İbn Meymun’a karşı yürütülen kampanyanın arkasında kim var?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
İbn Meymun’a karşı yürütülen kampanyanın arkasında kim var?
Cuma. Brooklyn’deki İbn Meymun Tıp Merkezi’ni son derece eleştiren ve bir muamma oluşturan bir kampanyaya bakıyoruz: bunun parasını kim ödüyor? Temsilci George Santos hakkında bir soruşturma açtıktan sonra Temsilciler Meclisi Etik Komitesi’nin ne öğrenmek istediğini de göreceğiz.

Save Maimonides adlı bir grup, Brooklyn’deki 700’den biraz fazla yatağı ve 1,5 milyar dolarlık bütçesi olan Maimonides Tıp Merkezi’ne karşı saldırgan bir kampanyayı finanse etti. Borough Park’ta genişleyen bir tesis olan hastane, Yahudi hayırseverler tarafından bir asırdan fazla bir süre önce kuruldu ve Ortodoks Yahudi cemaatiyle uzun süredir özel bir ilişkisi var.

Maimonides’i Kurtarın, hastanede değişiklik yapılmasını isteyen dilekçelerde 30.000 imza topladı. Grup şimdiye kadar en az 1 milyon dolar harcadı, ancak paranın nereden geldiği belli değil. Metro’da halk sağlığından sorumlu olan ve İbn Meymun hakkında yazan Sharon Otterman’dan açıklamasını istedim.

Hastaneye iftira atmak için o kadar para harcayan hakkında ne öğrendin?

Bu bir sır olarak kalıyor.

Hastane, kampanyanın, yönetim kurulu değişiklikleri yapmak için yaklaşık bir yıl öncesine kadar hastanede çalışan, Monsey, NY yakınlarındaki zengin bir huzurevi işletmecisi olan Eliezer Scheiner tarafından yönetildiğine inanıyor. Scheiner ve Maimonides’i Kurtarın kampanyası onun karıştığını reddediyor.

Öte yandan bir sözcü aracılığıyla konuşan Scheiner, grubun, hasta hastaneyi yönetim değişikliği yoluyla iyileştirme hedeflerini desteklediğini söylüyor.

Lighthouse Group’un CEO’su ve yakın zamanda bir açıklama yazan milyarder emlak yatırımcısı David Lichtenstein da dahil olmak üzere, kampanyanın çabalarına desteklerini kamuoyuna açıklayan bir düzineden fazla Ortodoks Yahudi cemaati lideri ve hayırseverden biri. ed desteği İbn Meymun’u Kurtarın.

Ancak Maimonides’i Kurtarın, bu kişilerin fonları bağışlayıp sağlamadıklarını veya çabalarını yönlendirip yönlendirmediklerini söylemeyecek.

Maimonides’i Kurtarın, hastanenin yönetiminin ve bağımsız gözetiminin Devlet Sağlık Bakanlığı tarafından değiştirilmesi çağrısında bulunan dilekçeler düzenledi. Save Maimonides mesajını yaymak için başka ne yaptı?

Save Maimonides, aylardır Craigslist’te protestocuları ve işe alım görevlilerini işe alıyor ve onları hastanenin dışına yerleştiriyor.

Ortodoks cemaatindeki yerel yazılı medyayı, insanları yetersiz bakım ve uzun bekleme hikayelerini paylaşmaya teşvik eden reklamlarla doldurdu. Eskiden Belediye Başkanı Bloomberg’in basın sekreteri olan Stu Loeser gibi medya danışmanlarını işe aldı ve aşağıdakiler gibi siyasetten anlayan liderlerden tavsiyeler aldı: David Greenfieldeski bir meclis üyesi.

Lichtenstein ve avukat Alan Dershowitz’in konuştuğu birkaç protesto ve en az bir büyük ziyafet de oldu. Scheiner, bazı konuşmacılar tarafından hastanenin yönetim kuruluna katılmayı diledikleri biri olarak övüldü, ancak bildiğim kadarıyla yemeğe katılmadı.

Save İbn Meymun, İbn Meymun Tıp Merkezinin daha aşağı olduğunu söylüyor. Bu mu?

Maimonides Tıp Merkezi, her yıl yüzbinlerce hastayı tedavi eden, Brooklyn’deki en büyük bağımsız hastane haline gelen genişleyen bir hastane ve tıbbi sistemdir. Bazı açılardan bakım mükemmel, özellikle hastanenin kalp krizinden sonra insanları tedavi etme sicili.

Bununla birlikte, hastane, eyaletteki en kötü olan son derece düşük hasta deneyimi derecelendirmelerine yansıyan personel sıkıntısı ve yetersiz tesislerden muzdariptir.

Hastalar hastanenin yeterince temiz olmadığından, klimanın arızalı olduğundan, bakıcılarla iletişimin zayıf olduğundan, bazen temel ekipmanların eksik olduğundan ve kalabalık acil servisten hastane yatağına kabul edilmek için beklemenin saatlerce uzun olabileceğinden şikayet ederler. .

Ayrıca, daha hızlı ve daha sorunsuz tedavi almak için – hastane içinde bağlantıları olan birini tanımak – “eğitim” gerektiğinden şikayet ediyorlar.

Medicaid ve Medicare Merkezleri hastaneye beş üzerinden iki yıldız veriyor; bu, çoğunlukla yoksul hastaları tedavi eden, ancak kesinlikle pek çok hastanın istediği gibi olmayan bir güvenlik ağı hastanesi için alışılmadık bir durum değil.

Hastane, Eliezer Scheiner’in 2020’de kendisinden yardım istemesinin ardından devralma girişiminde bulunduğunu söyledi. Ne oldu?

Scheiner, Covid-19 salgınının erken aşamalarında bir nekahet plazma bağış programı oluşturmaya yardımcı olmak için para bağışladıktan sonra hastanenin genel müdürü Ken Gibbs ve yönetim kurulu başkanı Gene Keilin ile görüşmeye davet edildi.

Ancak yöneticilere göre, sadece daha fazla hayırseverlik teklif etmek yerine, Scheiner kaç yönetim kurulu üyesi olduğunu sordu ve 30 olduğu söylendiğinde, her biri 2 milyon dolar bağışlayacak ve kurulun çoğunluğunu sağlayacak 16 yeni yönetim kurulu üyesini işe almayı önerdi. Hastane için bu, küstahça bir devralma oyunu gibi geldi.

Ancak Scheiner, kurulu “kontrol etmek” istemediğini, sadece hastaneyi iyileştirmek için uzmanlığa ve kaynaklara sahip insanları getirmek istediğini söylüyor.

İbn Meymun yetkililerinin, hastanenin kontrolünü Scheiner’e değil, bırakmak istediklerini söylediklerini yazıyorlar. Aklında ne var ve bunun olma ihtimali nedir?

Gibbs ve yönetim kurulu, 2015’ten beri Northwell Health ile birleşme peşinde koşuyor ve eski bir yatırım bankacısı olan Gibbs, bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için İbn Meymun’un CEO’su oldu. Ancak iki sistemin bir bağlantısı olmasına rağmen, İbn Meymun’un kötü mali durumu nedeniyle birleşme yavaşladı.

Pandemi vurmadan önce Gibbs, mali tablonun yakında Northwell’in İbn Meymun’u özümsemeye hazır olmasına yetecek kadar aydınlanacağını umuyordu. Ancak salgın bu ilerlemeyi tersine çevirdi ve son kamu belgeleri, yalnızca 2021’de 145 milyon dolarlık bir açık verdiğini gösteriyor.

Şimdilik, İbn Meymun bununla tek başına yüzleşmek zorunda kalacak gibi görünüyor, muhtemelen önemli hükümet desteğiyle. Northwell CEO’su Michael Dowling, İbn Meymun’un mali kayıplarını gerekçe göstererek, “Maimonides’i Northwell’in tam üyesi olarak kabul etme planları yok,” dedi. “Northwell’in bütünlüğünü ve refahını tehlikeye atar ve biz bunu kesinlikle yapmayacağız.”

Hava durumu

Akşam boyunca yağmur, kar ve sulu kar yağışı bekleniyor. Sert rüzgarlar ve 40’ların altında sıcaklıklar bekleniyor.

İKAMELİ OTOPARK

Salı (Purim) tarihine kadar geçerlidir.

En son Metro haberleri
Temsilciler Meclisi Etik Komitesi, Santos hakkında soruşturma başlatıyor

Geçmişi hakkında yalan söyleyen, güç durumdaki Long Island Cumhuriyetçi Temsilcisi George Santos, şimdi Meclis Etik Komitesi tarafından soruşturuluyor.

Komite, Santos’un geçen yılki kongre kampanyasında “yasadışı faaliyetlere karışıp karışmadığını” araştıracağını söyledi. Komite ayrıca, Santos’un Temsilciler Meclisi’nin mali açıklamaları hakkındaki bilgileri düzgün bir şekilde ifşa edip etmediğini veya federal çıkar çatışması yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemeye çalışacağını söyledi. Ayrıca komite, ofisinde kısa bir süre çalışmış olan potansiyel bir kongre yardımcısının cinsel taciz iddiasını da değerlendirecek.

Nassau County ve Queens’in bazı bölümlerini temsil eden Santos, Twitter’da dedi soruşturmayla “tam işbirliği” içinde olduğunu ve daha fazla yorum yapmayacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR günlüğü

Güzel hediye

Sevgili günlük:

New York’tan Minnesota’ya taşınıyordum ve patronum bir veda partisi düzenlemişti.

Aralık ortasıydı, bu yüzden aldığım hediyeler tatil kağıdına sarılmıştı. En büyüğü, etrafına büyük kırmızı bir fiyonk bağlı bir kar küreğiydi. Herkes yürekten güldü.

Partiden sonra eve gitmek için hediyelerimi metroya taşıdım.

Platformdaki bir adam yanıma yaklaştı. Küreğe baktı.