İBB ve Zeytinburnu Belediyesi ortak çalıştı, 30 yıllık imar sorunu çözüldü

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
İBB ve Zeytinburnu Belediyesi ortak çalıştı, 30 yıllık imar sorunu çözüldü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul’da dericiliğin merkezi sayılan ve 1988-92 yılları içinde lokal idarelerce yıkılan Kazlıçeşme Meydanı’ndaki 30 yıllık imar problemini çözdü. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy’un iştirakiyle düzenlenen Kazlıçeşme Tapu Dağıtım Töreni’nde konuşan İmamoğlu “Şehrimiz, 60-70 yıllık bir geçmişi ele aldığımızda uygun bir imtihan verememiştir. Bu manada olağan ki güzel uğraşlar olmuştur, üstün gayretler ortaya konmuştur lakin bugün kentimizin planlamayla ilgili süreci, hepimizi rahatsız eden ve keyiflendiremeyen ögelerle eleştirilir bir durumda” dedi.

‘TAAHHÜDÜMÜZÜ ÜÇ YIL BOYUNCA YERİNE GETİRMENİN KEYFİNİ YAŞIYORUM’

goreve geldikleri andan itibaren, kent planlaması alanında değerli adımlar attıklarını aktaran İmamoğlu “Taahhüdümüzü üç yıl boyunca yerine getirmenin de bir daha keyfini yaşıyorum. Biz, asla ferdi bir talebi ya da şahsi bir kümenin rantı üzerinden tek bir talebi dahi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşımadık. Bunu hepinizin huzurunda söylemek isterim” diye konuştu.

3 yıllık nazaranv müddetleri boyunca Avcılar Yeşilkent, Ataşehir, İçerenköy, Kayışdağı, İnönü, Küçükbakkalköy mahalleleri, Çekmeköy’ün merkezi, Pendik Kavakpınar, Çınardere mahalleleri ve Silivri’de imar problemlerini çözdükleri bilgisini paylaşan İmamoğlu, Bakırköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Kemerburgaz, Kadıköy Acıbadem, Şişli merkez, Sarıyer, Üsküdar, Ümraniye, Alibeyköy, Ferhatpaşa, Kartal’ın kuzeyi üzere bölgelerde de tahlile yakın olduklarını söylemiş oldu.

İmamoğlu, Kazlıçeşme’deki sürece ilişkinse “Burada fazlaca önemli manada bir mülkiyet sorunu tahlile kavuşmuştur. Bini aşkın sayıda insanın ortasında olduğu bir müddetcin, sulh ile kabulü ile bir tapuya dönüşmesini sağladık” bilgisini paylaştı.

‘YOL ARKADAŞIM KAHRAMAN’A ARMAĞAN EDİYORUM’

İBB’nin ilgili tüm yöneticileri ve üniteleriyle faal bir şehircilik kümesi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu manada bütün yol arkadaşlarıma, grup arkadaşlarıma, bu süreç ismine, İstanbullular ismine hem teşekkürlerimi ilan ediyor birebir vakitte bu muvaffakiyetlerini yol arkadaşım Tayfun Kahraman’a (Gezi davasında 18 mahpusa mahkum edildi) armağan ediyorum” diye konuştu.

ARISOY: SORUNUN DEĞİL, TAHLİLİN KESİMİ OLDUK

Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy ise konuşmasında, “30 yıl süren bir serencamın; itirazlarla, iptallerle dolu bir serencamın keyifli vaktine geldik. Ben de olağan olarak memnunum. Bu süreçte, bu sorunun tahlili için, buradaki hak sahiplerinin, maliklerin sorununun tahlili için; sorunun değil, tahlilin bir modülü olmanın huzuru ortasında buradayım” tabirlerini kullandı.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Lideri Gürkan Akgün de konuşmasında bölgede yaptıkları çalışmaları bilgileriyla anlattı.

Konuşmaların akabinde İmamoğlu ve Arısoy, sembolik olarak 6 hak sahibine tapularını teslim etti.

ÖZTEMİR: 30 YILLIK SORUN 2 YILDA ÇÖZÜLDÜ

Hak sahipleri ismine konuşan Figen Öztemir, “Çok memnunum. 30 yıl, Lisana kolay. Ben, uzun yıllar Türkiye Deri Sanayicileri Dernek Başkanlığı yapmış, Kazlıçeşme ve deri sanayii için hayli çalışmış Cezmi Öztemir’in kızıyım. Babamın hayatta olup, bugün burada olmasını fazlaca isterdim. Yerlerimizin 30 yıldır çözülemeyen sorunlarımıza 2 yıl ortasında tahlil bulan, emlakımızı imara açan, yeni tapularımızı vermek için çalışan, başta Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Liderimiz Ekrem İmamoğlu’na ve emeği geçen tüm çalışanlara fazlaca teşekkür ediyorum” dedi.

Törenle bir arada toplam 550 hissedar, yeni tapularına kavuşmuş oldu. (HABER MERKEZİ)