Google Play Hizmetleri Güncellemesi Nasıl Yapılır ?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,213
0
0
Google Play Hizmetleri Güncellemesi Nedir?

Google Play Hizmetleri, Android cihazlarda uygulamaların doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli bir bileşendir. Bu hizmetler, Google tarafından sunulan ve arka planda çalışan bir dizi API, dosya, ve hizmetler bütünüdür. Bu bileşenler, uygulamalar arasında veri paylaşımı, oturum yönetimi, güncelleme bildirimleri gibi işlevleri yerine getirir. Google Play Hizmetleri'nin güncel olması, cihazınızdaki uygulamaların en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bu nedenle, düzenli olarak güncellenmeleri önemlidir.

Google Play Hizmetleri Nasıl Güncellenir?

Google Play Hizmetleri, genellikle otomatik olarak güncellenir, ancak bazen kullanıcıların müdahalesi gerekebilir. İşte Google Play Hizmetleri'nin güncellenmesi için adımlar:

Adım 1: Google Play Store'u Açın

Öncelikle, Android cihazınızda Google Play Store uygulamasını açın. Ana ekranınızda Play Store'un simgesini bulabilirsiniz. Ardından, Play Store'u dokunarak açın.

Adım 2: Menüyü Açın

Google Play Store'u açtıktan sonra, sol üst köşede bulunan üç yatay çizgiyi göreceksiniz. Bu, menünün bulunduğu yerdir. Menüyü açmak için bu simgeye dokunun.

Adım 3: Ayarlar'a Girin

Menü açıldığında, aşağı doğru kaydırarak "Ayarlar" seçeneğini bulun ve ona dokunun. Ayarlar ekranı açılacak.

Adım 4: Google Play Hizmetleri'ni Güncelleyin

Ayarlar ekranında, "Google Play Hizmetleri" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği bulun ve üzerine dokunun. Ardından, "Güncelleme" veya "Güncellemeleri denetle" gibi bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği seçin ve Google Play Hizmetleri'nin güncellenmesini bekleyin.

Adım 5: Güncellemeyi Onaylayın

Google Play Hizmetleri'nin güncellenmesi için size bir onay istenebilir. Eğer öyleyse, "Güncelle" veya "Onayla" gibi bir düğmeye dokunarak güncelleme işlemini başlatın. İşlem tamamlandığında, güncellemenin başarıyla tamamlandığına dair bir bildirim alacaksınız.

Adım 6: Güncelleme Sonrası Cihazınızı Yeniden Başlatın

Güncelleme tamamlandıktan sonra, Android cihazınızı yeniden başlatmanız önerilir. Bu, güncellemenin tam olarak etkili olması için önemlidir. Cihazınızı yeniden başlatmak için "Yeniden Başlat" veya "Reset" seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Google Play Hizmetleri'nin güncellemesini kolayca yapabilirsiniz. Bu, cihazınızdaki uygulamaların daha iyi çalışmasını sağlar ve güvenlik açıklarını kapatır. Unutmayın ki, düzenli olarak Google Play Hizmetleri'ni kontrol etmek ve güncellemek önemlidir.

Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

S: Google Play Hizmetleri neden güncellenmeli?

[C] Google Play Hizmetleri'nin güncel olması, cihazınızdaki uygulamaların daha iyi çalışmasını sağlar ve güvenlik açıklarını kapatır. Ayrıca, güncellemeler genellikle performansı artırır ve yeni özellikler ekler. [/C]

S: Google Play Hizmetleri otomatik olarak güncellenmiyor, ne yapmalıyım?

[C] Android cihazınızda Google Play Hizmetleri otomatik güncelleme ayarlarını kontrol edebilir veya yukarıdaki adımları takip ederek manuel olarak güncelleme yapabilirsiniz. [/C]

S: Google Play Hizmetleri'nin güncellenmesi cihazımı etkiler mi?

[C] Genellikle hayır, ancak bazı durumlarda güncellemenin ardından cihazınızı yeniden başlatmanız gerekebilir. Bu, güncellemenin tam olarak etkili olması için önemlidir. [/C]

S: Google Play Hizmetleri'nin güncellenmesi ne kadar sürer?

[C] Güncelleme süresi cihazınıza ve internet bağlantınıza bağlı olarak değişebilir. Genellikle, güncellemenin indirilmesi ve kurulması birkaç dakika sürebilir. [/C]

S: Google Play Hizmetleri'ni güncellemem gerekiyor mu?

[C] Evet, Google Play Hizmetleri'nin güncel olması önemlidir. Güncellemeler, cihazınızdaki uygulamaların daha iyi çalışmasını sağlar ve güvenlik açıklarını kapatır. [/C]