Kadınlar Dünya Kupası’nda kadın oyunculara verilen ödüller 2019’a göre üçe katlandı – Futbol

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
932
0
0
Söz tutuldu. Futbolda cinsiyet eşitliğine doğru bir adım. göz önüne alındığında Kadınlar Dünya Kupası Avustralya ve Yeni Zelanda’da 20 Temmuz’dan 20 Ağustos’a kadar planlanan FIFA katılan 32 milli takımın oyuncularına verilecek para ödüllerini belirledi. Bu benzeri görülmemiş bir rakam: ödül havuzunun yarısından fazlası 110 milyon dolar aslında, her biri en az hak sahibi olacak oyuncular için tasarlanacaktır. 30 bin dolar.

kararı FIFA geçen Mart ayında verdiği para ödülü sözünü yerine getiriyor: “Kadın futboluna çok büyük bir yatırım yapıyoruz ve ilk kez oyunculara para ödülü garantisi veriyoruz.” Cinsiyetler arası ücret farkını kapatmak için daha gidilecek çok yol var ama dünya futbolunun bir numarası, Gianni Infantinosırasıyla 2026 ve 2027’deki dünya yarışmalarında erkekler ve kadınlar için eşit para ödülü hedefini belirledi.

Futbol, Kadınlar Dünya Kupası: İsveç, Güney Afrika ve Arjantin ile grupta İtalya

22 Ekim 2022

2019 Kadınlar Dünya Kupası’na kıyasla ödüller üçe katlandı

2019’da kadın futbolu tarihindeki ilk altın top olan Norveçli Ada Hegerbergkatılmamayı tercih Dünya Kupası Fransa’da kadın ve erkek futbolcular arasındaki ücret eşitsizliğini protesto için. Daha sonra Amerikalıların tercihi ile dünyayı dolaştı. Megan Rapinoeiki kez dünya şampiyonu, Tayland’a karşı oynanan maçta marşı söylememek, o zamanki ABD başkanının toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki fikirlerine açıkça karşı çıkmak Donald Trump, bunu pek iyi karşılamayan: “Bence onun yaptığı uygun bir jest değil. Taşıdığı bayrakla gurur duyuyor olmalı” dedi.

Dört yıl sonra bir şeyler değişti. figürü 110 milyon dolar aslında ödül parasının üç katından fazladır – 30 milyon – tarafından ödenir. FIFA son Dünya Kupası sırasında.

Linda Guardant: “Lisa’yı seviyorum ve önyargılara meydan okuyorum, futbol hala kadınlara karşı ayrımcılık yapıyor”

kaydeden Dominic Marchese

28 Mart 2023

Kadınlar Dünya Kupası ödül havuzu nasıl paylaştırıldı?

Yenilik, katılımcı federasyonların bağışı – milli takımların her birine en az 1.56 milyon dolar – kendi takdirine göre kullanmalarına izin vermek yerine, ödül havuzunun bir kısmının her oyuncunun tazminatı için ayrılmasından oluşuyor. Grup aşamasında elenen oyuncular 30.000 $ alacak ve 60.000 erişen kızlar için 16. tur, 90.000 için çeyrek, 165.000 duranlar için yarı final. için ödül üçüncü sıra ve 180 bin dolarSırasında, için son, kazananlar alır 270 bin dolar her biri, 195 bin the ikinciler.

bu 16 ülke grup aşamasından çıkanlar toplam alacak 2,25 milyon gelen dolar FIFAhangi ile ödüllendirecek 10.5 milyon Orası kazanan ulus başlığın Bunun çoğu, 6,21 milyon dolar oyuncular arasında dağıtılacak, kalan 4,29 milyon dolar ise federasyona gidecek. Katılımcı ülkeler için “performansa dayalı fona” (110 milyon ABD Doları) ek olarak, Uluslararası Federasyon 30,7 milyon dolar turnuva hazırlığı için e 11.5 milyon Milli takımların çağırdığı sporcularını serbest bırakacak kulüpler için. Toplam 152 milyon, önceki dünya kupasının üç katından (50 milyon) fazla ve 2015’te Kanada’da tahsis edilenin on katından fazla.

Linda Guardant: “Lisa’yı seviyorum ve önyargılara meydan okuyorum, futbol hala kadınlara karşı ayrımcılık yapıyor”

kaydeden Dominic Marchese

28 Mart 2023

2022 Erkekler Dünya Kupası ile Karşılaştırma

Geçen Aralık ayında Katar’da düzenlenen gelmiş geçmiş en zengin Dünya Kupası’nın para ödülü, 440 milyon dolarRusya’daki 2018 Dünya Kupası’na kıyasla bütçe %20 arttı ve kadın muadili için öngörülenin neredeyse dört katı. L’Arjantin tarafından kaptanlık Messigibi turnuva galibiyaklaşık hasılat 43 milyon. Duran milli takımlar için gruplarAncak, ödül oldu 10.5 milyonAynı olay için kadın takımlarına yaklaşık beş kez ödül verildi.

Diğer fark, bireysel ödüllerin dağılımı ile ilgilidir. Erkek milli takımları söz konusu olduğunda, milyonlar mutlaka 26 oyuncunun tamamı arasında eşit olarak paylaştırılmadı. Dağıtım konusundaki seçim ilgili federasyonlara kalmıştı.

Gianni Infantino: “Kadın oyuncuların çabaları için doğru ödül”

“Bu benzeri görülmemiş yeni dağıtım modeli sayesinde, oyundaki her bir oyuncu Kadınlar Dünya Kupası 2023 artık turnuva boyunca gösterdiği çabaların karşılığını tam olarak alacağına güvenebilir,” diye açıkladı FIFA başkanı, Gianni Infantino. “20 Ağustos’ta Sidney’de kupayı kaldıran kaptan ve 22 takım arkadaşının her biri 270.000 dolar alacak.”

Dünya Kupası’nda hakemler arasında kadınlara yer yok

kaydeden Emanuela Audisio

28 Kasım 2022

“Profesyonel futbolcuların küresel maaşı yılda yaklaşık 14.000 dolar, dolayısıyla bu benzeri görülmemiş yeni dağıtım modeli kapsamında verilen miktarların bu oyuncuların yaşamları ve kariyerleri üzerinde gerçek ve önemli bir etkisi olacak.” Dünyanın bir numarası, “Ayrıca, tüm bağlı federasyonlar, kendi ülkelerinde futbola yeniden yatırım yapmak için kullanabilecekleri ve kadın oyununu daha da ileriye götürmeye yardımcı olacağına inandığımız, performanslarına dayalı rekor mali dağıtım alacaklar.” tarafından memnuniyetle karşılanan haberler FifPro oyuncuları birliğiMart ayında kim meydan okudu FIFA para ödülünün %30’unun kadın oyunculara verildiğine dair “küresel garantiyi” garanti etmek.