Hilton’a Sincan Uygur Özerk Bölgesi için davet: Otel projesini durdur

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,544
0
0
Hilton’a Sincan Uygur Özerk Bölgesi için davet: Otel projesini durdur CAIR Ulusal İcra Yöneticisi Nihad Awad ve CAIR araştırmacısı İsmail Allison yaptıkları yazılı açıklamada, Çin’in, Uygur Türklerine yönelik “soykırım kampanyası” kapsamında, Uygur Türklerinin kültürlerini, tarihlerini ve bilhassa de İslami kimliklerini yok etmeye çalıştığını belirtti.

Açıklamada, “Hilton, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Hotan kentinde buldozerlerle yıkılan bir caminin yerine otel inşa ederek, Çin’in soykırım maksadına ulaşmasına yardım ediyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“Uygur külçeşidinin silinmesine yardım etmek, soykırıma da yardım etmek demektir”

Hilton’un Çin’in şu ana kadar Uygurlulara ve öteki Müslüman azınlıklara yönelik baskı siyasetinin farkına varması ve projeyi durdurması gerektiği belirtilen açıklamada, “Uygur halkının yok edilmesini sağlamak için, Çin kültür silme siyaseti yürütüyor. Mescitler ve mabetler gaye alınıyor. Avustralya Stratejik Siyaset Enstitüsü, 2017’den bu yana Sincan’da 16 bin caminin yok edildiğini ya da ziyan gördüğünü belirtiyor.” tabirlerine yer verildi.

Açıklamada, “Hilton Şirketi, yıkılan bir caminin yerine Hampton oteli dikmeye devam ederse, Çin hükümetinin Uygurlulara karşı kültür silme siyasetine yardım etmiş olur. Uygur külçeşidinin silinmesine yardım etmek demek, soykırıma da yardım etmek demektir.” görüşü paylaşıldı.

Kelam konusu otel projesinin durdurulması için bir imza kampanyası başlatıldığına işaret edilen açıklamada, insan haklarına saygılı şahıslara bu kampanyayı imzalama davetinde bulunuldu.