Fatih Altaylı’dan Emniyet’e: Ben dezenformasyon yapıyorsam siz kimi yakaladınız?

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Fatih Altaylı’dan Emniyet’e: Ben dezenformasyon yapıyorsam siz kimi yakaladınız? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) e-Devlet bilgilerinin sızdırıldığı savı üzerine hata duyurusunda bulunacağını deklare ettiğı Fatih Altaylı, duruma köşe yazısından reaksiyon gösterdi. Altaylı, “Gerçek mi, dezenformasyon mu yarın telefonumla birlikte savcılığa başvurduğum vakit herkes nazarancek esasen lakin buna bile gerek kalmıyor” sözlerini kullandı.

Bilgisayar korsanlarının e-devlete sızdığını duyurunca tutuklanıp akabinde tahliye edilen İbrahim Haskoloğlu’nun akabinde Fatih Altaylı da hacker’ların kendisiyle bağlantıya geçtiğini ve özel ayrıntılarını kendisine gönderdiğini açıklamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu sav üzerine dün Fatih Altaylı’yı dezenformasyon yapmakla itham etmiş ve hakkında cürüm duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. EGM sonrasındasında ise gazetecilerin özel detaylarıne ele geçirmekle suçlanan 17 yaşında bir gencin gözaltına alındığını duyurdu.

‘ONCA GAZETECİ YAZIP SÖYLEDİ YALNIZCA BENİM ADIMA YER VEREREK FAİLİ YAKALADINIZ’

Altaylı da yazısında şunları kaleme aldı:

“Ayıptır. Mağdurun hatalı gösterildiği bir sistem mi yaratmak istiyorsunuz? Vatandaşı korumaktansa suçlamak daha mı kolay! Gerçek mi, dezenformasyon mu yarın telefonumla birlikte savcılığa başvurduğum vakit herkes bakılırsacek aslına bakarsan ancak buna bile gerek kalmıyor. Beni suçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü dün resmi bir açıklama ile beni ve diğer biroldukca kişiyi ‘Dolandırmaya çalışan’ kişinin yakalandığını söylüyor.

Haydaaaa!

Ben dezenformasyon yapıyorsam, dün yakaladığınızı deklare ettiğınız adam neyin nesi! Bursa’da oturan 17 yaşında bir gençmiş. O denli diyorsunuz açıklamanızda. Söylesenize ben dezenformasyon yapıyorsam, bu çocuk ortalarında Ahmet Hakan’ın da, Fatih Portakal’ın, Nevşin Mengü’nün de bulunduğu sayısını bilmediğimiz kişinin, en bilinmeyen ayrıntılarını nasıl ele geçirmiş! Onca gazeteci yazıp söylemiş oldu, sonunda ben yazınca harekete geçtiniz ve açıklamalarınızda yalnızca benim adıma yer vererek faili yakaladınız.

Sağolun.

Ama hem beni yalancılıkla suçlayıp tıpkı vakitte benim de ortalarında bulunduğum birfazlaca insanın ayrıntılarını ele geçiren, bundan menfaat elde etmek isteyen birinin varlığını kabul etmek ve yakalamak nasıl oluyor onu da anlamadım.” (HABER MERKEZİ)