Köpeği kamyonetin gerisinde sürükleyen bireye 196 lira ceza

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Köpeği kamyonetin gerisinde sürükleyen bireye 196 lira ceza Antalya’da kamyonetin gerisine bağlanarak zorla gdolayılmeye çalışılan ve yerlerde sürüklenen köpek, tedavi için Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Süreksiz Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Kamyonetin şoförü İ.Z.’ye 196 lira ceza uygulandı.

Antalya’da dün akşam saatlerinde, bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği imgeler toplumsal medyada paylaşıldı. Paylaşımda, kamyonetin gerisine bağlanarak yerde sürüklenen köpeğin imajları reaksiyon çekti. Manzaraların yayınlanmasının akabinde polis sürücüyü bulmak için çalışma başlattı. DHA’nın aktardığına göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi takımları, kamyonetin şoförü İ.Z.’ye, ‘hayvana eziyet’ten 196 lira cezai süreç uygularken, köpeğe de sabah saatlerinde Antalya Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce el konuldu.

Köpek, tedavi için Muratpaşa Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Süreksiz Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Belediyenin hayvan nakil aracıyla alınan köpeğin, merkezde gerekli tüm denetim ve muayeneleri yapıldı. Veteriner Doktor Ayşe Gencer, köpekte mikroçip bulunduğunu lakin bugüne kadar yapılan hiç bir sürece rastlamadıklarını anlattı. Gencer, “faydalanma görmedik. çok keyifli bir hayvan. Bize geldiği için mi keyifli, bilemiyorum lakin artık inançlı ellerde. Denetim ve muayeneleri tamamlandıktan daha sonra sahiplendirme basamağına geçeceğiz” diye konuştu. Merkeze geldiği andan itibaren her insanın sevgiyle yaklaştığı köpek, kısa mühlet bahçede tıp attı. (HABER MERKEZİ)