MEB’den ‘Mühendisler de atanamıyor’ açıklaması: Bağlamından koparıldı

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
MEB’den ‘Mühendisler de atanamıyor’ açıklaması: Bağlamından koparıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili söylemiş olduği, “Mühendisler de atanamıyor fakat bu biçimde ağlamıyor” tabirlerinin akabinde Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca açıklama yapıldı.

MEB Basın ve Halkla Alakalar Müşavirliği’nin açıklamasında, “Bakanımız incitici mahiyette rastgele bir tabir kullanmamıştır” tabirlerine yer verildi.

Öğretmenlerle bakan içinde geçen sözün “özel” olduğu tabir edilen açıklamada, “Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı içinde gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak toplumsal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. Sayın Bakanımız, kelam konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ait görüş ve tekliflerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette rastgele bir söz kullanmamıştır. Vakit zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine nazaranv edinen bir kısmın toplumsal medyadaki kelam konusu tezleri, gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Öğretmenler, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahmut Özer’in eğitim ve öğretim yılının açılışı için düzenlenen merasime katıldığı Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’ne gitmişti. Öğretmenler burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan birebir vakitte Bakan Özer ile görüşmüştü.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine nazaran orada olan ve ismini paylaşmak istemeyen bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni toplantıda Bakan Özer’in kendilerine ‘Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim’ söylemiş olduğini söylemişti. Bakan beraberinde “Mühendisler de atanamıyor fakat bu biçimde ağlamıyor” sözlerini kullanmıştı.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise haberin gündem olmasının akabinde toplumsal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların” demişti. (HABER MERKEZİ)