Dilipak’tan AK Parti’ye: Yolsuzluk ve kaset skandallarıyla ödüyorlar

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Dilipak’tan AK Parti’ye: Yolsuzluk ve kaset skandallarıyla ödüyorlar Yeni Akit’te yazılarına son verilmesinin akabinde Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı yazısı niçiniyle AK Parti Bayan Kolları ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın İdare Konseyi Lider Yardımcısı olduğu KADEM tarafınca kendisine açılan dava niçiniyle yarın 3’ncü kere hâkim karşısına çıkacağını yazdı. Dilipak, davada müşteki olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem etti, AK Parti’yi eleştirdi.

İstiklal Mahkemeleri, 27 Mayıs ya da darbe periyotlarındaki yargılamaları örnek veren Dilipak, “Bir periyodun MR’ını çekmek istiyorsanız, mahkemelerine bakın” sözlerini kullandı.

‘UYARILARIMI DİKKKATE ALMAYANLAR BEDELİNİ ÖDÜYOR’

‘AKP’nin Papatyaları’ yazısındaki “‘AK Parti ortasındaki FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler ve AKP’nin papatyaları’ ile bir grup holdinglerin, İK’larında LGBT’ye olumlu ayırımcılık sonucu almasının akabinde benim ‘Bu fahişeler ve türevlerine karşı bizim yeşil sermaye ne yapıyor?’” diye sormasının sorun olduğunu ve daha evvel bu tabirleri 40 kere yazdığını tabir eden Dilipak, şöyleki devam etti: “Ama hem o gün, tıpkı vakitte bu süreçte bunları söyleyince kıyamet koptu. Lakin bugün vakit beni haklı çıkarttı. İkazları dikkate almayanlar, uyaranları susturmaya çalışanlar bunun faturasını yolsuzluk ve kaset skandalları ile ödüyorlar”

‘AKP’nin papatyaları’ davasının Akit’e açılan 312 General davasından bir farkı bulunmadığını savunan Dilipak, “Bugün AK Parti, dün kendini, şiir okudu diye mahkûm edenlere karşı savunan 70.000 kişinin savcılıklara yaptığı müracaata karşı, birebir şiiri okuyarak ‘ben de o cürmü işledim’ diye bir hak gayreti verenleri aslında sanık sandalyesine oturtuyor, benim şahsımda” görüşünü aktardı.

Dilipak,” O gün Erdoğan için AK Partiye giden yolda bir sıçrama tahtası misyonu yaptı bu vicdan hareketi, bugün ise bu dava bir kırılma noktası oluşturuyor AK Parti hareketinde. O gün yaptıklarımdan pişman değilim, bugün yaptıklarımdan da” dedi.

2’inci duruşmaya yalnızca Düzce AK Parti bayan Kolları ve KADEM’i temsilen bir avukatın katıldığını yazan Dilipak, “Aslında sürece ait yazılacak, söylenecek daha biroldukca şey var lakin zülfiyâre dokunur. Seçime giden süreçte, yeni tartışmalara sebep olmak istemem, esasen epeyce fazla ayrışmış, tansiyonlu ve öfkeli bir hava hakim siyasete” dedi. (HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI