Mardin’deki kazanın şahitleri anlattı: Bu en kötüsüydü

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Mardin’deki kazanın şahitleri anlattı: Bu en kötüsüydü Mardin’in Derik ilçesinde dün arka arda meydana gelen kazalarda, 1 polis memuru ve 19 kişinin ömrünü kaybetti. 6’sı ağır 26 kişinin yaralandı. Kazanın görgü şahitleri yaşanan o anları anlattı.

Kaza yapan araçlara müdahale edenlere tırın çarptığı kazada olay yerinde bulunanlardan Gülsen Esen, “Fırına ekmek almaya geldim. Kaza oldu, herkes oraya koştu. Yaralıları, ölenleri götürdüler. Konutumuza gidiyorduk ki ikinci kaza oldu. Bir saniye ile kurtuldum” dedi. Esen, hâlâ yaşadığına inanamadığını belirtti.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Ercan Çeyez (17) ise birinci kazayı görüp kardeşinin de orada olabileceğini düşünüp, olay yerine gittiğini belirtti. Araçtan kopan kesimin çarpması kararı yere düştüğünü anlatan Çeyez, başını kaldırdığında tırın yanından geçtiğini gördüğünü söylemiş oldu.

Çeyez, “Kolumun yan tarafınca darbe aldım. Kazada ölenlerin yüzde 90’ı tanıdıktı. Akraba, eş, dost vefat etti” diye konuştu.

Kazanın yaşandığı bölgede iş yeri bulunan Şahin Ektiren ise çalıştığı sırada şiddetli bir ses geldiğini belirtti.

‘ÇIĞLIK SESLERİ GELMEYE BAŞLADI’

Ektiren, “Önce bir şeylerin patladığını düşündük. Dışarı çıktığımızda bir toz bulutu vardı. Baktık 2 araç devrilmiş. Ne olduğunu bilmiyorduk. Toz bulutu gidince tırın devrildiğini gördüm. Sürücüsü çıkmaya çalışıyor. Çabucak yardıma koştuk. Emniyet kemeri onun sıkıştırmıştı. Bıçakla kemeri kestik, araçtan çıkardık, onu hastaneye gönderdik. daha sonra polis grupları geldi. Biz içeri geçtik” tabirlerini kullandı.

Bu sırada kazanın nasıl olduğunu anlamak için kamera imajlarını izlemeye başladıklarını anlatan Ektiren, bir daha sesler gelmeye başladığını duyar duymaz dışarı çıktıklarını söylemiş oldu.

Ektiren, “Çığlık sesleri gelmeye başladı. İkinci kaza oldu. Daha epeyce can kaybı yaşandı. Bu sefer öteki yaralıların yardımına koştuk. Artık bu kazaları istemiyoruz. Bu en kötüsüydü, daha berbatları yaşanmasın” dedi. (HABER MERKEZİ)