Ekrem İmamoğlu: hiç bir muvaffakiyet hiç bir vakit cezasız kalmaz, cezayı başarımın mükafatı olarak görüyorum

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Ekrem İmamoğlu: hiç bir muvaffakiyet hiç bir vakit cezasız kalmaz, cezayı başarımın mükafatı olarak görüyorum İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, İBB Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni’nde konuşuyor.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söylemiş oldu:

“Burada geleceğe dair İstanbul’un yaş almış büyüklerine hoş hizmetler sunacağımız bir merkezin temelini atıyoruz. Bu temel 200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla önümüzdeki yıl bu vakit içindera kadar hizmete açacağımız bir temel atma merasimi. Şimdiden güzel olsun.

İstanbul’da 150 günde 150 proje kampanyamızın sonuna geliyoruz. 15 gün daha sonra bu kampanyamızı bitirmiş olacağız. Bu kampanyamız esnasında 168 noktada 199 projeye eriştiğimizi belirtmek isterim. Daha da sevindirici bir hususu paylaşmak isterim, önümüzdeki şubat-mart-nisan ayları içerisinde İstanbul’umuzda en az 150 projenin daha temel atmasını yapacağımızı paylaşmak istiyorum.

Bizi bu sürece seyahate çıktığımız andan itibaren motive eden en değerli şey bu periyodun ruhu gereği milletimize olan sorumluluğumuz ve onlarla olan ideallerde buluştuğumuz bağımız. Birinci günden itibaren kentimizin gereksinimlerini, taleplerini can kulağıyla dinledik.

Bir toplumu yönetirken onlarla bir arada karar almadan muvaffakiyete ulaşmak mümkün değil. Hem katılımcılığı hem şeffaflığı İBB çatısı altında hissettirdik. Değerli Genel Liderim Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmek isterim. Ben bu kentin gelmiş geçmiş en demokrat belediye lideri olmak isterim demiştim. Kendimize çizdiğimiz bu seyahat hiç bir vakit şaşmadı.

Bizim ülkemizde kimi vakit hiç bir muvaffakiyet cezasız kalmaz. Bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın mükafatı olarak görüyorum. İsraf tertiplerine son vermenin onları fazlaca kızdırdığını biliyorum. hem de İstanbul’un prestij görmemesi gereken tam tersine önlemli olmanız gereken birtakım kurumlarına prestijli davranan devrin bittiğine de epey üzüldüklerini biliyorum. O kurumlar bir haftadır konuştuğumuz ayıpları bize yaşatan kurumlar. Bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun farklı edepsiz süreçlerin paydaşı olan kurumları etrafımızdan uzak tuttuk. Toplumsal yardım ve takviyeleri arttırmış olmamız, plansızlıktan, bir avuç insanı kayırma hissinden bu biçimdesi bir periyoda dönüşmek onları epey kızdırdı ve bizleri cezalandırmak istiyorlar.

Aslında o makûs akıllarını ve zihinlerini, kötülük dolu kalplerini ‘Binali Bey’e mi oy vereceksiniz? Sisi’ye mi oy vereceksiniz’ diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu. Ben bu memleketin evladıyım. Sisi ne biz ne?

Karadeniz’in Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinin eski ismi Zanane yeni ismi Cevizli köyünde doğmuş bir adama bunu diyen akıldan öteki bir maharet bekleyemezsiniz. Birinci gündeki üzere burada söz edeyim hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim.

Dünyaya baş tutmak, yargıcın gömleğini giyerek ya da elbisesini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya baş tutmak akılla, bilimle olur. Bu millet hakkını yedirmeyeceği üzere namertle, mertliğin ne olduğunu da önümüzdeki süreçte daima birlikte yine ülkemizde, genel liderimiz ve altılı masada bulunan öbür siyasi parti önderleriyle birlikte daima bir arada tekrar ispatını göstereceğiz.”

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li 10 Büyükşehir Belediye Lideri da dün İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’na verilen mahpus ve siyasi yasak sonucunın akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Merasimi’ne katılıyor. (HABER MERKEZİ)