Diyarbakır’da Hizbullahçı ortaokul müdürü

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Diyarbakır’da Hizbullahçı ortaokul müdürü Diyarbakır Vilayet Ulusal Eğitim’de daha evvel lisana getirilen ‘Hizbullahçı yapılar’ tezi üzerine müfettişler vilayet genelinde inceleme başlattı. Müfettiş raporunda pandemi münasebet gösterilerek bütün okulların incelenemediği ve örneklem seçilerek incelemelerin buna göre gerçekleştirildiği açıklandı.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün aktardığına göre, yapılan incelemeler sonucunda Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi kantinini işleten M.K.’nin ‘örgüte yardım ve yataklık’tan daha evvel mahpus cezası aldığı ortaya çıktı. Rapordaki bilgilere bakılırsa M.K. mahpus cezası ve kamu hakları yasağı da aldı. Lakin sonrasındasında kamu yasağı kaldırıldı. M.K.’nin ihaleye başvururken sunduğu dokümanlarda “adli sicil kaydı yoktur” yazılıydı. Raporda 3 yıl 9 ay mutlaklaşmış mahpus cezası alan M.K. ile Kayapınar Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği içinde imzalanan kantin kira kontratının iptal edilmesi gerektiği açıklandı.

Raporda öğretmen ve müdürlerle ilgili yapılan incelemede 25 müdürden ikisinin Hizbullah üyeliğinden mahpus cezası aldığı söz edildi. Rapordaki bilgilere nazaran Silvan Çardak Ortaokulu Müdürü ve Silvan Eğitim Bir Sen Şube temsilcisi H.B. 1986’dan 1997’ye kadar sınıf öğretmeni olarak bakılırsav yaptı. 1997’de İstanbul’da misyon yaparken istifa etti. Öğretmenlikten istifa ettikten daha sonra Hizbullah’la irtibatı niçiniyle tutuklandı, 6 yıl 3 ay mahpus cezasına çarptırıldı. 22 Ağustos 2005’te cezası katılaştı. 18 Ekim 2010’da açıktan atanmak için Diyarbakır Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. H.B. Atatürk İlkokulu’na atandı. 2011 yılında Silvan İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı yapıldı. 5 yıl boyunca çeşitli okullarda çalıştıktan daha sonra 2016 yılında Silvan Çardak Okulu’na müdür olarak atandı.

CEZA KATILAŞTI, TIPKI YIL ÖĞRETMEN OLARAK ATANDI

Kayapınar Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak nazaranv yapan M.T.D. ise 1999 yılında takibata uğradı ve tutuklandı. ondan sonrasında yargılandı, lakin karar temyiz edilince bir daha yargılama yapıldı. Yargılama kararında “silahlı terör örgütü üyeliği”nden 2013 yılında 13 yıl 4 ay mahpus cezası aldı. Ceza birebir yıl katılaştı. Buna karşın M.T.D., tıpkı yıl öğretmen olarak atandı.

Müfettiş raporunda H.B.’nin mahpus cezası almasına karşın Hizbullahçıların okul müdürü yapıldıkları tezinin sübuta ermediği savunuldu. Raporda ayrıyeten hem H.B.’nin tıpkı vakitte M.T.D.’nin memuriyetinin sona ermesi gerektiği söz edildi.

MAHKUMİYET KARARLARINA KARŞIN HÜR KALDILAR

Uzun tutukluluğu sınırlayan CMK’nın 102. hususunun yürürlüğe girmesiyle 2011’de 6 Hizbullah yöneticisinin tahliye edilmesinin akabinde çatı davasında yargılanan başka 12 tutuklu sanığın mahkûmiyet kararları onanmasına karşın hür kaldıkları ortaya çıktı. Tahliye edilen ve 109 kişiyi şahsen tetik çekerek öldüren askeri kanat sorumlusu Cemal Fiyat mahkeme heyetini, “Sizi, Gaffar Okkan’ın yanına göndeririz” diyerek tehdit etmişti. (HABER MERKEZİ)