Hüseyin Turan’dan Ulusal Eğitim Bakanı’na ‘kekeme öğretmen’ karşılığı: Nasıl ders anlattığımı kanıtlarım isteyene

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Hüseyin Turan’dan Ulusal Eğitim Bakanı’na ‘kekeme öğretmen’ karşılığı: Nasıl ders anlattığımı kanıtlarım isteyene Sanatçı Hüseyin Turan, donanımlı olsalar bile kekemelerin öğretmenlik yapamayacağını tabir eden Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, Twitter’dan cevap verdi.

Özer’in, öğretmenlik mülakatlarında birtakım adaylara haksızlık yapılarak düşük puan verildiği ve kimi cemaatlere öncelik tanındığı savlarına karşılık, “Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı fakat âlâ bir öğretmen olabilir miydi? Yani kimi vakit donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti üzere temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz örneğin… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, ruhsal boyutu da var, bunu unutmayalım” kelamlarının yer aldığı bir haberi alıntılayan Hüseyin Turan, yanıtında şu sözleri kullandı:

“Öğretmenlik evrakım bile var, nasıl ders anlattığımı kanıtlarım isteyene.”

Turan’ın Bakan Özer’e verdiği bu cevap, 2 saat ortasında yaklaşık 4 bin Twitter kullanıcısı tarafınca beğenildi.

Turan, geçmişte kekemeliğiyle ilgili bir soruya, latifeyle karışık, “Fındık yedim geçti, kucak dolusu fındık yiyiniz. Ben kekemelik tedavisi olmadım, gerek de duymadım. Benim mesleğime, türkü söylememe mahzur olmuyor ayrıyeten bana bir ayrıcalık kattığına da inanıyorum. Kızım doğduktan daha sonra biraz daha dikkat etmeye başladım, akıcı ve süratli hale geldi ancak geçmedi” biçiminde karşılık vermişti.