HDP: İçişleri Bakanı eğitimcilere yönelik şiddeti savunarak cürüm işliyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
HDP: İçişleri Bakanı eğitimcilere yönelik şiddeti savunarak cürüm işliyor ANKARA – Özel kesim öğretmenlerinin Ankara’da özlük hakları için bir ortaya gelerek Ulusal Eğitim Bakanlığı’na yürümek istemesi polis tarafınca engellendi. Biber gazlı müdahale sırasında polisin darp ederek gözaltına aldığı öğretmen Betül Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafınca amaç gösterildi.

HDP Eğitim Siyasetleri Komitesi Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, öğretmen Koca’nın HDP bayrağıyla fotoğrafını paylaşarak amaç gösteren İçişleri Bakanı Soylu’ya reaksiyon gösterdi. Hususa ait açıklama yapan Koçyiğit, “İnsanca ömür talep eden, emeğinin karşılığını isteyen öğretmenlere biber gazı ile saldıran polisin, nefret ve şiddet dolu tavrı haklı olarak bir fazlaca insanı rahatsız etmiş ve reaksiyonlara niye olmuştur. Gösterilen reaksiyonlar daha sonrasında şiddeti, sokaktaki işkenceyi savunan İçişleri Bakanı bu şiddetin birinci dereceden sorumlusudur” dedi.

‘EĞİTİM İŞÇİLERİNİN TALEBİ TALEBİMİZDİR’

Açıklamasında, “İçişleri Bakanı Soylu’nun polis şiddetini örtbas etmeye, eğitimciye karşı gerçekleştirilen saldırıyı unutturmaya ve olağan olarak şiddete karşı bir ortada yaşama dileği ortasında olan kısımları amacına almaya niyetli bir biçimde, eğitimci bir hanımın partimizin bayrağıyla çektirmiş olduğu umut dolu fotoğrafını ‘suç’ olarak adlandırmıştır” sözlerini kaydeden HDP’li Koçyiğit şunları söylemiş oldu:

“Asıl hata, bu ülkenin yasalarında ve imzacısı olduğu memleketler arası mukavelelerde belirtilen masumiyet karinesinin ayaklar altına alınmasıdır, hak arama çabasının kriminalize edilmesidir. Asıl cürüm, İçişleri Bakanlığı’nın buyruğundaki polislerin barışçıl protestolarda eylemcilere yönelik gösterdiği azap pratikleridir. Partimizin bedellerini benimsemiş her bir yurttaş, bu ülkede maddelerle korunan eşitlik unsuruna haizdir. Bir bakan tarafınca eğitimci bir hanımın fotoğrafının paylaşılması cinsiyetçi, tekçi ve eril sistemin sürdürülmesinin amaçlandığını göstermektedir. Milyonlarca insanı temsil eden HDP üzerinden eğitim işçilerini maksat almak hiç kimsenin haddi değildir. Bizler farklılıkları ile bir ortada yaşayan halklar bahçesini tüm engellemelere karşın yaşatmaya devam edeceğiz. Eğitim işçilerinin talebi talebimizdir. Bir defa daha özel okullarda ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin çalıştıkları kurumlarda hayatış oldukları hak gasplarının derhal son bulması gerektiğini belirtiyor, eğitim işçilerinin haklı uğraşını selamlıyoruz!” (DUVAR)