yerine, Bayan Kawam'a giyim eşyasını sallayarak alevleri körüklüyor gibi görünüyor.

O kadar ciddi yanıklar yaşadı ki, adli tabibin cesedini teşhis etmesi bir haftadan fazla sürdü.

Bay Zapeta-Calil sorgusu sırasında bu konuyla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Cinayetten önceki gece inşaat işçisi olarak çalıştığı işten ayrıldıktan kısa bir süre sonra içki içmeye başladığını söyledi. Bayan Kawam'ı gördüğüne dair hiçbir anısı olmadığını, saldırıya ilişkin bir anısı olmadığını ve trene ne zaman ve nasıl bindiğine dair hiçbir anısı olmadığını söyledi.

Araştırmacılara “Bazen içip hafızamı sildiğimde bunu bilmiyorum” dedi. “Uyandığımda zaten evdeyim ve uyuyorum. Zaten evdeyken uyanıyorum. Ya da uyandığımda tren istasyonunda olduğum zamanlar oluyor.”

Federal göçmenlik yetkilileri, Bay Zapeta-Calil'in 2018 yılında sınır dışı edilen Guatemala'dan belgesiz bir göçmen olduğunu söyledi. Polisin tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamaya göre, daha sonra yasadışı yollardan ABD'ye döndü ve Brooklyn'de uyuşturucu sorunu olan erkeklere yönelik bir evsizler barınağında yaşadığını söyledi.

Saldırının hemen ardından polis saldırganın fotoğraflarını dağıttı. Departman, adamı Brooklyn'deki başka bir trende gördüklerini düşünen bir grup gençten hemen bir ihbar aldı.

Kısa bir süre sonra polis memurları o trene bindi ve Bay Zapeta-Calil'i Manhattan'daki Herald Square İstasyonunda gözaltına aldı. O günün ilerleyen saatlerinde sorgusu sona erdiğinde, Brooklyn'deki 60. Bölge polis karakolundaki müfettişler ona Bayan Kawam'ın ölümünün tüyler ürpertici videosunu gösterdiler.

Ona sordular: Kendilerini ateşe veren adamı tanıdı mı?

“Ah, kahretsin,” diye yanıtladı Bay Zapeta-Calil. “Benim.”

Andy Newman Ve Sean Piccoli raporlamaya katkıda bulunmuştur.