FETÖ’cü Enes Kanter hükümete yalakalık yapmak için ABD’lilere hakaret edince reaksiyon aldı: Sus ve top oyna

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,542
0
0
FETÖ’cü Enes Kanter hükümete yalakalık yapmak için ABD’lilere hakaret edince reaksiyon aldı: Sus ve top oyna Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelttiği tenkitler ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e verdiği dayanakla bilinen basketbolcu Enes Kanter, Fox News kanalında, “Amerikalıların çenelerini kapatarak dünyanın en büyük ulusunu eleştirmeyi bırakmaları, özgürlüklerine, insan haklarına ve demokrasilerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kanter’in, ABD vatandaşlığı yemini ettiği ve özgürlük manasına gelen “Freedom” sözcüğünü soyadına eklettiği gün, sunucu Tucker Carlson’ın bir sorusu üzerine sarf ettiği kelamlar daha sonrasında, oyuncusu olduğu Boston Celtics taraftarları ve kimi Amerikalılar, basketbolcunun içine düştüğü çelişkiye dikkati çekti.

FETÖ’cü basketbolcuya yansılarını toplumsal medyadan lisana getiren Amerikalılar, “ifade özgürlüğünün Amerika’da anayasal hak olduğuna”, ABD vatandaşı olan Kanter’in bunu bilmemesinin “fazlaca garip” kaçtığına vurgu yaptı.

“Eleştiri durduğunda demokrasi ölür”

Kendini hem de insan hakları savunucu olarak lanse eden Kanter’in tabir özgürlüğünü kısıtlayıcı kelamlarını, “@badiuca” isimli Twitter kullanıcısı, “Bu, Enes’ten müthiş bir çıkış, bunu desteklemiyorum. Tenkit durduğunda demokrasi ölür.” sözüyle eleştirirken bir başka takipçi, Kanter’e ABD Anayasası’nın 1. unsurunu okumasını tavsiye etti.

“Başka amaçlar peşinde”

Amerikalılar, toplumsal medyada Kanter’in tabirlerinin samimi bulmadıklarını belirtti ve onun öteki amaçlar peşinde koştuğunu ima eden paylaşımlarda bulundu.

Bir başka Amerikalı Twitter kullanıcısı Andrew Hammond, “Samimiyeti kuşkulu. Sanırım çocuklar buna muhabbet tellallığı diyor.” halinde sert sözler kullandı.

“NBA’den daha sonraki hayatına hazırlık yapıyor”

Derek Gant isimli kullanıcı, FETÖ üyesi basketbolcu için “NBA’den daha sonraki hayatına hazırlık yaptığını görüyorum.” derken Tim W. isimli takipçisi, “Onun için bütün hürmetimi işte bu biçimde yitirdim.” tabirine yer verdi.

“Çeneni kapa ve top sür”

Boston Celtics grubunun taraftarı olduğu anlaşılan Alph Amsden de Twitter’daki paylaşımında, “Hiç kimse Enes Kanter’e, ‘çeneni kapa ve top sür’ diyor mu? Maçlarda onu hiç top sürerken görmedim.” halinde tenkit getirdi.

Amerikan medyasından “ikiyüzlülük” eleştirisi

USA Today’in alt kuruluşu olan Celtics Wire’ın internet sayfasında, Kanter’in kelamlarıyla ilgili “Bazı hayranları ve basın kuruluşları, onun bu biçimde bir programda bu biçimdesi bir açıklama yaparak ortaya koyduğu ikiyüzlülüğü eleştirdi” tabirine yer verildi.

ABD’de oynadığı basketboldan epeyce FETÖ elebaşı Gülen’in sözcülüğüne odaklanan Enes Kanter, 29 Kasım’da ABD vatandaşlığına geçiş için bir Amerikan mahkemesinde yaptığı yemin merasimini Twitter hesabından paylaşarak soyadına İngilizce’de özgürlük manasında gelen “Freedom” sözcüğünü eklediğini duyurmuştu.

FETÖ’cü basketbolcunun, toplumsal medya hesaplarındaki ismini de “Enes Kanter Freedom” olarak güncellediği görüldü.