Futbolcu Omeonga uçaktan indirildi ve polis tarafından dövüldü. İsrail'in kara listesindeydi

SeviYorum

New member
19 Eki 2020
955
0
0
Boyunlarından tutularak uçaktan sürüklendi, polis memurları tarafından kelepçeli halde yere itildi ve dövüldü. Belçikalı futbolcuya kamuoyu önünde suçlama Stephane Omega İsrail Serie A takımı Bnei Sakhnin ile.

Orta saha oyuncusu, eski Avellino (2016-2017), Cenova (2017-2019) ve Pescara (2020-2021), Noel Günü'nde Roma'dan Tel Aviv'e tarifeli bir uçağa bindi. Ancak bir uçuş görevlisi, belgelerde sorun olduğu iddiasıyla polisi aradı. Memurlar uçağa binerek onu boynundan yakalayıp yere sürükledi. “Futbolcu olduğumu, Belçika vatandaşı olduğumu anlatmaya çalıştım, sporcu baskı yaptı ama durmadılar”.

Futbolcu, uçaktan indikten sonra Instagram'daki bir gönderisinde şunları bildirdi: “Polis, görgü tanıklarının gözünden uzakta, beni yere attı ve dövdü; hatta polislerden biri dizini kafama bastırdı”.

Daha sonra “Polis arabasına götürüldüm ve bir suçlu gibi kelepçelendim” diyor. Ambulans geldiğinde “Şok içerisindeydim, diye devam ediyor ve doktorların sorularına cevap veremedim. Polis arabasının telsizinden polisten her şeyin yolunda olduğunu ve tıbbi tedaviyi reddettiğimi duydum,” diye sordum. Beni ambulansla yanlarında götürmeleri için beni davet ettiler ve birkaç saat boyunca tam bir aşağılanma durumuna maruz kaldım.”

Oyuncu daha sonra serbest bırakıldı. Ardından şöyle devam ediyor: “Bir polis memurunun, tutuklama sırasında yaraladığım için hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu ancak kelepçelendiğimi öğrendim. Şu ana kadar herhangi bir açıklama almadım.”

Bu nedenle sosyal medya üzerinden kamuoyu şikayeti yapılıyor.

Gönderiye, Roma-Tel Aviv uçağında bir yolcunun çektiği bir video eşlik ediyor. Videoda polislerin araca binip orta saha oyuncusunun üzerine saldırdığı ve onu zorla uzaklaştırdığı görülüyor.

“Bir insan ve bir baba olarak – diye ısrar ediyor Omeonga – hiçbir tür ayrımcılığa müsamaha göstermem. Birlik olmalı ve çevremizdekileri eğitmek için sesimizi yükseltmeliyiz” diyerek, müdahalenin ırkçı bir tona sahip olduğunun altını çizdi.

Öğrendiğine göre Cumhuriyet Noel Günü sınır polisi, İsrail'e giden diğer yolcuları almak için Fiumicino havaalanında duran BZ 131 Brüksel-Tel Aviv uçağına müdahale etti. Ajanlar, futbolcunun İsrail'in kara listesinde olması nedeniyle havayolu müdürü ve uçuş komutanının isteği üzerine uçağa bindi. Orta saha oyuncusunun yaklaşık 20 dakika boyunca uçaktan inmeyi reddettiği iddia edildi. Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından Omeonga'ya ihbarda bulunuldu. direnç bir kamu görevlisine yaralanmalar.