Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gr kıyma
- 1 kelle kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates (ben domates ve biber kışın kullanmıyorum onun yerine yaptığım kışlık soslardan kullandım )
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı ( kıymayı kavurmak için)
- Kalın uzun makarna yahut boncuk makarna
- 1 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber tuz
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymalı harcımızı yapalım. Bunun için kuru soğanı tereyağı ile bir arada biraz kavuralım.
- sonrasındasında rengi dönen soğana domates biber sosundan ekleyelim isterseniz olağan domates de kullanılabilirsiniz.
- çabucak sonrasında salçayı ek edip kıymayı güzelce kavuralım.
- En son olarak tuzu ek edip biraz kıymayı pişirelim. Şayet suyu yoksa biraz su ek edin.
- ondan sonrasında makarnayı olağan haşlayın o ortada beşamel sosunu yapalım.
- Tereyağını sosluk tencerede eritelim.
- Üç yemek kaşığı unu ek edip biraz rengi dönene kadar kavuralım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ek edip süratlice topaklanmadan karıştıralım. esasen çabucak kıvama geliyor bir fasıl pişirelim ve tuzu ve karabiberi ek edip kapatalım.
- Pişen makarnayı süzelim. Ve beşamel sosu ile birlikte birleştirelim. Güzelce karıştırın ve yarısını kare borcama ek edelim.
- Ortasına kıymalı harcın hepsini döküp güzelce yayalım.
- Öteki kalan makarnayı da ek edip güzelce yayalım.
- Üzerine kaşar peyniri ek edip yaklaşık 190 -200 derecelik fırında 30-40 dk pişirelim.
- Birinci evvel. Alt tarafı pişirelim zira çabucak kaşarlar kızarıyor ve kuruyor pişene yakın iki tarafı birebir anda pişirelim.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun ????