Menendez jüri üyeleri el konulan telefonlardan gelen sesleri duyuyor ve mesajları görüyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Menendez jüri üyeleri el konulan telefonlardan gelen sesleri duyuyor ve mesajları görüyor
31 Ocak 2018'de, Senatör Robert Menendez, New Jersey'de neredeyse üç yıldır peşini bırakmayan rüşvet suçlamalarından resmen beraat ettiği gün, kısa süre sonra ilişkiye başladığı ve birlikte olduğu Nadine Arslanian'dan bir kısa mesaj aldı. daha sonra evlendi.

“Şimdi yeniden seçin!!!!” diye yazdı Bayan Arslanian.

“Evet!” diye yanıtladı Bay Menendez ve ardından sordu: “Cuma günü orada mısın?”

Bu oydu. New Jersey'de bir restoranda akşam yemeğinin ardından “Uluslararası konumunuz nedir?” diye mesaj atma sırası Bayan Arslanian'a gelmişti.

70 yaşındaki Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin “üst düzey üyesi”, yani “üst düzey Demokrat” olduğunu söyledi.

Metin mesajları, e-postalar, sesli mesaj kayıtları ve diğer deliller, federal savcıların Salı günü Menendez'in Manhattan'daki yolsuzluk davasının üçüncü haftasında sunduğu saatlerce süren delillerin bir parçasıydı.

Savcılar, mesaj selini yalnızca romantik bir ilişkinin doğuşunu değil, aynı zamanda gelişmekte olan, beş yıl süren bir rüşvet komplosu olduğuna inandıkları şeyi ortaya çıkarmak için kullandı.

Bir FBI ajanının detaylı bir delil tablosu halinde ayrıntılı olarak açıklanan iletişimler hakkında ifade verdiği sunum, savcıların jüri üyelerine davalarına ilişkin kronolojik bir genel bakışın başlangıcını vermesi nedeniyle kaçınılmaz olarak tek taraflıydı.

Bir noktada Bay Menendez'in avukatı olan Avi Weitzman, jürinin yokluğunda hükümetin sunumunun bir “mini savunmaya” benzediğini savundu; bu, tipik olarak duruşmanın sonunda sunulan argüman türüdür. Pazartesi günü yorum yapmayı reddeden senatörün avukatları, hükümet adına ifade vermeyi bitirdikten sonra ajanı çapraz sorguya çekebilir.

Sunum, jüri üyelerini, senatörle Ekim 2020'de evlenen ve şahsen görmeleri muhtemel olmayan rüşvet komplosunda tek kilit isim olan Nadine Menendez'le tanıştırmayı amaçlıyordu. Savcılar telefon mesajlarının ses kayıtlarını dinlerken sesi mahkeme salonunda yankılandı ve parlak gülümsemesi jüri kulübesindeki monitörlerde parladı.

57 yaşındaki Menendez, geçen yıl kocasıyla birlikte suçlanmıştı. Ancak Yargıç Sidney H. Stein, avukatlarının kendisine ciddi bir hastalık teşhisi konduğunu ve acil tedaviye ihtiyacı olduğunu açıklamasının ardından duruşmasını erteledi. Bay Menendez o zamandan beri meme kanseri olduğunu ve mastektomi ve muhtemelen radyasyon tedavisi göreceğini belirtti.

Federal bir iddianame, çifti nakit para, altın külçeleri ve lüks bir araba da dahil olmak üzere yüzbinlerce dolar rüşvet kabul etmekle suçluyor. Karşılığında senatör, New Jersey'deki cezai soruşturmalara müdahale etmeyi ve Mısır'a yardım ve silah göndermeyi kabul etti.

Bay Menendez, New Jersey'li iki iş adamı Wael Hana ve Fred Daibes ile birlikte federal bölge mahkemesinde yargılanıyor. Senatör, eşi ve iki iş adamı suçsuz olduklarını iddia etti.

Menendez'in savunması büyük ölçüde karısını suçlamaya dayanıyor. Senatörün avukatları, müfettişlerin altın külçeleri ve nakit dolu zarflar bulduğu eşinin kilitli gardırobunun anahtarının olmadığını söyledi. Çiftin ayrı banka hesapları ve cep telefonu tarifeleri vardı ve kendisi Washington'dayken haftanın çoğunu ayrı geçirdiler.

Weitzman açılış konuşmasında “Ondan bir şeyler sakladı” dedi. “Başkalarından ne istediği konusunda onu karanlıkta bıraktı.”

Bayan Menendez'in avukatlarına yorum için ulaşılamadı.

Savcıların jüriye sunduğu ilk metin, senatörün 64. doğum gününden bir gün önce, 31 Aralık 2017 tarihliydi.

Bayan Menendez, “Doğum gününüz için sizi öğle yemeğine davet etmek istiyorum” diye yazdı ve ekledi: “Konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

İlk başta senatör çekingen davrandı ve şunu yazdı: “Arkadaşınızın işlerine karışmak istemiyorum.”

Ancak beş ay içinde Bayan Menendez, bir mesajında onu “hayatımın aşkı” olarak nitelendirdi ve ondan daha sonra soruşturmada merkezi bir rol oynayacak bir iyilik istedi.

28 Mayıs 2018'de arkadaşı Hana'nın kendisine gönderdiği mesajın taslağını iletti. Hana Mısır'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti ve duruşmadaki ifadeye göre Mısırlı istihbarat yetkilileriyle yakın ilişkilerini sürdürdü.

Senatörün sivil toplum e-posta hesabına gönderdiği bir e-postada, “Lütfen bu mektubu düzeltip geri gönderir misiniz?” diye sordu.

“Çok teşekkür ederim sevgilim” diye ekledi ve bir kalp emojisi ekledi.

İddianamede, senatörün daha sonra Mısırlı yetkililere diğer ABD senatörlerini 300 milyon dolarlık ek yardım sağlamaya çağıran bir mektup yazdığı belirtiliyor.

Bayan Menendez, düzenlenen taslağı Bay Hana'ya iletti.

Jüriye mektubun her iki versiyonu da gösterildi.

Haberlerde Bayan Menendez canlı bir şekilde senatörün hayranı ve güvenilir bir arabulucu olarak tasvir ediliyor. Salı günü sunulan kayıtlara göre, Bay Menendez'den aldığı mesajlar hızla Bay Hana'ya iletildi; ya da tam tersi.

Bir keresinde Menendez ile telefonda 12 dakika konuştu. Telefonu kapattıktan iki dakika sonra Hana'ya mesaj attı: “Bir cevap beklediğini söyledi. Mesajı alır almaz beni arayacak.”

Salı günü senatörden ne duymayı beklediği belli değildi ancak New Jersey'de bir helal et sertifikasyon şirketi kuran ve ertesi yıl Mısır hükümeti nezdinde kazançlı bir tekel kazanan Bay Hana hakkında söyleyecek bir şeyi vardı.

Bay Hana'ya “Bana bu bilgiyi Mısır'daki Amerikan büyükelçiliği aracılığıyla gönderdi” dedi.

Ayrıca Kahire'deki ABD Büyükelçiliği'ndeki Amerikalı ve Mısırlı çalışanların sayısını da sıraladı.

Savcılar iddianamede bilgilerin gizli değil “son derece hassas” olduğuna dikkat çekti. Ancak duruşmanın ilk haftasında Menendez'in avukatları jüri üyelerine verilerin kamuya açık hükümet kayıtlarında yer aldığını gösterdi.

Mahkemede sunulan e-postalara göre savcılar Salı günü Menendez'in Senato Dışişleri Komitesi çalışanından verileri ortaya çıkarmasını istediğini gösterdi.

Çalışan bir meslektaşına “Büyükelçilikte kaç Amerikalının görev yaptığı hakkında bir fikrin var mı?” diye sordu. “Bunu neden sorduğumu sorma.”

Meslektaşı şu cevabı verdi: “Bunu benim sormam gerekir, sonra birileri bunun nedenini soracaktır.”

Çalışanın cevabı kısa ve öz oldu: “Menendez soruyor.”