CHP: İktidara gelince 90 gün ortasında yaz saati uygulaması kaldırılacak

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
CHP: İktidara gelince 90 gün ortasında yaz saati uygulaması kaldırılacak ANKARA – CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın; kasım ayıyla bir arada öğrencilerin ve çalışanların karanlıkta gidip gelmesine niye olan kalıcı yaz saati uygulamasının ortaya çıkardığı meselelerin araştırılması için verilen önergenin AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesine reaksiyon gösterdi.

CHP’li Akın, “İktidar milletimizin bu uygulamanın kaldırılması konusundaki talebini inatla görmezden geliyor. Milletimize kelam veriyoruz; iktidara geldiğimizde 90 gün içerisinde bu uygulamayı kaldırarak, karanlığa son vereceğiz” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ KARANLIKTA YOLA ÇIKIYOR’

TBMM Genel Kurulu’nda kalıcı yaz saati uygulamasının ortaya çıkardığı meselelerin araştırılması gayesiyle verilen önerge AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerge sahibi CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı konuşmada; altı yıldır kalıcı yaz saati uygulamasının toplumun hayatını adeta “eziyete” çevirdiğini lisana getirdi.

Kasım ayıyla bir arada sabahları batı vilayetlerindeki bireylerin badire yaşamaya başladığını tabir eden CHP’li Akın, “Karanlığa uyanmaya başladık. Çocuklarımız, okula giden öğrenciler, çalışan bayanlar sabah karanlığa kalkıyor. Karanlıkta meskenine dönüyor. Yani gün yüzü görmüyorlar” diye konuştu.

Kalıcı yaz saati uygulaması niçiniyle ortada bir tasarruf olmadığına da dikkat çeken CHP’li Akın, bu uygulamanın “sözde bir bilimsel rapora” dayandırıldığına işaret ederek, “Rapor ortada yok, bir açıklama da yok, yalnızca laf; daima ben yaptım, oldu” dedi.

‘TASARRUF İÇİN SARAYIN IŞIKLARINI KAPATIN’

CHP’li Akın, “sarayın” ışıklarının haftada bir gün kapatılırsa kâfi tasarrufun sağlanacağına işaret ederek, şunları lisana getirdi:
“2017’de dünya genelinde kalıcı yaz saati tahlil edilerek tasarruf edilip edilmediği inceleniyor. Ortada bir tasarruf yok. Birebir biçimde, Oxford Güç Araştırmaları Enstitüsü bir araştırma yapıyor. 2012 ile 2022 yılları içindeki bilgileri inceliyor. kararı sizlere motamot okuyorum: ‘Kalıcı yaz saati uygulamasıyla alakalı bir tasarruf sağlanmadığı anlaşılmaktadır. Uygulamanın elektrik tüketimi üzerinde gözlemlenir hiç bir tesiri yoktur.’ Yani tasarruf yok, ne var? Büyük bir inat var.”

‘90 GÜN İÇERİSİNDE BU UYGULAMAYI KALDIRACAĞIZ’

CHP’li Akın, “AK Parti ve MHP’li milletvekillerine sesleniyorum. Önergeye oy vermezseniz vatandaşlarımızın ızdırabını görmemiş olacaksınız” dedi. CHP’li Akın, şunları söz etti:

“6 yıldır süren kalıcı yaz saati uygulaması niçiniyle çocuklarımız karanlıkta okula gitmek zorunda kalıyor. İktidar ise milletimizin bu uygulamanın kaldırılması konusundaki talebini inatla görmezden geliyor. Milletimize kelam veriyoruz; iktidara geldiğimizde 90 gün içerisinde bu uygulamayı kaldırarak, karanlığa son vereceğiz.” (DUVAR)