New Jersey'li bir adam, 6 Ocak ayaklanmaları sırasında şiddet uyguladığı gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
New Jersey'li bir adam, 6 Ocak ayaklanmaları sırasında şiddet uyguladığı gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Eski Başkan Donald J. Trump'ın diğer destekçileriyle birlikte ABD Kongre Binası'ndaki ayaklanmalar sırasında polis memurlarıyla kavgayı kışkırtan New Jersey'li bir adam, bir düzineden fazla suçtan suçlu bulunduktan sonra Cuma günü 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

North Brunswick, New Jersey'den bir elektrikçi olan Christopher Joseph Quaglin adlı adam, 6 Ocak 2021'de Kongre Binası'na düzenlenen saldırıda yer alırken kamerayla donatılmış bir kask takıyordu. Savcılar, gözetleme videolarının onun polis memurlarına çalıntı bir isyan kalkanıyla saldırdığını ve onlara tahriş edici kimyasal madde sıktığını gösterdiğini söyledi.

Savcılar, o akşam Washington D.C.'deki otel odasına döndükten sonra Bay Quaglin'in katılımını anlatan videolar kaydettiğini söyledi.

“Ben kırmızı, beyaz ve mavi kapüşonlu ve siyah kasklı adamdım” dedi. “Gerçekten Fox News'la ilgileniyorum.”

Savcılar, başka bir noktada, otel odasının duşunda biftek kızartırken 6 Ocak'ta yaşanan olaylara karıştığını da anlattı.

37 yaşındaki Quaglin, Washington D.C.'deki federal bölge mahkemesinde suçlandı ve Temmuz ayında 12'si ağır suç olmak üzere 14 ağır suçtan mahkum edildi. Cezayı Yargıç Trevor N. McFadden verdi.

Bay Quaglin'in avukatı Carlos Diaz-Cobo, Bay Quaglin'in “6 Ocak'ta olanlar üzerinde ciddi şekilde düşünmek” için zaman ayıracağını umduğunu söyledi.

Diaz-Cobo Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Olanların sorumluluğunu üstlenin, cezasını çekin ve sonunda kendisi de bu çılgınlığın ortasında kurban olan küçük oğluyla yeniden bir araya gelin” dedi.

Adalet Bakanlığı bir basın açıklamasında, Trump destekçilerinin Seçim Kurulu oylarının onaylanmasını durdurmak için Kongre Binası'na saldırmasından bu yana geçen üç yıl içinde 1.400'den fazla kişinin suçlandığını söyledi.

Mahkeme belgelerine göre Bay Quaglin, Kongre Binası'nı çevreleyen polis kordonunu ve barikatları aşarak diğer isyancıların Batı Cephesi bölgesine girmesinin önünü açan ilk grup insan arasındaydı. Savcılar, görüntülerin Bay Quaglin'in bir saatten fazla bir süre boyunca polis memurlarına saldırmak ve bir memuru boynundan yakalamak da dahil olmak üzere polise karşı şiddet eylemlerinde bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Bay Quaglin'in kimliği, Facebook'taki isimsiz bir kaynağın, daha sonra Bay Quaglin olarak tanımlanan bir adamın Kongre Binası'na doğru giderken çekilmiş dört canlı videosunu yayınlamasıyla kolluk kuvvetleri tarafından keşfedildi. Gün boyu davranışları anlatıldı.

Savcılar, Aralık 2020'deki bir Facebook gönderisinde, Bay Quaglin'in, insanların kendisine Washington'a kadar eşlik etmek isteyip istemediklerini sorduğunu ve “Ekstra bir çift kişilik yatağım var” dediğini söyledi. Başka bir kişiye yanıt olarak Bay Quaglin, “Ah, bu” diye yazdı. olay. Gaz maskeleri, koruyucu yelekler ve başka şeyler getiriyorum.”

Associated Press'in haberine göre Quaglin, cezanın verilmesi sırasında Trump tarafından 2017 yılında atanan Yargıç McFadden'a hakaret ederek onu “Trump'ın en büyük hatası” olarak nitelendirdi.

AP'nin bildirdiğine göre kendisi ayrıca Capitol isyanlarını bir ayaklanma olarak nitelendirme konusunda da karşı çıktı ve şöyle dedi: “Bir ayaklanmayı kışkırtmak isteseydim, uzun namlulu bir silah getirirdim.”