“Çirkin Betty” oyuncusu Michael Urie pazar günlerini nasıl geçiriyor?

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,216
0
0
“Çirkin Betty” oyuncusu Michael Urie pazar günlerini nasıl geçiriyor?
Michael Urie kompulsif bir bukalemundur.

“Ugly Betty”deki çalışmalarıyla tanınan Urie, ilk gösterimi 16 Kasım’da St. James Tiyatrosu’nda yapılan Monty Python’un “Spamalot”unun yeniden canlandırılmasında Sir Robin’i canlandırıyor. Gösteriyi “klasik müzikal tiyatro, sahne prodüksiyonları ve osuruk şakaları içeren yüksek kaliteli bir İngiliz komedisi” olarak tanımladı.

43 yaşındaki Bay Urie de Apple TV+’da “Shrinking”in ikinci sezonuyla geri dönüyor ve Ocak ayında “Once Upon a Mattress”te Encores’ta performans sergilemek için iki hafta izin alarak sahnedeki rollerini değiştirecek! Sutton Foster’ın karşısında. Daha sonra Roundabout Tiyatrosu’nda oyun okuması yapılacak; senaryolu bir podcast serisi; ve Michael Keaton’ın başrol oynadığı “Goodrich” filminin post prodüksiyon çalışmaları.

Urie, “Ne kadar çok yaparsam her birinde o kadar iyi olurum” dedi. “Her şeye evet deme eğilimindeyim.”

19 yaşındayken Juilliard School’da okumak için Plano, Texas’tan New York’a taşındı ve oradan hiç ayrılmadı. 2021 yılında, kendisi ve 15 yıllık ortağı, yazar ve aktör olan 43 yaşındaki Ryan Spahn, Yukarı Batı Yakası’ndaki savaş öncesi bir binanın birinci katında tek yatak odalı bir daire satın aldı.

Bay Urie, “Covid sırasında evde yaşamayı özledik” dedi. “Birinci katta yaşamak, pencerelerimizin dışında çok fazla hayat varmış gibi geliyor. Sanki kalabalık bir bölgede, bir evdeymişiz gibi.”

Chihuahua-Boston Terrier karışımı köpekleri President McKinley ve gri tekir kedisi Dawson onlarla birlikte yaşıyor.

UYANMAK Pazar günleri akşam 21.00’e kadar uyuyorum çünkü arkamda iki gösterilik bir gün var. Yaşlandıkça vücudum beni uyandırıyor, bu yüzden alarmımı rahatlatıcı bir marimba sesine ayarlayarak uykuya dalma konusunda daha az endişeleniyorum. Eskiden itfaiye alarmıydı ama bu çok endişe verici olmaya başladı.

KAHVE, YÜRÜYÜŞ VE KONUŞMA Kahvemizi Trader Joe’nun orta derecede kızartılmış kahvesini yapıyorum – çünkü onu Ryan’dan daha güçlü yapıyorum – ve onu bir Splenda ve biraz yulaf sütüyle içiyorum. Yeni bir Bay Kahvemiz var ve filtrelerimizi köpeğimize benzeyen sevimli bir saksıda saklıyoruz. Çoğunlukla önceki gece giydiklerimden birkaç parça kıyafet giyiyorum ve Ryan ve ben, Kinley’le birlikte Riverside Park’ta yürüyoruz. Bu bizim birbirimizle bağlantı kurma ve kanımızın akmasını sağlama zamanımızdır.

Tutumlu Ryan köpeği ve kediyi beslerken ben evde ikinci bir kahve içiyorum. Haberleri okudum ve kalan e-postalara baktım. Birkaç blok ötede 77. ve Columbus Caddelerinde gezdiğimiz bir çarşı var. Ve konut inşaatı işleri. İkinci el mağaza bulmayı seviyoruz. Yakın zamanda bir patchwork koltuk ve vitray abajurlu güzel bir Tiffany masa lambası satın aldık. Sürekli çalışıyoruz.

SMOOTHİELER, SONRA SPOR SALONU Aralıklı oruç tuttuğumuz için genellikle Juice Generation’dan bir protein içeceği olan Fıstık Ezmesi Bölmesini veya Juice Press’ten enerji artırıcı Blue Magic’i alıyoruz. Öğlen saatlerinde 76. cadde ve Amsterdam’daki ekinokstayız. Sınıf insanı değilim ve dambıllar beni tedirgin ediyor. Ryan şu anda kardiyo antrenmanı yapıyor. Kendi solo yogamı, ağırlık makinelerini ve serbest ağırlıklarımı yapıyorum. Belki beni meşgul eden bazı podcast’leri dinlerim: “Up First”, “Pop Culture Happy Hour”, “SmartLess” ve Dana Carvey ile David Spade’in “SNL” hakkında konuştuğu “Fly on the Wall”.

ÖN GÖSTERİ HAZIRLIĞI Saat 13.00’te tıraş oldum ve duş aldım. Doğru dürüst yemek yemiyoruz. Fairway’den tavuklu salatalı sandviçler ya da yumurtalı atıştırmalıklar yiyebiliriz. Genelde durup “Ben şunu yerim” ya da “Bunu alabilir miyim?” deriz. Tiyatroya gitmeden önce Citi Bike’a binerim. Elektrikli bisikletin nerede bulunduğunu görmek için uygulama. Basit ve hızlıdırlar. Köpek sırt çantasına giriyor. Ölü ağırlığı 15 kilodur ve bu oldukça ağırdır.

GELENLER Tiyatroda, Sahne kapısı görevlisinin yanından geçip çağrı panosuna giriş yapıyorum ve Kinley herkese merhaba deyip yiyecek ararken soyunma odamın bulunduğu dördüncü kata gidiyorum. Soyunma odamda lavanta, limon adaçayı veya papatya koku yağı ile dağıttığım bir difüzör ve bir plak çalarım var. Evde bir koleksiyonumuz var ve bir düzinesini tiyatroya götürdüm. Bee Gees ve Air Supply beni neşelendiriyor; Güçlü balladları severim. Dinlenmeye çalıştığımda molalarda dinlediğim Bob Marley beni sakinleştiriyor. Kahve içerim, dişlerimi fırçalarım ve vokal ısınma egzersizleri yaparım.

BAĞLAMAK Öğleden sonra 2.30’da bodrumdaki peruk sandalyesinde oturuyorum. Gösteri başlamadan önce birkaç kez beş kat inip çıkıyorum. Kalça kasları için zor ama gösteriden önce oyuncularla tanışmayı seviyorum. Bir karakter olarak bağlanmadan önce bir kişi olarak bağlanmanın bir anlamı var.

İLK HAREKET Gösterinin başlamasını beklerken sahne arkasında Sör Lancelot’u oynayan Taran Killam ile sohbet ediyorum. Uvertür sırasında mikrofon açık değilken şarkı söylüyorum. İlk sahnedeki hassasiyet önemlidir. Sonra her zaman çok büyük üretim sayıları ve kostüm değişiklikleri oluyor. Fransa’ya doğru dörtnala gideceğimiz sahneye geldiğimizde hiçbirimiz ilk perdenin sonuna yaklaştığımıza inanamayız.

KIRMAK Terliyim. Sakinleşmeye çalışıyorum. Çok su içerim. Cep telefonuma gidiyorum. Peruk stilistim Fred içeri girip beni kontrol ediyor.

İKİNCİ PERDE “Broadway’de Başarılı Olamayacaksın” adında çok fazla kelime içeren büyük bir şarkım var ve bunu berbat etmek potansiyel olarak her şeyi mahvedebilir. Bu konuda gerginim, bu yüzden sahne arkasında söylediğim her kelimeyi tekrar tekrar okuyorum ki bu artık benim batıl inancım olabilir.

Veda selamları Karşılaşmalar saat 17.15 civarında gerçekleşecek. Tezahüratlar heyecan verici. Bu aynı zamanda birlikte şarkı söylemek için de geçerlidir. Seyircilere bakıyoruz, onlarla şarkı söylüyoruz ve birbirimizden keyif alıyoruz. Soyunma odamda üstümü değiştirdikten sonra misafirleri alıyorum. Onlara sahne arkasını gezdiriyorum, fotoğraf çekiyorum ve dışarıda onlara eşlik ediyorum. Köpeği alıp posterleri ve oyun ilanlarını imzalamak için beni bekleyen insanları selamlıyorum. Birçoğu “Çirkin Betty” ile büyüyen pek çok genç var. Çok dokunaklı.

AKŞAM YEMEĞİ VE İÇECEKLER Times Meydanı’ndan bazen taksiyle, bazen bisikletle ayrılıyorum. Oldukça heyecanlıyım, bu yüzden nefes almak ve kalp atışlarımı tekrar hızlandırmak güzel. Akşam gösterisinden sonra yemek yemeyi sevmiyorum, bu yüzden Pazar günü Ryan’la yemek yiyebildiğim tek gece. Harika baharatlı yeşil soğan krepleri ve erişte çorbası sunan New Cottage’ı, Playa Betty’s’i ve kokteyl barı Owl’s Tail’i seviyoruz. Anladım: o bir Akrep. Ryan Dracary’leri alır. Canımız isterse espresso Guinness martini yeriz.

TV ZAMANI Saat 20.00’den 23.00’e kadar televizyon izliyoruz. Biz yetişirken ilk başta arka plandaki gürültü duyuluyor. İzlemeye istekli olduğumuzda, bir şey üzerinde anlaşmaya varmamız biraz zaman alır. Ryan korku filmlerini seviyor; Süper kahramanları severim. Ortak noktamız bir cinayetle ilgili belgesel yapabilecek olmamız. Çılgın bir depremi ve bu tek binada hayatta kalan tüm insanları konu alan Bargain adında harika bir Kore şovu izliyoruz. Ayrıca güzel kostümleri ve The Gilded Age’de rol alan arkadaşlarımızı görmeyi de çok seviyoruz.

Yatakta sosisli sandviç Birimiz Kinley’yi son bir yürüyüşe çıkarıyor, sonra yatıyoruz. Okuyabilirim; Andrew Sean Greer’in “Less is Lost” adlı eserine yeni başlıyorum, yorgun olduğumda bunu yapmak benim için çok zor çünkü beni doğrudan uykuya daldırıyor. Kinley kendini yorganın altına gömerken babasını arar. Hava ne kadar soğuk olursa, onlar için o kadar çok kavga ederiz. Sıcak su şişesi köpeği gibi. Daha sonra hepimiz kuruluyoruz.