Haydi Özışık: Sedat Peker olayı mazeret oldu, saklı bir el bizi boğmaya çalışıyor

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Haydi Özışık: Sedat Peker olayı mazeret oldu, saklı bir el bizi boğmaya çalışıyor Sedat Peker’le yaptığı telefon görüşmesi niçiniyle gündem olan İnternethaber sitesinin sahibi Haydi Özışık, hakkındaki “açlıkla sınandığı” tezlerine cevap verdi. “Zor günler yaşadığımız hakikat lakin aç ve açıkta değiliz” diyen Özışık, Sedat Peker’le görüşmesinin mazeret edildiğini, uzun senelerdan beri “gizli bir el” tarafınca yok edilmeye çalışıldığını sav etti.

Özışık’ın yazısından ilgili kısım şu biçimde:

“Adem Metan twitter hesabından ‘açlık’la sınandığımı yazmış. Rızık veren Allah, o yüzden bana bu biçimde bir ceza vermek daha doğrusu beni açlığa mahkum etmek kimsenin haddi değil!

Adem Metan benim için ‘Hadi Özışık’ı parayla terbiye etmek isteyenler var’ dese daha gerçek bir söz kullanmış olurdu. Adem’in uygun niyetinden kuşkum yok, bildiği ve üzüldüğü bir mevzuyu ‘açlıkla sınama’ kelamlarıyla lisana getirmiş.

Bu yeni değil. yıllardır haksızlıklarla boğuşuyorum. Bazıları yaşadığımız badirelerin Sedat Peker kaynaklı olduğunu söylüyor. Yani Sedat Peker’le yaptığım toplantıdan daha sonra ‘ekonomik ambargo’ya tabi tutulmadım; Süleyman Soylu ile arkadaşlığımızdan ötürü yıllardır ‘parayla terbiye’ muamelesiyle karşı karşıyayım. ‘Sedat Peker olayı’ İnternethaber Yayın Grubu’na uygulanan ‘reklam ambargosu’nun mazereti oldu. Uzun senelerdan beri ‘gizli bir el’ bizi boğmaya, yok etmeye çalışıyor. O ‘gizli eller’e en başından beri boyun eğmedim diye, ‘parayla terbiye’ etmeye çalıştılar, bugün bile vazgeçmiş değiller.”

Ne olmuştu?

Sedat Peker’in geçtiğimiz yıl paylaştığı görüntülerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki argümanlarının akabinde CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’in yaptığı açıklamada Sedat Peker ile Süleyman Soylu içinde bir gazetecinin aracılık yaptığını öne sürmüştü. Argümanın merkezinde yer alan Haydi Özışık yaptığı açıklamada, “Soylu ile Peker içinde haber götürdüğüm palavradır. bu biçimde yapan onursuzdur, haysiyetsizdir” tabirlerini kullanmıştı.

Konu üzerine Twitter hesabından Haydi Özışık ile yaptığı görüşmeyi paylaşan Sedat Peker, Haydi Özışık ile olan görüşmesini yayınlayarak, “Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan Haydi Özışık-Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen onursuzdur demişler. Ben kimseye hile yapmam, fakat kendimi de rezil duruma düşürmem” tabirlerini kullanmıştı.

Gazeteci Adem Metan ise geçtiğimiz günlerde toplumsal medyada yaptığı paylaşımda, “Hadi Özışık bu günlerde açlıkla sınanıyor. Vatana ihanet etmedi. Olmaması gereken bir toplantıda oldu hepsi bu. Bir yanılgı yaptı tekraren kere özür diledi. Elinde Türkiye’nin en kuvvetli medya organlarından biri var ve maalesef görmezden geliniyor” sözlerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)