Mahkemeye müracaat: Eşini takıma alamayınca tüm adayları eledi

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Mahkemeye müracaat: Eşini takıma alamayınca tüm adayları eledi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi’nde bakılırsav almak üzere doktora öğretim üyesi için ilan açtı. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ersen Ersoy’un eşi de takıma girmek için müracaatta bulundu. Lakin bu duruma ‘özel ilan’ nedeni öne sürülerek bir heyet üyesi reaksiyon gösterdi. Yansıların akabinde Ersoy’un eşi takıma alınmadı fakat yüksek puan alan başka adaylar da elendi. Ersen Ersoy ise eşinin takıma alınmamasına, “Hakkımız yendi” kelamlarıyla reaksiyon gösterdi. Ayrıyeten Ersoy, “Diğer adaylar niye elendi?” sorusuna ise, “Onu rektörlüğe sormak lazım” cevabını verdi.

DÖRT ADAY DA ELENDİ

Eski Türk Lisanı Anabilim Kolu Hekim Öğretim Üyesi takımı için ‘Eski Uygur Türkçesi alanında doktoralı olup Harezm Türkçesi ve Memlük Kıpçakçası ile ilgili çalışmaları olmak’ kriteri yer aldı. Doktora öğretim üyesi takımı için biroldukça aday, üniversiteye müracaatta bulundu. Bu adaylar içinde Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğretim bakılırsavlisi olan Ersen Ersoy’un eşi Gülser Ersoy da vardı. Yapılan değerlendirmeler kararında kriterlere en uygun kişi Gülser Ersoy oldu. Ersoy takıma alındı lakin üç heyet üyesinden biri duruma reaksiyon gösterdi. Reaksiyonlar kararı Ersoy’un ataması durduruldu. bu biçimdece doktora öğretim üyesi takımına başvuran başka dört aday da elendi.

MAHKEMEYE BAŞVURU

Doktora öğretim üyesi takımına başvuran ve tüm kriterlere uyan bir akademisyen mevzuyu mahkemeye taşıdı. Yürütmeyi durdurma talebiyle yönetim mahkemesine dava açan akademisyen “Kadro bireye özel ihdas edilmiş ve süreç bu türlü hukuksuz işletilmiştir” dedi. Akademisyen, Ersoy’un eşini takıma alamaması üzerine tüm atama sürecinin ‘sebepsiz ve keyfi’ halde iptal edildiğini söylemiş oldu: “Amaç, eşinin giremediği bu kadroyu boşa çıkarıp ilerleyen süreçte hem kendi gücünü kullanarak tıpkı vakitte kısım lideri sıfatıyla eşini bir daha kısma almak.”

ERSOY: BİZİM HAKKIMIZ YENDİ

Ersen Ersoy ise mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hakkımız yendi” dedi. Ersoy şunları söylemiş oldu: “Eşimin müracaat ettiği tarihte rastgele bir idarecilik vazifem yoktu. bu biçimdece rastgele bir takım çıkartma yetkim de bulunmamakta. kolay bir öğretim üyesiyim. Bizim kısımda de eski Türk Lisanı Ana Bilim Kolu var. Bu alanda da rastgele bir öğretim üyesi bulunmamakta. ötürüsıyla kısımda açık var. Bir takım açıldı ve eşim de alanla ilgili olduğu için bu takıma müracaat etti.”

Ersoy, “Diğer dört kişi niye elendi?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Bu soruyu rektörlüğe sormak lazım. Buna karar veren rektörlük, ilanı veren rektörlük. Eşim tüm kriterleri sağlıyordu. Burada hakkı yenen biziz. Heyette yer alan iki üye lehimize rapor verdi, bir üye aleyhimize oy verdi.”